دوشنبه 5 آذر 1403

پیامد حمله با قمه به ستاد نامزد غیراصولگرا

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
پیامد حمله با قمه به ستاد نامزد غیراصولگرا

در ابتدای سال جاری و به مناسبت انتخابات چهار محور سلامت، رقابت، امنیت و مشارکت دستوری از طرف رهبری به مقامات دست اندرکار انتخابات، از مجلس تا دولت و قوه قضاییه بود تا طرح هایی را در این رابطه ارائه دهند و این چهار محور را در رابطه با انتخابات امسال تضمین کنند. این درحالی است که هیچ اقدامی در این رابطه صورت نگرفته است، نه در صدا و سیما ما شاهد گزارشی از طرف مسئولین بودیم و نه گزارش رسمی از طرف مسئولین ارائه شده است. بنظر می آید که متاسفانه حتی این دوستانی که قدرت برایشان اصل است دیگر حتی از منافع ملی هم عبور کرده اند.

در رابطه با رقابتی شدن و مشارکت که مطلقا کاری صورت نگرفت بلکه بر عکس با قانون جدیدی که برای انتخابات وضع کردندا حذف گسترده نامزدهای سرشناس رقیب اصولگرایان، رقابتی بودن انتخابات را کاملا کاهش دادند و به تاثیر این حذف جناحی بر تضییع حق انتخاب رای داهندگان و کاهش مشارکت مردم اصلا توجهی نکردند و می بینیم که انتخابات در یک فضای سرد و نا امیدکننده‌ای پیش می رود.

امنیت انتخابات هم با انتشار خبر حمله با قمه به ستاد یک نامزد غیراصولگرا در مراغه، زیر سوال رفته و متاسفانه، هنوز، خبری از برخورد نهادهای مسئول با مهاجمان منتشر نشده است. سوای پیامد فوری این حمله که همان تزریق وحشت به ستادهای همه نامزدهای غیراصولگراست، باید امیدوار باشیم تعداد حوادثی از این جنس طی روزهای آینده، افزایش نیابد و نامزدها و رای دهندگان غیراصولگرا در احساس ناامنی گرفتار نکند. در مورد سلامت هم پس از اعلام رسمی نتایج، می توان قضاوت کرد که آیا مراعات شده یا خیر؟

بنابراین بنظر می رسد این یک علامتی است که از طرف دست اندرکاران انتخاباتی داده شده که دست عده ای باز باشد و علاوه بر حذف رقبا از طریق رد صلاحیت ها، اگر در یک جایی در بین همین افرادی که باقی مانده اند بنا باشد رقابتی صورت بگیرد به خشونت کشیده شود که قطعا این نزاع و خشونت در میزان مشارکت تاثیر گذار خواهد بود.

هنگامی که سکان استانداری را بر عهده داشتم در زمان انتخابات بعنوان رئیس شورای تامین استان چند ماه مانده به انتخابات یک دستورالعملی را صادر می کردیم و هرگونه تنش اجتماعی و درگیری اجتماعی و یا هر گونه کاری که منجر به تنش بشود را به مسئولین هشدار می دادیم. یعنی مدیران کل، روسای سازمان هاو دستگاه ها و شرکت هایی که در استان وجود داشتند می بایست از هر گونه تنشی جلوگیری کنند. مثلا اگر کارگران حقوق معوقه داشتند باید شرکت ها آن را پرداخت می کردند تا از تجمعات کارگری جلوگیری می شد و یا از نزاع هایی که ممکن بود قبیله ای و قومی به وجود بیاید کاملا جلوگیری می کردند. ما حتی افراد و کسانی که ممکن بود عوامل نزاع باشند را احضار می کردیم و هشدار می دادیم که اگر نزاعی در بگیرد انگشت اتهام به سوی شما خواهد بود و مطمئن باشید که شما را دستگیر خواهیم کرد.

هشدارهایی می دادیم که توجه داشتند انتخابات در محیطی امن و آرام برگزار شود. فضا را اصلا پلیسی نمی کردیم، اگر چه فضای پلیسی می توانست به امنیت کمک کند اما ممکن است ضد مشارکت باشد. بنابراین در روز انتخابات فضا کاملا باز بود. اینها الزاماتی است که برای برگزاری یک انتخابات سالم و امن و رقابتی لازم و ضروری است که باید مسئولین امر خصوصا شورای تامین استان و شهرستان در پیش بگیرد ضمن اینکه قطعا در مواردی که جرم محرز است قوه قضائیه و پلیس باید مداخله کنند.

فعال سیاسی اصلاح طلب

212

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1876106