شنبه 14 مهر 1403

پسری که 5 بار به حبس ابد محکوم شد

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
پسری که 5 بار به حبس ابد محکوم شد

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران توانا، کتاب «حقیقت سمیر» سرگذشتی از خاطرات مجاهد بزرگ لبنانی به نام سمیر سامی قنطار با مصاحبه یعقوب توکلی با وی است که انتشارات سوره مهر این کتاب را برای علاقه‌مندان ادبیات پایداری منتشر کرده است.

درباره کتاب «حقیقت سمیر»

هنگامی که قرار شد نویسنده با «سمیر سامی‌قنطار» درباره سرگذشت سی‌سال زندان او در اسرائیل به گفت‌وگو بنشیند هم سمیر قنطار و هم بقیه دوستانش تصور می‌کردند که خبرنگاری آمده و می‌خواهد ساعتی گفت‌وگو کند و تمام شود. امانویسنده در همان آغاز به سمیر یادآور شد که در جوانی کتاب گزارش محاکمات نلسون ماندلا رهبر فقید مبارزات آفریقای جنوبی را که مطالعه کرده است و همچنان صبر و استقامت ماندلا در ذهن و جانش زنده است.

هرچند آن موقع که او کتاب را خوانده ماندلا زندانی بود و الان که این متن را می‌نویسد ماندلا در قید حیات نیست؛ به سمیر یادآور شد که در صورت حوصله در گفت‌وگو سرگذشت بسیار عجیب او می‌تواند برای تاریخ و جهانیان ماندگار باشد.

فرآیند سؤالات و مباحثه به گونه‌ای چیده شد که خواننده در روند زمان قرار گیرد، سمیر قنطار با حافظه بسیار دقیق با نظمی منطقی به این سؤالات جواب داد و روند تدوین نیز بر همین اساس شکل گرفت. این مجموعه حاصل بیش از 50 جلسه مصاحبه نویسنده با سمیر قنطار است.

هیچ‌کس نمی‌دانست که سمیر چه حوادثی را دیده، چه اتفاقاتی در زندان‌های اسرائیل بر سر او رفته و چقدر برای اسرائیل اهمیت داشته است و چرا سید حسن نصرالله که سمیر همیشه از او به نام سماحه القائد و یا سماحه سید یاد می‌کند، صریحاً و رسماً اعلام کرد: «اگر ما از مزارع شبعا و کفرشوبا بگذریم از سمیر قنطار نمی‌گذریم. حتی اگر شما بگویید که او یک مارکسیست است.»

بخشی از کتاب «حقیقت سمیر»

«سمیر قنطار» قدیمی‌ترین اسیر لبنانی دربند رژیم صهیونیستی 20 جولای 1962 در روستای دروزی نشین «عیبه» از توابع استان «جبل» لبنان به دنیا آمد. در سال 1979 میلادی طی یک عملیات ضد صهیونیستی در شهر صهیونیست نشین «نهاریا» به اسارت درآمد و در لبنان «سردار اسرا» لقب گرفت.

سمیر قنطار در تاریخ 22 آوریل 1979 درحالی که تنها 17 سال داشت به همراه سه تن از اعضای گروه فلسطینی «جبهه خلق برای آزادی فلسطین» به شمال اراضی اشغالی نفوذ کردند و به محل اقامت یک نظامی برجسته صهیونیست به نام «دانی هاران» در شهرک نظامی‌نشین «نهاریا» حمله کردند و در اقدامی متهورانه پس از کشته شدن جمعی از نظامیان او را ربودند.

در همین زمان با نیروهای پلیس مواجه و با آنان درگیر شدند که در جریان این درگیری ژنرال یوسف تساحور فرمانده نیروهای شمالی ارتش اسرائیل را تا حد مرگ قطعی مجروح کردند. در این درگیری پس از شهادت دو تن از یارانش وی و احمد مهند از سوی نیروهای پلیس رژیم صهیونیستی دستگیر شدند.

سمیر قنطار و احمد مهند در تاریخ 28 ژانویه 1985 از سوی دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی به پنج بار حبس ابد و نیز 47 سال و شش ماه حبس محکوم شدند با وجود آزادی احمد در سال 1985 وی پس از تحمل بیش از سی سال زندان در 16 ژوئیه 2008 میلادی و در تبادل جنازه دو سرباز اسرائیلی اسیر شده در جنگ اسرائیل و لبنان (2006) بین اسرائیل و حزب‌الله لبنان، به کشور لبنان تحویل داده شد.»

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

باشگاه خبرنگاران توانا

سمیر قنطار کتاب حقیقت سمیر این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
پسری که 5 بار به حبس ابد محکوم شد 2
پسری که 5 بار به حبس ابد محکوم شد 3