پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

پرنده‌های امدادگر در آسمان فناوری

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
پرنده‌های امدادگر در آسمان فناوری

دومین روز ربوکاپ آزاد ایران رقابت 12 ربات پرنده در بخش امداد و نجات به پایان رسید.

به گزارش مشرق، شانزدهمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران 2022(IranOpen RoboCup) از روز گذشته در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد افتتاح شده است، در این مسابقات حدود 135 تیم از دانشگاه‌ها و مدارس داخل و خارج از کشور و حدود 800 شرکت کننده حضور یافته‌اند و امروز پنج‌شنبه شاهد برگزاری مسابقات در دومین روز رقابت‌ها بودیم.

* غیبت بعضی تیم‌ها به دلیل گرانی و کرونا

در شانزدهمین دوره رقابت‌های ربوکاپ بعضی از تیم‌ها حضور ندارند، اما علت غیبت این تیم‌ها را از مرتضی موسی‌خانی رئیس کمیته ملی ربوکاپ جویا شدیم.

موسی‌خانی گفت: بعضی از تیم‌ها به دلیل گران شدن قطعات و بعضی دیگر که تیم‌های شهرستانی بودند به علت شیوع پاندمی کرونا امکان حضور در تهران را نداشتند اما به هر حال بلافاصله بعد از بازگشایی دانشگاه‌ها با دستور ریاست دانشگاه آزاد اسلامی، مسأله راه اندازی این مسابقات مطرح و موج خوبی از امید و شادی و نشاط دوباره‌ای میان دانشجویان و جوانان ایجاد شد.

* گام موثر ایران در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک

در حاشیه برگزاری دومین روز مسابقات ربوکاپ، مرتضی موسی خانی رئیس کمیته ملی ربوکاپ درباره اثرگذاری این رقابت‌ها در جامعه گفت: بسیاری از محصولات تولید شده تیم های حاضر در ربوکاپ، تجاری‌سازی شده و جزء محصولات مورد نیاز کشور بوده است.

وی با بیان اینکه صنعت به سمت هوش مصنوعی و رباتیک در حال حرکت است، گفت: با تدبیری که از 17 سال گذشته انجام شد، ایران به پیشرفت‌های بسیاری دست یافته و امروز شرکت‌های بزرگی در حوزه‌های فناوری راه‌اندازی شده است.

* پرنده‌های امدادگر در آسمان فناوری

در دومین روز رقابت‌های ربوکاپ، شاهد رقابت ربات‌های پرنده بودیم.

این رقابت‌ها در لیگ ربات‌های داخل ساختمان برگزار شد، این لیگ شبیه‌سازی عملیات امداد و نجات است و قرار گرفتن ربات‌ها بر روی علامت H نشان دهنده قدرت آنها در فرود آمدن بر روی سقف آمبولانس است.

در این لیگ ربات‌ها باید به صورت هوشمند و خودکار از یک صفحه متحرک بلند شوند و قادر باشند در هوا معلق بمانند، پنجره ای در فضای رقابت ربات‌ها در سالن وجود دارد که ربات‌ها باید قادر باشند با پیدا کردن پنجره، از آن عبور کنند؛ برای این منظور طنابی روی زمین قرار داده شده که ربات‌ها باید از طریق پردازش تصویر و هوش مصنوعی، طناب را دنبال کنند.

همچنین دو محموله باری نیز بر روی زمین قرار گرفته شده و ربات‌ها باید این دو محموله را و به محل مورد نظر منتقل کنند، پس از آن باید ربات‌ها از پنجره متحرک عبور کنند و روی صفحه متحرک که علامت H در آن نوشته شده، فرود بیایند.

فردا جمعه 16 اردیبهشت نیز روز پایانی این دوره از مسابقات در ساختمان کتابخانه و مرکز اسناد زنده یاد دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات برگزار می‌شود و بازدید از این مسابقات برای عموم افراد آزاد است.

منبع: فارس
پرنده‌های امدادگر در آسمان فناوری 2
پرنده‌های امدادگر در آسمان فناوری 3
پرنده‌های امدادگر در آسمان فناوری 4