پشت پای وزیر بهداشت به خواسته 60000 امضایی زنان باردار
خبرگزاری فارس - گروه سلامت: «حضور پزشکان آقا در بخش زنان و زایمان ممنوع شود»، «نه به حضور پزشک آقا در بخش زایمان» از جمله پویشهای ثبت شده و پر امضای بخش فارس من خبرگزاری است که بسیاری از بانوان ایرانی با ایجاد این پویش از حضور آقایان در اتاق زایمان گلایه کرده و خواستار عدم حضور کادر پزشکی جنس مخالف در هنگام زایمان و امور پزشکی و تخصصی مربوط به زنان هستند.
این درحالی است که بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور هفته گذشته بدون توجه به این نیاز و خواسته زنان کشور، برای یک گزارش تلویزیونی به همراه خبرنگار مرد صداوسیما از افتتاح بیمارستانی در فردیس کرج تمام پروتکلهای اتاق جراحی را کنار گذاشت و وارد اتاق زایمان خانمی شد که حتی همسرش اجازه حضور در این اتاق را طبق قوانین بسیاری از بیمارستانهای دولتی ندارد.
هرچند وزارت بهداشت با ارائه توضیحاتی مانند اینکه بازدید بار ضایت خانواده و در اتاق عمل جراحی (نه اتاق زایمان) و با رعایت کامل ضوابط شرعی و شیوه نامههای بهداشتی پس از اتمام عمل جراحی سزارین و وقوع تولد نوزاد صورت گرفته است، این موضوع را توجیه کند اما این موضوع از وزیری که وظیفه حفظ حریم شخصی بیماران را برعهده دارد پذیرفته نیست.
حضوری که روح و روان مادر را آزار میدهد
مدتی پیش غلامعباس ترکی معاون حقوق عامه دادستان کل کشور در نامهای خطاب به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بر لزوم تهیه دستورالعملهای مربوط به ممنوعیت حضور پزشکان مرد در بخشهای درمانی زنان تاکید کرد و گفت: «همانگونه که مستحضرید در حال حاضر برخی از آقایان در برخی از مراکز درمانی در به عنوان کادر تخصصی یا غیر تخصصی اعم از پزشک متخصص یا دستیار و کارورز، پرستار، تکنیسین، خدمه در بخشهای مرتبط با امور زنان و زایمان مشغول به کار هستند.
این موضوع، علاوه بر مغایرت با موازین شرع و اخلاق، مشکلات و سختیهایی را برای بانوان محترم و خانوادههای آنان به وجود آورده و در مواردی به ورود آسیبهای روحی و روانی منجر شده است. در همین راستا، تدوین و ابلاغ دستورالعملهای مورد نیاز پیرامون موارد یادشده به ویژه موضوع ممنوعیت حضور آقایان در بخشهای درمانی مرتبط با بانوان، شامل اتاقهای جراحی و زایمان، بخشهای تخصصی زنان و همچنین نظارت بر حسن اجرا و رعایت کامل آن از سوی واحدهای ذیربط مورد تاکید است.»
درحالی بسیاری از بیمارستانهای کشور به دلیل برخی از محدودیتها مانند کمبود کادر درمانی و آموزش پزشکی به این دستور عمل نمیکنند که سازمان نظام پزشکی کشور، وزارت بهداشت و قانون اساسی این «درخواست بانوان را قانونی و لازمالاجرا» دانستهاند.
حضور وزیر در اتاق زایمان هیچ مبنای قانونی ندارد
علاوه بر این، معاون درمان سابق وزارت بهداشت در نامهای بر رعایت موازین شرعی، قانونی و اصول پزشکی توسط کادر درمان تاکید کرده و حضور پزشک و افراد غیرهمجنس بالای سر بیمار را نقض حقوق بیمار برشمرده بود.
وزارت بهداشت: رعایت حق بیمار وظیفه وزارت بهداشت است
«سید علی انجو» عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر کمیته ملی اخلاق بالینی وزارت بهداشت نیز در گفتوگو با فارس، عنوان کرد: «بیمار حق دارد تعیین کند که چه کسی بالای سرش باشد یا نباشد. زیرا این حریم خصوصی بدنی بیمار و به علاوه حریم خصوصی معاشرتی او است و رعایت این حق بیمار، تکلیف و وظیفه وزارت بهداشت است.»
پایان پیام /