یک‌شنبه 30 دی 1403

پژوهشگر واقعی روح کنکاش و مطالبه گری دارد / رفع مشکلات جامعه با راهکار بهتر و هزینه کمتر هدف یک پژوهشگر است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
پژوهشگر واقعی روح کنکاش و مطالبه گری دارد / رفع مشکلات جامعه با راهکار بهتر و هزینه کمتر هدف یک پژوهشگر است

حسن قادرمرزی پژوهشگر نمونه کشوری گفت: پژوهشگر واقعی کسی است که روح جستجو و کنکاش و مطالبه گری دارد و با دید دیگر به مشکلات جامعه با راهکار بهتر و هزینه کمتر نگاه می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، اهمیت تحقیق و پژوهش در جوامع کنونی بیش از پیش مشخص می گردد و امروزه به یک ضرورت انکار ناپذیر تبدیل شده است از همین رو محققین و پژوهشگران رشته های مختلف همواره برای یافتن سؤالات خود، به دنبال تحقیقاتی بوده اند که از صحت و اطمینان بیشتری برای رسیدن به حقیقت و تشخیص مسائل برخوردار باشند، بنابر این پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، به منظور گسترش فرهنگ «پژوهش» در جامعه و ارج نهادن به مقام شامخ «پژوهشگران» 25 آذر از سوی «شورای فرهنگ عمومی» کشور به نام پژوهشگر نامگذاری شد و همین بهانه ای شد تا گفتگویی داشته باشیم با حسن قادرمرزی دانش آموخته رشته روانشناسی بالینی و یکی از پژوهشگران نمونه و برتر استانی و کشوری استان کردستان.

از اختراعات این پژوهشگر نمونه می توان به سه اختراع پکیج آزمون های روانشناسی، ترمومتر زنجیره سرد، فلاشر تشریح نقشه های وضعیتی اشاره کرد.

در دو حوزه پژوهشی مشغول به فعالیت است، سه اختراع ترمومتر زنجیره سرد که در سال 1388 در سفر مقام معظم رهبری به کردستان مورد توجه و تقدیر قرار گرفت و عضو بنیاد نخبگان ملی کشور و پژوهشگر برتر کشوری در حوزه سلامت روان و اختراعی هم در زمینه پکیج آزمون های روانشناسی یک اختراع است که در غالب طرح غربالگری در سطح نیرو های مسلح انجام می شود بر حسب ضرورت بر این مهم پرداختم.

وی در گفتگو با خبرنگار کردتودی، اظهار داشت: اختراع ترمومتر زنجیره سرد حاصل یک کار پژوهشی در بحث نگهداری واکسن بود که امروزه کاربرد بسیار بالای دارد که با بررسی های انجام گرفته این امر مهم در قالب یک کار پژوهشی به بار نشست که طی سفر مقام معظم رهبری در سال 1388در سفر مقام معظم رهبری و از طرف بنیاد نخبگان مورد تقدیر و جایزه پژوهشی قرار گرفت.

قادر زاده عنوان داشت: پژوهشگر واقعی کسی است که روح جستجو و کنکاش و مطالبه گری دارد و با دید دیگر به مشکلات جامعه با راهکار بهتر و هزینه کمتر نگاه می کند.

قادر مرزی با اشاره به ویژگی های یک پژوهشکر عنوان داشت: یک پژوهشگر با برنامه ریزی، پشتکار و اراده و نگاه عمیق و کنجکاوانه به مشکلات می اندیشد و برای دست یابی به راهکاری درست به صورت علمی در آنها جستجو می کند.

این پژوهشگر نمونه در ادامه گفت: مشکلات و موانع در رسیدن به یک دستاورد علمی و یک کار پژوهشی تقریبا همه جا وجود دارد و تنها مسئله دردناکی که در این حوزه وجود دارد این است که یک پژوهشگر سال ها برای یک امر پژوهشی زحمت می کشد اما متاسفانه از طرف مسئولین مربوطه نادیده گرفته می شود و این بار سنگین بر دوش یک پژوهش گر است که گاها وی را از ادامه راه باز می دارد.

نداشتن مشترکات بین پژوهشگران از جمله آسیب‌ها و خلاء‌های مهم بین تولید و پژوهش است و در کنار آن اقدامات دیگری چون آگاه سازی مدیران از اهمیت و نقش پژوهش، تأثیری که پژوهش می‌تواند در حوزه کاری آنها داشته باشد، توجه به نیازهای مادی پژوهشگران، فراهم ساختن امکان ادامه تحصیل و دادن فرصت‌های مطالعاتی برای یک پژوهشگر از اقدامات بسیار مؤثر خواهد بود.

قادر مرزی خاطر نشان کرد: انتظاری که از مسئولین در رابطه با کارهای پژوهشی و پژوهشگران می رود این است که روح پژوهش و تحقیق را در یک فرد تقویت کنند تا بتوانیم پژوهشگران توانمند و با انگیزه ای پرورش دهیم تا مسائل و مشکلات جامعه توسط آنان و اختراعات شان حل و فصل شود.

وی گفت: جامعه ای که به پژوهش بپردازد بالنگی و پویایی آن جامعه را در بر می گیرد و قطعا این امر باعث دست یابی به دستاورد های عظیم نه تنها در سطح استان و کشور بلکه در سطح جهانی خواهد شد.

قادر مرزی تصریح کرد: دنیا از دید یک پژوهشگر به مانند بستری است که روح و تعالی انسان در آن معنا پیدا می کند چرا که همیشه در جستجو کشف وقایع پنهان دنیا است و برای او هیچ گونه محدویتی وجود ندارد، و برای یک پژوهشگر همیشه یک هدف و یک برنامه برای دنبال کردن وجود دارد.

انتاهی پیام /

پژوهشگر واقعی روح کنکاش و مطالبه گری دارد / رفع مشکلات جامعه با راهکار بهتر و هزینه کمتر هدف یک پژوهشگر است 2