جمعه 27 تیر 1404

پیروزی در مبارزه با سرطان

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
پیروزی در مبارزه با سرطان

دنیای اقتصاد: نشریه اکونومیست جلد این هفته خود را به گرامیداشت پیروزی جهان در جنگ با سرطان اختصاص داده است. اخبار خوب اغلب گزارش نمی‌شوند، به‌ویژه اگر به‌تدریج رخ دهند و این خلاصه‌ای از داستان نبرد جهان علیه سرطان است. اکنون موفقیت در مبارزه با سرطان بیشتر از هر زمان دیگری است، اگرچه این بیماری جهان‌شمول‌تر شده است اما قربانیان آن نیز نسبت به گذشته بسیار کمتر شده اند.

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ انتظار می‌رود نیمی از مردان و یک‌سوم زنان در کشورهای ثروتمند در مقطعی از زندگی خود به بیماری سرطان مبتلا شوند. در آمریکا سرطان دومین علت شایع مرگ‌ومیر پس از بیماری‌های قلبی است و سالانه حدود 600 هزار نفر را به کام مرگ می‌کشاند. در سطح جهانی، سرطان مسؤول حدود یک‌ششم کل مرگ‌ومیرهاست. با این حال در راه مبارزه با سرطان پیشرفت‌های چشمگیری حاصل شده است که ادامه دارد.

به عقیده اکونومیست پیشرفت‌های آینده را می‌توان در سه گروه دسته‌بندی کرد. اول آنکه بخش مهمی از این پیشرفت‌ها از طریق اعمال درس‌های آموخته‌شده از جهان توسعه‌یافته در سراسر کره زمین به دست خواهد آمد. یکی از رموز موفقیت نادیده‌گرفته‌شده در مبارزه با سرطان، پیشگیری است. چرا که سرطان‌هایی که هرگز رخ نمی‌دهند، کمتر از سرطان‌های درمان‌شده به چشم می‌آیند. برای مثال، نرخ سیگار کشیدن در کشورهای ثروتمند به شدت کاهش یافته است. تخمین زده می‌شود این امر از سال 1975 تاکنون از بیش از 3 میلیون مرگ ناشی از سرطان در آمریکا جلوگیری کرده است.

منبع دیگر پیشرفت، داروهای ارزان‌تر و رشد درآمد افراد برای پرداخت هزینه درمان است. سرطان دهانه رحم یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در زنان است. تقریبا همه موارد آن نتیجه عوارض دیرهنگام عفونت با ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، است. در سال 2008، بریتانیا شروع به ارائه واکسن تازه‌توسعه‌یافته HPV به دختران نوجوان کرد. 15 سال بعد، نرخ سرطان دهانه رحم در میان زنان در دهه سوم زندگی‌شان 90 درصد کاهش یافته است و مقامات بهداشتی بریتانیا از حذف کامل سرطان دهانه رحم تا 2040 سخن می‌گویند.

واکسن اولیه HPV نسبتا گران بود اما نسخه ارزان‌تری که در هند به تولید می‌رسد اکنون پایه کمپین واکسیناسیون گسترده در آن کشور را تشکیل می‌دهد. در نهایت آخرین منبع پیشرفت، کاربرد بالینی علوم جدید است. این فرآیند در دو مرحله انجام می‌شود: شناسایی افرادی که بیشترین خطر ابتلا به سرطان را دارند و سپس یافتن راه‌هایی برای متوقف کردن بیماری در مسیر خود.//