چرا «تهران» ناقص تعطیل شد؟
دنیای اقتصاد: رئیس کارگروه اضطرار آلودگیهوای تهران درباره «تبعیض غیرقابل قبول بین سلامتی شهروندان تهرانی در تصمیمات مرتبط با بحران آلودگی» توضیح داد.
گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد: میرمحمد غراوی، معاون استاندار تهران و رئیس کارگروه اضطرار آلودگیهوا صبح امروز در گفتوگو با خبرنگارگروه آنلاین روزنامه «دنیایاقتصاد» در پاسخ به این پرسش که «چرا کمیته اضطرار آلودگیهوا سهشنبه عصر در مواجهه با شدت بحران آلودگی فقط بخشهایی از شهر را تعطیل کرد؟» اینطور پاسخ داد: دغدغه شما مبنی بر اینکه «سلامتی شهروندان و خطر حملههای قلبی و ریوی در تهران طی این روزها، برای همه ساکنان پایتخت مطرح و غیرقابل تبعیض و دستهبندی است، موضوعی کاملاً درست است. اما ما مطابق قانون هوای پاک در کمیته اضطرار آلودگیهوا موظف به تصمیمگیری هستیم و اختیار بخش خصوصی با ما نیست.
ضمن اینکه، دستگاههای امدادی و خدماتی در شهر تهران را نمیشود تعطیل کنیم. به همین خاطر، در این کمیته طی روز گذشته که شاخص آلودگیهوا در تهران باز هم افزایش پیدا کرد و وضعیت قرمز شد، صرفاً دستگاهها و ادارات و همچنین مدارس و دانشگاهها را تعطیل کردیم تا از بار ترافیک و تردد خودرو که مسبب انتشار حدود 60 درصد از ذرات آلاینده هوای تهران هستند را تعطیل کردیم.»
رئیس کمیته اضطرار آلودگیهوای تهران، هدف از «تعطیلی دستگاهها و مراکز آموزشی در تهران طی امروز چهارشنبه و همچنین فردا پنجشنبه» را کاستن از حجم انتشار ذرات آلاینده هوا از خودروها و منابع متحرک عنوان کرد و گفت: انتظار داریم این تعطیلی 2 روزه در تهران باعث کاهش 30 تا 35 درصدی «بار آلودگی هوا» شود.
چرا تهران به این روز افتاد؟
تهرانیها بیش از 10 سال است که با شروع فصل پاییز به «بحران هوای سمی» برخورد میکنند، اما به جای آنکه «هنر و سیاست دولت در جنگ با عاملان سمیسازی آسمان شهر» را شاهد باشند، مجبور میشوند «تصمیمات شبانه تکراری به شکل تعطیلیهای ناقص» که به جای بازدارندگی، جنبه گذار از وضع موجود را دارند، تحمل کنند.
اکنون این پرسش در ذهن تهرانیها شکل گرفته است؛ چرا پایتخت به چنین وضعی افتاد که «شدت آلودگی و هوای سمی، سال به سال بدتر میشود؟»
میرمحمد غروای معاون استاندار تهران در پاسخ به این پرسش، به «دنیایاقتصاد» گفت: کلید «هوای پاک» در تهران را قانون مصوب سال 96 موسوم به قانون هوای پاک طراحی کرد. اما متاسفانه اجرای بخشهای مهم این قانون همچون «توسعه حمل و نقل عمومی و استفاده از انرژیهای پاک» در سالهای اخیر به مشکل «کمبود منابع» خورد. مجریان این قانون در گیر و دار اجرای قانون هوای پاک بخاطر نبود منابع ماندهاند که بخشی از آن بخاطر «شرایط» سالهای اخیر بوده است.
آلودگی بخاطر کانونهای «زبالهسوزی» در اطراف تهران
رئیس کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران، «زبالهسوزی در بزرگراههای اطراف شهر تهران» را عامل تشدید آلودگیهوا معرفی کرد و گفت: نیروگاهها، صنایع مثل تولید سیمان، پالایشگاهها و همچنین کانون زبالهسوزی در اطراف تهران، 42 درصد «ذرات آلاینده و گازهای آلاینده هوای تهران» را تولید و منتشر میکنند. طبق قانون سازمان محیط زیست و وزارت صمت مکلفند «نوع سوخت صنایع و نیروگاهها» را کنترل کنند و اگر مازوتسوزی اتفاق میافتد آن را متوقف کنند.
به گزارش «دنیایاقتصاد» صبح امروز شاخص آلودگیهوا عدد 170 را ثبت کرد که «آلودهترین ساعت تهران» از ابتدای سال تاکنون است.