دوشنبه 5 آذر 1403

پورمحمدی: جوری از آدم امنیتی تعبیر می‌کنید که گویی یک دستمال کثیف است و باید او را کنار گذاشت / تفکر نظامی نباید بر کشور حاکم شود

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
پورمحمدی: جوری از آدم امنیتی تعبیر می‌کنید که گویی یک دستمال کثیف است و باید او را کنار گذاشت / تفکر نظامی نباید بر کشور حاکم شود

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: جوانان ما ذهنیتی دارند و این ذهنیت القایی است و از جای دیگری آب می‌خورد. این‌که کسی امنیتی باشد و وظیفه امنیتی را به عهده بگیرد خادم است یا خائن؟ اگر کسی برای کشورش جنگید و لباس نظامی پوشید برای کشور خادم است یا خائن؟ جوری حرف می‌زنیم انگار کسی که جنگیده است فقط برای شهادت خوب است. جوری از آدم امنیتی تعبیر می‌کنید که گویی یک دستمال کثیف است و باید...

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی دوشنبه 4 تیر 1403 در نشستی که به دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در سالن شهید رجب‌بیگی دانشکده فنی برگزار شد، اظهار کرد: نقش دانشگاهیان و نخبگان در هر جامعه مشخص است. ما پیشینه تمدنی و فرهنگی داریم و انقلاب ما نیز فکری و انسانی است.

به روایت ایسنا، وی افزود: ما از ظرفیت خوب نخبگی، پژوهشی و علمی برخورداریم اما آیا آن‌چه آموزش دیده‌ایم را در عرصه زندگی خودمان هم آورده‌ایم یا نه؟ در این زمینه در جاهایی موفق بودیم و در جاهایی موفق نبودیم.

پورمحمدی یادآور شد: نقش مردم در جمهوری اسلامی تعیین‌کننده است. امام راحل و رهبری انقلاب هم نقش مردم و مشارکت آنان را جدی گرفتند. نقطه قوت و برگ برنده در عرصه بین‌المللی ما مشارکت و حضور مردم است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: اگر دشمنان از تعرض به ایران پروا دارند نه‌تنها به دلیل قدرت نظامی و سایر قدرت‌های ماست که بیش از همه به حضور مردم مرتبط است. تاکید رهبری انقلاب هم بر مشارکت در انتخابات همین درک را از قدرت بازدارندگی ملی نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: امروز مشارکت و حضور ملی مسئله اصلی کشور است. ما باید در این جهت جدی باشیم. مردم را دعوت و تشویق کنیم اما هنوز نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد آن‌چه مطلوب بوده، محقق نشده است. قرار است جمهوری اسلامی به اتکای همه مردم پیش رود و همه مردم ما نیستیم.

پورمحمدی اظهار کرد: کشور فقط متعلق به ما نیست. کشور برای همه مردم ایران است، همه حق دارند، همه می‌خواهند زندگی کنند. اصل حفظ و توسعه کشور است و دیدگاه مذهبی و انقلابی عامه مردم نیز باید تأمین شود ولی حق نداریم دیدگاه‌های فوق‌العاده ارزشی خود را به مردم تحمیل کنیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما برای تحقق ارزش‌های دینی از ابتدای زندگی سیاسی خود در پیش از انقلاب تلاش کردیم و هرگز هم تصور نمی‌کردیم حکومت هم تشکیل بدهیم اما در عین حال، حق نداریم ارزش‌های دینی را به زور به مردم تحمیل کنیم بلکه باید منطق در این زمینه عمل کرد.

وی افزود: جوانان ما ذهنیتی دارند و این ذهنیت القایی است و از جای دیگری آب می‌خورد. این‌که کسی امنیتی باشد و وظیفه امنیتی را به عهده بگیرد خادم است یا خائن؟ اگر کسی برای کشورش جنگید و لباس نظامی پوشید برای کشور خادم است یا خائن؟ جوری حرف می‌زنیم انگار کسی که جنگیده است فقط برای شهادت خوب است. جوری از آدم امنیتی تعبیر می‌کنید که گویی یک دستمال کثیف است و باید او را کنار گذاشت.

پورمحمدی خطاب به حاضران در نشست، یادآور شد: اشتباه نکنید. بیشترین حمله را چه کسانی به من انجام می‌دهند؟ دوست ندارم بچه‌های حزب‌اللهی ما با آنان یکصدا شوند. اینکه تفکر امنیتی نباید بر کشور حاکم شود را حتماً قبول دارم اما آیا شما هم قبول دارید که تفکر نظامی نباید بر کشور حاکم شود؟

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: من طمعی بر ریاست‌جمهوری ندارم و برای مقام عمل نکردم و نمی‌کنم. من صراحت دارم و بسیار جدی هم هستم و اگر بنا باشد بصیرت بر این کشور حاکم شود، خواهیم گفت چه گفته‌ایم و چه نوشته‌ایم و چه تذکراتی دادم و چه پیش آمد. روزی این مسائل را روشن و منتشر خواهم کرد اما برای پست و مقام کار نکردم و امنیت مردم برایم همیشه اهمیت داشته است و اهمیت دارد.

وی گفت: برای من پست ریاست‌جمهوری و وزارت و ریاست بر سازمان‌ها اهمیتی نداشته و ندارد. اگر رئیس‌جمهور شوم حتماً افتخار می‌کنم اما رفتار و اقدامات و گفتارم برای این هدف نیست.

پورمحمدی تصریح کرد: من با رئیس‌جمهوری وزیر و نظامی هم موافقم اما به این شرط که تفکر نظامی خود را بر کشور حاکم نکند. کسی که امنیتی است خیلی مثبت است. من 8 تا 9 سال اول کارم که قاضی بودم و با منافقین و ضدانقلاب مواجهه داشتم. بعد از آن با اصرار به وزارت اطلاعات رفتم. چون آدم اجتماعی هستم و علنی حضور دارم و مباحثه می‌کنم و حرف می‌زنم. اکنون هم نماد اطلاعات و امنیت در این کشور من هستم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: من از 45 سال حضورم در انقلاب 13 سال در وزارت اطلاعات بودم که باز از این مدت هم 9 سال در بخش خارجی بودم که جایگاه امنیتی تلقی نمی‌شود اما مسئولیتی اطلاعاتی است. وقتی هم که به وزرات کشور رفتم از مردمی‌ترین مسئولان بودم.

27211

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1924042