پوشش بیمه تکمیلی زنبورستانها در سال زراعی آینده / خسارت محدود سیل به زنبوردارها
تهران - ایرنا - مجری طرح توسعه زنبورداری کشور از اجرای پوشش بیمه تکمیلی برای تلفات احتمالی ناشی از سمپاشیهای مزارع و باغات به عنوان عامل خارج از مدیریت زنبورداران در سال زراعی آینده خبر داد.
به گزارش روز سهشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «تورج صارمی» افزود: دستورالعمل بیمه تکمیلی زنبورداران با موافقت صندوق بیمه کشاورزی نهایی شده و با اجرایی شدن آن در سال زراعی آینده، بابت تلفات ناشی از سمپاشیهای باغات و مزارع کشاورزی به زنبورداران غرامت پرداخت میشود.
مجری طرح توسعه زنبورداری کشور اظهار داشت: در حال حاضر زنبورداران میتوانند از بیمههای پایه، ویژه و تکمیلی صندوق بیمه محصولات کشاورزی برای بیماریهای بازپدید، نوپدید، لوک آمریکایی و سایر بیماریهای زنبور عسل و همچنین عوامل قهری مانند سیل، خشکسالی، زلزله و صاعقه برخوردار شوند که افزودن بیمه تکمیلی جدید برای جبران خسارت ناشی از سمپاشیها نیز میتواند ریسک فعالیت و تولید در حوزه زنبورداری را کاهش دهد.
صارمی با اشاره به تلفات زنبورهای عسل در استان آذربایجان غربی بر اثر سمپاشیهای باغات و مزارع گفت: با هماهنگی به عمل آمده از طریق سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی در حال پیگیری اخذ آمار تلفات تایید شده و پیشبینی خسارت وارده به زنبورستانها از سوی مدیریت بحران استانداری استان هستیم تا ضمن انعکاس موضوع به مدیریت بحران در وزارت جهاد کشاورزی و پیگیری موضوع در وزارت کشور، اقدامات حمایتی لازم برای جبران خسارت به زنبورداران آسیب دیده صورت گیرد.
وی درباره خسارتهای ناشی از سیلهای اخیر به زنبورستانهای کشور نیز اعلام کرد: مطابق استعلام به عمل آمده از سوی سازمان جهاد کشاورزی استانها، سیل به صورت محدود و تنها در برخی از استانها خسارتی را به کلنیهای زنبور عسل وارد کرده است که بر اساس گزارش اولیه حدود 3 دهم درصد از کلنیهای موجود در کشور بر اثر سیل آسیب دیدهاند.
مجری طرح توسعه زنبورداری کشور تعداد کلنیهای زنبور عسل در کشور را بالغ بر 11 میلیون کلنی عنوان و تصریح کرد: خسارت ناشی از سیل در 12 استان گزارش شده است که بیشترین آمار خسارت وارده در استانهای چهارمحال و بختیاری، فارس اصفهان، یزد و مرکزی است.
وی ادامه داد: پیش از وقوع سیل علاوه بر اطلاع رسانی سازمان هواشناسی به مراکز استانها، از سوی دفتر توسعه زنبورداری کشور نیز مکاتبهای با استانهای در معرض خطر و اعلام هشدار قرمز مطابق اعلام سازمان هواشناسی به زنبورداران داده شده بود تا از نگهداری کندوهای زنبورعسل در کنار رودخانهها خودداری و کلنیهای زنبور عسل را به مناطق امن انتقال دهند.
صارمی گفت: به واحدهای زنبور داری آسیب دیده بر اثر سیل در صورت بیمه بودن از سوی صندوق بیمه کشاورزی غرامت پرداخت میشود.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر اعلام گزارش خسارت ناشی از سیل اخیر از سوی سازمان جهاد کشاورزی استانها، به مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت جهاد کشاورزی و وزارت کشور، گزارشهای اولیه در مورد خسارات ناشی از سیل اخیر نیز از طریق دفتر توسعه زنبورداری به واحدهای ذیربط برای پیشبینی سیاستهای حمایتی ارسال شده است.