دوشنبه 5 آذر 1403

پول که آمد همه چیز تغییر کرد / انتقاد تند قربان‌زاده از دوره وزارت حمید سجادی

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
پول که آمد همه چیز تغییر کرد / انتقاد تند قربان‌زاده از دوره وزارت حمید سجادی

حالا امیدوارم چون ماهی را هروقت از آب بگیری تازه است. چون بالاخره این مسیر، مسیر بی بازگشت است

به گزارش ورزش سه، اگر از حسین قربان زاده این سوال پرسیده شود که جدی ترین چالش او در دوران تصدی سازمان خصوصی سازی با کدام دسته از افراد یا سازمان های مربوط به حوزه فوتبال بوده است؟ بی برو برگرد پاسخ او به این سوال، وزارت ورزش خواهد بود. در واقع، می توان از جدال های میان این معاون سابق وزیر اقتصاد و وزارت ورزش برسر "انتخاب اعضای هیئت مدیره" بعنوان اصلی ترین چالش او در فرآیند خصوصی سازی سرخابی های پایتخت یاد کرد.

به عبارت دیگر، میان این دو وزارتخانه که متولی سرخابی ها هستند به نوعی تضاد منافع شکل گرفته بود. از یک طرف، باتوجه به بورسی شدن سرخابی های پایتخت، وزارت اقتصاد و در راس آن سازمان خصوصی سازی این دغدغه را داشتند تا مدیرانی برای این دو باشگاه انتخاب شوند که برحوزه حاکمیت شرکتی مسلط هستند و از طرف دیگر وزارت ورزش حداقل در عمل علاقه چندانی به واگذاری اختیار خود درخصوص انتخاب اعضای هیئت مدیره این دو باشگاه نشان نمی داد. درواقع، وزارت اقتصاد تاکید داشت که وضعیت فعلی این دو باشگاه محصول عملکرد مدیران ادواری و سنتی است که اصول اولیه باشگاه داری را نمی دانند و توسط وزارت ورزش به این سمت منصوب شده اند.

ویدئو: 321688

درهمین راستا، حسین قربان زاده با همان روحیه بی تعارف خود در برنامه معروف فوتبال برتر زمانی که علی فتح الله زاده در پاسخگویی به سوال مربوط به سه جز صورت های مالی ناتوان می ماند به این مسئله اشاره می کند که مقصر اصلی افرادی چون فتح الله زاده و پرویز مظلومی نیستند، بلکه مقصر اصلی کسانی هستند که چنین افرادی را برای مدیریت این دو باشگاه انتخاب می کنند تا به نوعی به وزارت ورزش کنایه زده باشد.

درنهایت، عملکرد فاجعه بار مدیران سنتی و آگاهی سطحی آنها از حوزه حاکمیت شرکتی باعث شد تا وزرات ورزش ناچارا از فروردین ماه امسال اختیار خود درخصوص انتخاب اعضای هیئت مدیره این دو باشگاه را به وزارت اقتصاد واگذار نماید. البته گفتنی است این اختیار در اوایل چندان هم عملی نشد و بارها جدال هایی بین سازمان خصوصی سازی و وزارت ورزش درخصوص تعویق مجمع سرخابی های پایتخت صورت می گرفت و دو طرف در شبکه های اجتماعی حسابی از خجالت یکدیگر در می آمدند. از یک طرف، رییس سازمان خصوصی سازی باتوجه به وضعیت اورژانسی این دو باشگاه، علی الخصوص استقلال تاکید فراوانی داشت که در اسرع وقت تغییرات اصولی در هیئت مدیره دو باشگاه ایجاد گردد اما از آن طرف، محسن معتمد کیا به نمایندگی از وزارت ورزش، سازمان خصوصی سازی و حسین قربان زاده را متهم به ایجاد تنش و تصمیم گیری های عجولانه می کرد. درنهایت، آنچه با گذشت زمان شاهد آن بودیم این بود که قربان زاده موفق می شود مدیران مطلوب خود را با موافقت وزارت ورزش به کرسی هیئت مدیره استقلال برساند.

نکته جالب اینجاست که دو بازیگر اصلی این چالش دیگر در جایگاه خود حاضر نیستند، حمید سجادی در تاریخ 2 مرداد از وزارت ورزش استعفا داد و حسین قربان زاده نیز، 3 روز زودتر از او، یعنی در تاریخ 30 تیر ماه از سمت خود در سازمان خصوصی سازی کناره گیری کرد. حالا با گذشت نزدیک به 6 ماه از آخرین حضور قربان زاده در ورزش کشور، او در مصاحبه ای صریح و بی سانسور با سایت آنتن، کنایه تندی به وزارت ورزش می زند و از مانع تراشی های این وزارت خانه در مسیر خصوصی سازی صحبت می کند.

"متاسفانه من باید به صراحت عرض کنم ما به بدترین دوران وزارت ورزش خوردیم. البته متاسفانه مشکل سقوط هلی کوپتر هم برای آقای سجادی پیش آمد که یک دوره فطرتی هم ایجاد شد و من در آن دوران تلفن هام به در بسته می خورد. اما فارغ از آن هم، چه قبل آن چه بعد آن، تا زمانی که ما می خواستیم واگذار کنیم، کارها سفید امضا انجام می شد. چرا؟ چون قرار بود که یک پولی به این دو باشگاه بیاید. در پذیره نویسی، در مشکل فرابورس، ما یک ستاد شبانه روزی گذاشتیم تا کار انجام بشود. ولی از زمانی که پول رفت در باشگاه ها و بایستی در مورد نظارت بر انتخاب مدیران همراهی صورت می گرفت، ما به مشکل خوردیم. چون تا فروردین امسال انتخاب مدیران این دو باشگاه دست وزارت ورزش بود. اما در آن مقطع این اتفاق به نحو شایسته ای مدیریت نشد. من هم در جایگاهی بودم که خیلی نمی توانستم نقد و حمله و انتقاد درون سیستمی انجام دهم. ولی حالا امیدوارم چون ماهی را هر وقت از آب بگیری تازه است. چون بلاخره این مسیر، مسیر بی بازگشت است. این مسیری که دارد پیش می رود حتما باید بخش دیگرش با حل شدن موضوع حق پخش به نتیجه برسد."