شنبه 29 دی 1403

چالش تازه با 3 ساله شدن امتحانات نهایی

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
چالش تازه با 3 ساله شدن امتحانات نهایی

اقتصادنیوز: رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان گفت: با 3 ساله شدن امتحانات نهایی، تعداد دانش‌آموزان المپیادی بسیار کاهش پیدا خواهد کرد و شورای عالی انقلاب فرهنگی باید مصوبه کنکوری را اصلاح کند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی و سه ساله شدن امتحانات نهایی در دوره متوسطه دوم در دیدار جمعی از مدال آوران المپیادهای علمی با رهبر انقلاب مطرح و از سوی یکی از دانش‌آموزان المپیادی که اکنون دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف است، مورد اعتراض قرار گرفت.

این دانشجو به رهبر انقلاب گفت: «قرار بود اثر کنکور با توزیع آن در سه سال دوره متوسطه دوم کاهش یابد اما هم اکنون اثر آن سه برابر شده است و از پایه دهم نمی‌توان کار تربیتی در مدارس انجام داد و هر اقدام تربیتی با اعتراض شدید خانواده‌ها همراه می‌شود چون معتقدند که دانش‌آموزان امتحانات نهایی دارند. مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی به المپیادهای علمی نیز لطمه زده است و تعداد دانش‌آموزان حاضر در المپیادها کاهش چشمگیری داشته است.»

کاهش تعداد المپیادی‌ها با مصوبه کنکوری

در همین ارتباط سید رضا حسینی؛ رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم گفت: با سه ساله شدن امتحانات نهایی در دوره متوسطه دوم شاهد بودیم که تعداد دانش آموزان المپیادی از 112 هزار نفر به 76 هزار نفر کاهش یافت.

خبر مرتبط مدال المپیادهای علمی به مقام معظم رهبری تقدیم شد + فیلم

اقتصادنیوز: نخبگان مدال آور المپیادهای علمی مدال خود را به رهبر انقلاب تقدیم کردند.

وی افزود: آمادگی برای المپیادهای علمی، فرآیند سه تا چهار ساله است و دانش‌آموزی که می‌خواهد عضو تیم ملی المپیاد ایران شود مسیر دشوار در پیش دارد. دانش‌آموزی که موفق به حضور در المپیاد علمی و کسب مدال طلا شود از کنکور سراسری معاف شده و می‌تواند در رشته و دانشگاه مدنظر خود تحصیل کند.

رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان گفت: در گذشته دانش‌آموز از پایه دهم مطالعه برای آمادگی عضویت در تیم ملی المپیاد ایران را آغاز می‌کرد و در پایان پایه یازدهم متوجه می‌شد، آیا می‌تواند در تیم ملی المپیاد عضو شود و آیا مدال طلا کسب می‌کند یا خیر.

خبر مرتبط جزئیات حمایت از المپیادی‌ها و رتبه‌های برتر کنکور پذیرش در چه رشته‌هایی مزایا دارد؟

با تصویب هماهنگ بنیاد ملی نخبگان، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در قالب طرحی ویژه از جذب برگزیدگان المپیادهای دانش‌آموزی و رتبه‌های برتر آزمون سراسری در رشته‌های اولویت‌دار کشور (طرح دکتر اژه‌ای) حمایت می‌شود.

حسینی با اشاره به اینکه هم‌اکنون دانش‌آموز پایه دهم نمی‌داند عضو تیم ملی المپیاد می‌شود یا اصلاً موفق به کسب مدال طلا خواهد شد، متذکر شد: هم‌اکنون دانش آموزان در پایه دهم و یازدهم امتحانات نهایی دارند که نمرات آن در ورود به دانشگاه سهم دارد اما در گذشته اینگونه نبود بنابراین دانش‌آموز در پایه دوازدهم به خوبی مطالعه می‌کرد و می‌توانست به دانشگاه وارد شود.

وی ادامه داد: هم‌اکنون اگر معدل پایه دهم و یازدهم به دلیل حضور در المپیادهای علمی کاهش یابد، رتبه کنکور دانش آموز به شدت تحت تأثیر قرار می‌گیرد بنابراین دانش‌آموزان حاضر به پذیرش ریسک شرکت در المپیادهای علمی نمی‌شوند.

حسینی در پایان هشدار داد: با سه سال شدن امتحانات نهایی، تعداد دانش آموزان المپیادی بسیار کاهش پیدا خواهد کرد و شورای عالی انقلاب فرهنگی باید مصوبه کنکوری را اصلاح کند به عنوان مثال به جای تأثیر نمرات پایه دهم و یازدهم فقط نمرات پایه دوازدهم برای ورود به دانشگاه سهم داشته باشد.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
چالش تازه با 3 ساله شدن امتحانات نهایی 2
چالش تازه با 3 ساله شدن امتحانات نهایی 3