پروتکلهای روزهای ابتدایی کرونا دیگر جوابگوی وضع موجود نیست / پروتکلها نیازمند بازنگری و تجدیدنظر
صالحی گفت: بسیاری از پروتکل های کشور باید بازنگری و تجدید نظر شود تا در شرایط کنونی تاثیرگذار و قابلیت اجرا داشته باشد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی صالحی سخنگوی ستاد مقابله و پیشگری با کرونا در یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با اشاره به برخی انتقادات در خصوص عدم رعایت مصوبات ستاد کرونا اظهار کرد: امروز پس از گذشت قرب دو سال از شیوع ویروس کرونا این بیماری دیگر یک موضوع پزشکی نیست و همه جوانب زندگی جوامع را به خود گره زده است.
وی با بیان اینکه بسیاری از اصناف دیگر ظرفیت تعطیلی و محدودیت را ندارند افزود: در دوران شیوع کرونا بسیاری از اصناف دیگر قادر به ادامه فعالیت نبودند و به تعطیلی کامل کشیده شدند و برخی هم که فعالیت می کنند با چنگ و دندان حیات خودشان را حفظ می کنند و طبیعی هم هست که زمینه اعتراضات زیادی در این خصوص به وجود بیاید.
بیشتر از اعمال هر محدودیتی، مردم باید پروتکل ها را رعایت کنند
صالحی با بیان اینکه نظارت بر اصناف بر عهده اتاق اصناف است و تاکنون نظارت و برخوردهای زیادی هم بخاطر عدم رعایت پروتکل ها صورت گرفته و همچنان هم ادامه داد گفت: اما باید پذیرفت با وجود 45 هزار واحد صنفی در استان یزد هر چه تیم های نظارتی هم کار خود را به درستی انجام دهند باز اگر هدف گریز از این پروتکل ها و قصد عدم همکاری باشد می توانند راه های متفاوتی برای عدم رعایت آن را پیدا کنند.
سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در یزد تصریح کرد: امروز بیشتر از هر اعمال محدودیتی نیاز است خود مردم پروتکل ها را رعایت کنند، موارد چون ماسک زدن و پرهیز از تشکیل دورهمی ها خانوادگی مقوله هایی نیست که بتوان برای ان جریمه گذاشت یا نظارتی انجام داد و این در حالی است که عمده ترین دلیل شیوع کرونا همین عدم استفاده از ماسک است.
نود درصد ابتلاها در دورهمی های خانوادگی
وی ادامه داد: همه می دانند که عامل اصلی انتقال کرونا اصناف و بازار نیست چراکه امار رسمی نشان می دهد نود درصد ابتلاها در دورهمی های خانوادگی رخ داده است، حتی برخی خرده می گیرند وسایل نقلیه عمومی موجب انتقال ویروس می شوند اما حقیقت آن است که میزان ابتلای افراد در وسایل نقلیه زیر یک درصد است.
صالحی ابراز کرد: زمانی که یک نفر در یک خانواده چهل نفر را مبتلا می کند و از این چهل نفر نیمی از ان ها بستری هستند دلیل بر استفاده از سرویس حمل و نقل و رفتن به مغازه مثلا کیف و کفش فروشی نیست بلکه ناشی از عدم رعایت پروتکل ها در خانواده ها است.
پروتکل های روزهای ابتدایی شیوع کرونا نمی تواند جوابگوی وضع موجود باشد
وی گفت: البته نمی توان بر مردم هم دیگر خرده گرفت که چرا پروتکل ها و قرنطینه را رعایت نمی کنند چراکه نامشخص بودن پایان کرونا مردم را دچار خستگی و ناامیدی کرده است و مطمئنا پروتکل های روزهای ابتدایی شیوع کرونا هم نمی تواند امروزه جوابگوی شرایط وضع موجود باشد.
این مسئول در خصوص خرده گیری که به مراسم های مذهبی در ماه محرم می شود افزود: برپایی مراسمات عزاداری در ایام محرم ذاتا مشکلی ندارند بلکه با توجه به شرایط روحی و معنوی نیاز و ضرورت جامعه است اما به شرط اینکه پروتکل ها رعایت شود که خوشبختانه در یزد شاهد بیشتریت رعایت از جانب هیئت ها و مراسمات مذهبی بوده ایم.
صالحی با اشاره به درخواست تعطیلی های مطلق در کشور اذعان کرد: اگر انتقادی هم هست باید به دورهمی های خانوادگی باشد که تعطیل نشد، حتی با اعمال محدودیت ها دورهمی های خانوادگی افزایش پیدا می کند به عبارتی دیگر همان عامل اصلی ابتلا که در آن ضعف وجود دارد افزایش می یابد!
برخورد قهری در رابطه با رعایت پروتکل ها دیگر جوابگو نیست
سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونایزد با بیان اینکه برخورد قهری در رابطه با رعایت پروتکل ها دیگر جوابگو نیست تصریح کرد: از یک سو وقتی پایانی برای کرونا ترسیم نمی شود امید مردم هم برای رعایت پروتکل ها کم می شود لذا باز هم از مردم باید خواهش کنیم با رعایت حداقل های نکات بهداشتی فردی سلامت خودشان را به خطرنیندازند و از سویی بسیاری از پروتکل های کشور باید بازنگری و تجدید نظر شود تا در شرایط کنونی تاثیرگذار و قابلیت اجرا داشته باشد.
صالحی در پایان گفت: تجمع در سوپری ها و نانوایی ها باتوجه به نوع کارکرد و رابطه ای که با مردم دارند بیشتر از هر صنف دیگری خطر انتقال بیماری را افزایش می دهند اما به اجبار باید ساعت فعالیت ان ها را سایر اصناف بیشتر کرد ولی در شرایط کرونایی قدردان همه اصناف یزد هستیم که همراهی و همکاری بسیار خوبی در این موضوع داشتند و دارند.
انتهای پیام /