یک‌شنبه 4 آذر 1403

پشت پرده وعده پرداخت یارانه توسط نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری / فقط این وعده را می‌دهند که مبلغی در جیب مردم بگذارند

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
پشت پرده وعده پرداخت یارانه توسط نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری / فقط این وعده را می‌دهند که مبلغی در جیب مردم بگذارند

یارانه انرژی در ایران نه‌تنها سبب کاهش تورم و حمایت از قشر ضعیف نشده، بلکه سبب تشدید این مسائل شده است.

به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: دلیل آن نیز نبود رابطه با دنیای خارج است؛ با مبادله نفت و کالا نمی توان یارانه درستی به مردم پرداخت کرد و برای تامین منابع مالی موردنیاز این یارانه، مجبور به چاپ پول و این دست مسائل هستیم که مردم هوشمندانه این موضوعات را ملاحظه و تجزیه و تحلیل می‌کنند.

نامزدهایی که ادعا می‌کنند حل تمامی مشکلات در داخل کشور ممکن است، نه اینکه ادعای درستی نباشد، اما برای افزایش بهره وری مصرف انرژی حداقل در بخش خودرو چه کرده ایم؟ تولید خودروهای پرمصرف؟ یا نهایت خلاقیت ما واردات خودروهای دست‌دوم با کیفیت خارجی بوده است؟ ما باید از تکنولوژی و تجربیات جهان غرب و شرق استفاده کنیم. لذا، فقط خودمتکی بودن باعث لغزش و بدتر شدن وضعیت موجود در خصوص پرداخت یارانه ها خواهد شد.

بنابراین پیشنهاد می‌شود که مردم وضعیت رفاه را در شرایط تحریم و نبود آن مورد بررسی قرار دهند و به آمار و ارقام معتبر استناد کنند.

در خصوص اینکه چگونه رفع تحریم می تواند گشایشی در وضعیت اقتصاد ایجاد کند، بهتر است کتاب‌های مربوط به اقتصاد بین‌الملل، از جمله کتاب معروف «اقتصاد بین‌الملل» سالواتوره را مطالعه کرده و مشاهده کنند که تئوری های اقتصاد به تجارت بین‌المللی توجه ویژه‌ای داشته است. لذا، اگر چنین نبود، قطعا تئوری ها نقش یک اقتصاد را در روابط بین‌الملل مورد بررسی قرار می‌دادند و نقش چند کشور را مورد بررسی قرار نمی‌دادند.

بنابراین، با صرف شعار دادن و بیان اعداد و ارقام نجومی و پرداختن به موضوعاتی مانند پرداخت یارانه انرژی به آحاد مردم با مبالغ عجیب و غریب، فقط علم اقتصاد را زیر سوال می بریم!

نکته ای که وجود دارد این است که باید در کشور به زیرساخت ها توجه داشته باشیم. فقط فروش نفت و منابع به منظور تخصیص به بودجه جاری کشور و پرداخت یارانه، به‌جز بروز بیماری هلندی و نفرین منابع، نتیجه خاصی را عاید کشور نخواهد کرد. باید از تجربیات کشورهای توسعه یافته استفاده کنیم تا بتوانیم نحوه هزینه کردن منابع مالی حاصل از فروش منابع خود را در زیرساخت ها به‌درستی اجرا کنیم.

شاید منتقدان بگویند که چرا باید به سایر کشورها متکی باشیم و چرا از تجربیات خود استفاده نکنیم؟ در پاسخ باید گفت، عزیزان، ما تا به حال از تجربیات خود استفاده کرده ایم و چه نتیجه ای حاصل شده است؟ وضعیت آلودگی هوا اسف بار است؛ وضعیت جاده ها نیز نامناسب است.

برخی نامزدها فقط به این اشاره می‌کنند که ما باید یارانه بدهیم و رفاه ایجاد کنیم! آیا می دانند که به‌جز پرداخت نقدی یارانه، با هزینه کردن آنها در زیرساخت ها هم می توان رفاه ایجاد کرد؟ می توان بهترین ناوگان هوایی، ریلی و زمینی را داشت - که مردم عزیز کشورمان لایق آن هستند - تا مردم بتوانند با آسودگی خاطر مسافرت باکیفیت داشته باشند.

پرداخت یارانه نقدی، حتی اگر 50میلیون تومان در ماه باشد، باعث می‌شود مردم نگران باشند که در هنگام مسافرت آیا سالم به مقصد می رسند یا خیر؟ این تعریف رفاه نیست! برخی از نامزدها فقط این وعده را می‌دهند که مبلغی در جیب مردم بگذارند تا ایشان برای مدت کوتاه چند روزه بابت مبلغ پرداختی خوشحال باشند، در حالی که می توان با تخصیص صحیح این منابع به زیرساخت ها شغل ایجاد کرد و با حل معضل بیکاری، زمینه نشاط و خوشحالی مردم را در بلندمدت فراهم کرد. با به کارگیری کارشناسان و صاحب نظران انرژی و اقتصادی مجرب قطعا، هم می توان به زیرساخت ها توجه ویژه کرد و هم یارانه نقدی یا غیر‌نقدی پرداخت کرد. همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید