سه‌شنبه 6 آذر 1403

«چامه» ویژه سیدعلی موسوی گرمارودی رسید

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
«چامه» ویژه سیدعلی موسوی گرمارودی رسید

بیست‌ویکمین شماره دوماهنامه ادبی «چامه» ویژه سیدعلی موسوی گرمارودی منتشر شد.

به گزارش ایسنا، در یادداشت آغازین این شماره که توسط محمدصادق رحمانیان نوشته شده است، می‌خوانیم: «شعر امروز را نمی‌توان با ترجمه یا حضور رسانه‌ای و حتی جایزه‌های ادبی قضاوت کرد، بلکه شعر را باید بر بنیاد ارزش شاعرانه‌اش داوری کرد. بنیادی که بر ساخت‌ها و بیان‌های زیبایی شناختی استوار است و اهل فن آن را به خوبی درک می‌کنند. شعر و داستان به تنهایی و بدون دریافت و فراگیری دانش‌های دیگر معرفت عمیقی ایجاد نمی‌کند. گشودگی ذهن و زبان به سمت افق‌های دیگر، بهره‌گیری از انواع مختلف نوشته‌های خلاقانه کهن، باعث می‌شود نویسنده در فرایند خلق اثر خود پرتلاش ظاهر شود و این یک عرق‌ریزی دائمی را طلب می‌کند.»

مدیر و سردبیر مجله ادبی «چامه» با اشاره به راحتی امکان چاپ شعر و داستان در فضای مجازی گفته است: «فضای مجازی این امکان را در اختیار کاربران قرار داده است که در کوتاه‌ترین لحظه پس از سرودن شعر آن را در معرض دید و داوری خوانندگان قرار می‌دهد. این درحالی است که شعر و داستان کوتاه اگر در معرض نقد منصفانه قرار نگیرد ارزش‌هایش هویدا نخواهد شد. به همین دلیل است که کمتر شاعر نوآمده‌ای تاب و تحمل نقد و بررسی شعرهایش را دارد و اگر صاحب‌قلمی در معرفی و بررسی مجموعه شعری یادداشتی منتشر کند، چیزی جز کلماتی تعارف‌آمیز نخواهد شد.»

این شاعر و روزنامه‌نگار درباره اختصاص «چامه» ویژه موسوی گرمارودی آورده است: «این شماره از چامه به ادیب و شاعر هشتادساله، سیدعلی موسوی گرمارودی اختصاص یافته است. شخصیت او را از چند جهت می‌توان بررسی کرد. آنچه در ذهن من بیشترین وجه را به خود اختصاص می‌دهد، بهره‌گیری او از ادبیات کلاسیک ایران و عرب و به کاربری آن با زبانی نو و امروزین است و دو دیگر وجه سیاسی ادیب و شاعری که در دهه اول انقلاب در کنار کار ادبی به امر سیاسی نیز اشتهار داشت. پذیرش مشاور فرهنگی نخستین رئیس جمهور ایران پس از انقلاب اسلامی و سخنگویی دولت برای مدتی، رایزنی فرهنگی در تاجیکستان، شاعری را نشان می‌دهد که گرایش‌های سیاسی و اجتماعی بارزی را در طول حیات ادبی با خود به همراه داشته است.»

در بخش داستان این شماره از «چامه»، سهیلا رضاسلطانی، مرجان ظریفی، الهام جوادی‌فرد و عفت شبان‌آزاد تازه‌های داستان کوتاه خود را منتشر کرده‌اند. مسئولیت کارشناسی داستان نیز بر عهده محمدجواد جزینی است.

در بخش شعر، ابوالقاسم ایرانی، فرزامه قوامی، عظیمه صابری لنگرودی، احمد قربان‌زاده، عبدالرحیم سعیدی‌راد، روح‌الله آبسالان، محسن حسینخانی، سایه درختیان، حمید درختیان، مجید عابدی، سولماز نصرآبادی، حامد صمیمی، زهرا قجاوند و آرمان اسدی، تازه‌ترین شعرهای خود را به «چامه» سپرده‌اند. دبیری بخش شعر نیز بر عهده ضیاءالدین خالقی است.

در بخش ویژه مجله که به زندگی و زمانه و آثار سیدعلی موسوی گرمارودی اختصاص دارد، نام این شاعران و نویسندگان به چشم می‌خورد: غلامعلی حداد عادل، بهاءالدین خرمشاهی، رضا اسماعیلی، یوسفعلی میرشکاک، محمدحسین انصاری‌نژاد، سیدعلی‌اکبر میرجعفری، موسی بیدج، اسماعیل امینی، حمیدرضا شکارسری، سیدمهدی طباطبایی، زهرا محدثی‌خراسانی، حسنا محمدزاده و مصطفی محدثی خراسانی.

در بخش ادبیات و ترجمه: آثاری از شاعران و نویسندگان کشورهای دیگر منتشر شده است. عبدالرزاق قرنح، فرزدق اسدی، د. حسین الهنداوی، محمدالامین الکرخی، مارینا تسوه‌تایوا، ناصر بایزیدی، صادق دارابی، عبدالله حبیب، لئون راس، الیف شافاک، سامره عباسی، ندا رحمانی و پدرام سعادت از جمله نویسندگان این بخش هستند.

«چامه» در پرونده این شماره به سراغ ادبیات رومانی رفته و مجموعه‌ای از شعر، مصاحبه و داستان را به خواننده خود عرضه کرده است. نیکیتا استانسکو، محسن عمادی، آدلا چیرو، سیدحسین سادات میدانی، الهام رحمانیان، مسعود غفوری، کریستین تئودورسک، راحله بهادر، دیانا باربو، النا رودیکا ایله‌آ، آناستازیا گاوریلوویچی، رادو وانکو، سوتلانا کارستین، دن کومان، النا ولادارینو و کلادیو کومارتین در این پرونده قلم زده‌اند.

همچنین در شماره آینده چامه که اسفند و فروردین منتشر خواهد شد، به زمانه، زندگی و آثار ابوتراب خسروی، نویسنده ساکن شیراز پرداخته خواهد شد.

«چامه» را می‌توانید از فروشگاه اینترنتی فیدیبو و جار با قیمت 12هزار تومان تهیه کنید.

انتهای پیام