یک‌شنبه 30 دی 1403

پرورش‌یافتگان مکتب صدرایی متاثر از اندیشه علامه بهابادی بودند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
پرورش‌یافتگان مکتب صدرایی متاثر از اندیشه علامه بهابادی بودند

معاون فرهنگی دفتر تبلیغات حوزه قم گفت: پرورش‌یافتگان مکتب صدرایی که هم شاگرد شیخ بهایی و هم شاگرد میرداماد به شمار می‌رفتند، به‌نوعی متأثر از اندیشه‌های فلسفی علامه بهابادی یزدی بودند.

معاون فرهنگی دفتر تبلیغات حوزه قم گفت: پرورش‌یافتگان مکتب صدرایی که هم شاگرد شیخ بهایی و هم شاگرد میرداماد به شمار می‌رفتند، به‌نوعی متأثر از اندیشه‌های فلسفی علامه بهابادی یزدی بودند.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن عبدی‌پور دبیر علمی کنگره علامه بهابادی در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین سعید روستا آزاد معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، ضمن اشاره به شخصیت و جایگاه علمی و اجتماعی علامه بهابادی، به معرفی آثار علمی این عالم بزرگ شیعی پرداخت و گزارشی از اقدامات کنگره را ارائه کرد.

در ادامه حجت‌الاسلام روستا آزاد ضمن اشاره به ناشناخته بودن علامه بهابادی برای اکثر طلاب و فضلای حوزه، بر ضرورت معرفی مفاخر شیعه و نیز عالمان اثرگذار در تاریخ تشیع تأکید کرد و گفت: مسئولیت تولیت آستان مقدس امام علی (ع) توسط علامه بهابادی و اولاد ایشان امری بسیار مهم و نشان‌دهنده جایگاه علمی و اجتماعی این عالم بزرگ و منسوبین ایشان در حوزه ترویج مکتب تشیع در منطقه عراق و ایران است.

وی در ادامه صحبت‌های خود تثبیت و تقویت تشیع در عصر علامه بهابادی را یکی از سخت‌ترین فعالیت‌ها و رسالت‌های عالمان زمان‌شناس و دوران صفویه را فرصت تاریخی برای ترویج عقاید تشیع امامیه در ایران دانست.

معاون فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علیمه قم جریان عالمان فعال در عرصه سیاست و اجتماع را به رهبری محقق کرکی و شاگردان او مانند علامه بهابادی و پس از او شیخ بهایی و صاحب معالم و عالمان جبل عامل را در تقویت مذهب تشیع مهم دانست و گفت: پرورش‌یافتگان مکتب صدرایی و ملاصدرا که هم شاگرد شیخ بهایی و هم شاگرد میرداماد به شمار می‌رفتند، به‌نوعی متأثر از اندیشه‌های فلسفی علامه بهابادی یزدی بودند.

روستاآزاد علامه بهابادی و عالمان بزرگ مکتب تشیع را کانون‌های تمدنی شیعه دانستند و بروز و ظهور این اندیشمندان را در ظرف حمایتی صفویه را از نقاط قوت دولت‌های صفوی به‌شمار آورد و ادامه داد: حمایت حکومت صفویه از حوزه‌ها و اماکن مقدسه شیعه موجب رشد و شکوفایی حوزه‌ها و تربیت طلاب و فضلای حوزوی شد.

در پایان او ضمن اعلام حمایت معاونت فرهنگی و تبلیغی از کنگره بین المللی علامه یزدی، تدوین و انتشار مقالات در حوزه اندیشه و سیره تبلیغی علامه بهابادی در مجله پژوهشنامه تبلیغ اسلامی و نیز برگزاری نشست نخبگان تبلیغی به‌منظور تبیین ابعاد علمی و عملی علامه در موضوعات فقهی، کلامی، فلسفه را زمینه‌های همکاری معاونت فرهنگی و تبلیغی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی برشمرد.