پنچ میلیارد دلار از منابع بلوکه شده کشور آزاد شد
نماینده قم در مجلس شورای اسلامی گفت: طی چند ماه اخیر فروش منابع نفتی افزایش یافته و درآمدهای نفتی ما بیشتر شده است، حدود پنج میلیارد دلار از منابع بلوکه شده، آزاد شده که بخش عمدهای از آن وارد کشور و مابقی نیز تبدیل به خط اعتباری شده است.
به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی احمد امیرآبادی فراهانی، این نماینده همچنین با تاکید بر ارتباطات خوب ایران با عراق اظهار داشت: با پاکستان نیز ارتباطات مالی بهخوبی پیش رفته و تبدیل به مبادلهها تهاتری شده است، این مسائل موجب میشود تا در موضوع روابط خارجی و تنگناهای اقتصادی گشایشهایی به وجود بیاید.
وی افزود: دولت در کنار مذاکرههای وین، در حال گفتوگو و رایزنی با کشورهای همسایه نیز است و اقدامهای بسیار سازندهای در این خصوص انجام شده از جمله اینکه با عربستان گفتگوهایی آغاز شده و در سطح خوبی قرار دارد، همچنین به زودی امیر قطر به ایران سفر میکند و از سوی دیگر رئیس جمهور قرارداد گازی را با ترکمنستان منعقد کرده که بسیار مهم است زیرا وزیر نفت در دولت قبل موجب قطع ارتباط و بروز مشکلهایی میان 2 کشور شده بود.
عضو مجمع نمایندگان قم با بیان اینکه بودجه 1401 با بودجه سالهای گذشته تفاوتهایی دارد افزود: دولت سیزدهم در این بودجه رابطه نفت، خزانه، بانک مرکزی و دولت را شفاف کرده است.
امیرآبادی یادآور شد: دولتها طی سالهای گذشته ارز حاصل از فروش منابع نفتی را به بانک مرکزی انتقال داده و بانک مرکزی در ازای ارزها پول چاپ میکرد تا وزارتخانهها بتوانند هزینههای جاری خود را پرداخت کنند.
وی ادامه داد: اما دولت آیتالله رئیسی برای نخستین بار در مورد بودجه سال 1401 تصمیم گرفته تا ارز حاصل از فروش منابع نفتی را به جای بانک مرکزی به بانک ملی و سپه تحویل دهد و در قبال آن منابع ریالی دریافت کند و این گونه دیگر هیچ خلق پولی انجام نخواهد شد و پایه پولی افزایش پیدا نخواهد کرد.
عضو هیات رئیسه مجلس تصریح کرد: دولت در خصوص ارز 42 هزار ریالی در لایحه بودجه سال آینده اعلام کرده، 13 میلیارد دلار ارز برای واردات نهادههای کشاورزی مانند ذرت، سویا، جو برای دام و طیور پیشبینی کرده بود اما به دلیل کرونا قیمت نهادهها در دنیا حدود 55 درصد گران شده است یعنی باید به جای 13 میلیارد دلار، 19 میلیارد دلار ارز تحویل دهند.
وی افزود: از سوی دیگر طی این چند سال این نهاده بعد از واردات به طور کامل در اختیار تولیدکنندگان و مردم قرار نمی گرفت، قبلا تا 50 درصد این نهادهها در اختیار تولیدکنندگان قرار میگرفت اما اکنون با تلاشهای وزیر جهاد کشاورزی این رقم به 70 درصد رسیده است. نماینده قم خاطرنشان کرد: دولت اعلام کرده، اکنون ارز 42 میلیون ریالی در اختیار ندارد و باید برای واردات نهادههای دامی ارز نیمایی را خریداری و آن را تبدیل به ارز یارانهای کند و برای این کار و پرداخت مابهالتفاوت ارز باید پول چاپ کند که تورمزا است.
همچنین گفت: دولت میخواهد در سال آینده نهادههای دامی را آزاد کند اما در ازای آن 2 کار را به مجلس پیشنهاد داده تا تصمیمگیری شود، پیشنهاد اول پرداخت ماهی یک میلیون و 200 هزار ریال به عنوان یارانه به حساب 60 میلیون تن یارانه بگیر است که مجلس معتقد است این اقدام تورم میآورد.
وی بیان داشت: پیشنهاد دوم نیز این است که دولت به جای پرداخت یارانه فردی، یارانه و مابهالتفاوت قیمت کالاهای اساسی را به حساب فروشندگان گوشت، مرغ و همچنین نانواییها و اریز کند. فعلا این موضوع با حضور کارشناسان مختلف در حال بررسی است تا بتوانیم بهترین تصمیم را در این خصوص در لایحه بودجه سال 1401 بگیریم.
مشکلات دریاچه نمک قم ظرف 6 ماه تعیین تکلیف میشود
نماینده قم در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: بعد از سفر اخیر رئیس جمهور به قم، کارگروهی برای پیگیری و حل مشکلات دریاچه نمک قم تشکیل و مقرر شد، در طول 6 ماه این موضوع تعیین تکلیف شود، همچنین کارگروهی برای رفع موانع راهاندازی فرودگاه تشکیل و طی سه ماهه مسائل را پیگیری کند.
وی بیان کرد: برای رفع مشکلهای مباحث مختلف از جمله آب و فاضلاب، دانشگاه و بیمارستانها، بحثهای مفصلی انجام شده و قرار است، ساخت بیمارستان حضرت زهرا (س) آغاز شود و بعد از اتمام کار نوسازی چند بیمارستان دیگر در منطقه انجام شود.
امیر ابادی ادامه داد: در خصوص اشتغال زایی چندین هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت در حوزههای کشاورزی، صنعت و گردشگری تصویب و تخصیص پیدا خواهد کرد، مصوبههای گستردهای طی این سفر انجام شده و بهزودی اجرایی خواهد شد.