پنهانکاری در آمار کرونا اختلاف جدید احزاب مخالف با دولت ترکیه
ایرنا - آنکارا - حزب عدالت و توسعه ترکیه و احزاب سیاسی مخالف تاکنون در زمینه های بسیاری با یکدیگر دارای اختلاف دیدگاه و عقیده بودند ولی در روزهای اخیر مساله شیوع کرونا و ادعای پنهانکاری دولت در آمار و ارقام مبتلایان و تلفات موجب بروز بحثهای جدی در این کشور شده است.
طرح مساله پنهانکاری در آمار و ارقام مرتبط با کرونا در ترکیه از زمان شیوع این ویروس در این کشور آغاز شد و تا به امروز نیز ادامه دارد به طوری که مخالفان در زمان های مختلف دولت آنکارا را متهم به عدم ارایه آمار و ارقام صحیح کرده اند.
نهادهای مختلف از جمله انجمن پزشکان ترکیه تاکنون بارها دولت آنکارا را متهم به پنهانکاری در این مساله کرده ولی هیچ یک تاکنون موفق به اقناع افکار عمومی نشده اند.
دو روز قبل منصور یواش رییس شهرداری کلان شهر آنکارا و اکرم امام اوغلو رییس شهرداری کلان شهر استانبول که هر دو از اعضای حزب مخالف جمهوریخواه خلق هستند، از یک ویدئو کنفرانسی که از سوی حزب نیک برگزار شده بود در پاسخ به سوالی که از آنها شد مساله پنهانکاری دولت آنکارا را به صراحت بیان کردند.
اکرم امام اوغلو رییس کلان شهر استانبول در این مصاحبه گفت: به اندازه تمام امار و ارقام ارایه شده در زمینه مرگ و میر ناشی از کرونا در سطح ترکیه از سوی دولت، تنها در استانبول مشاهده می شود و آمار و ارقام صحیح ارایه نمی شود.
امام اوغلو با تاکید بر اینکه سیاستمدارانی که آمار واقعی در مورد کرونا را ارایه می کنند خائن اعلام می شوند، گفت: هدف ما شفافیت است و هدف دیگری از این مساله نداریم.
منصور یواش رییس شهرداری کلان شهر آنکارا نیز با عنوان اینکه دولت مانع از انجام برخی اموری که در زمان شیوع کرونا میخواستند انجام بدهند، شده است، گفت: ارقام اعلام شده بدور از واقعیت است، فقط در آنکارا تاکنون 563 نفر جان خود را بر اثر کرونا از دست داده اند، یک کمیسیون تحقیق می تواند در مجلس تشکیل شود و از شهرداران آدانا، استانبول، ازمیر، آنکارا آمار و ارقام را درخواست کنند و سپس با آمار ارایه شده مقایسه شود.
وی با طرح این سوال که ارایه آمار غیرواقعی و کم نشان دادن تلفات به نفع کیست؟ گفت: ارایه آمار غلط موجب بی توجهی مردم می شود، اگر خواستار مبارزه با این مساله هستیم باید با آمار واقعی، حقایق را با مردم در میان بگذاریم.
پس از سخنان روسای شهرداریهای استانبول و آنکارا، پخش یک ویدیو در پایگاههای اجتماعی ترکیه ادعاها درباره پنهانکاری آمار مرگ و میر ناشی از کرونا توسط دولت آنکارا را تقویت کرد.
در این تصویر ویدیوئی یک پزشک برای تنظیم گزارش فوت یک بیمار به صفحه اینترنتی وزارت بهداری مراجعه می کند و در بخش دلیل فوت زمانی که گزینه کووید 19 را انتخاب می کند این صفحه بطور خودکار به یک صفحه دیگر منتقل و گزینه آنفلوانزا در این صفحه را نشان می دهد.
انتشار این ویدئو بازتاب گسترده ای در جامعه ترکیه داشته است.
برخی کارشناسان با تاکید بر اینکه ارایه آمار واقعی تعداد بیماران کرونایی در ترکیه می تواند تبعات اقتصادی جدی در اقتصاد این کشور داشته باشد, می گویند، در حال حاضر ورود گردشگران خارجی به ترکیه ادامه دارد و ارایه آمار واقعی احتمال ورود گردشگران را بسیار کاهش خواهد داد.
علاوه بر این تعطیلی مجدد اماکن کسب و کار همانند ماههای نخستین شیوع کرونا نیز موجب ضرر و زیان جدی بسیاری مشاغل خواهد شد و اداره چنین وضعیتی برای دولت آنکارا دشوار خواهد بود.
*س_برچسبها_س*