شنبه 29 دی 1403

چرا حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) از منزلت زیادی برخوردار بودند؟

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
چرا حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) از منزلت زیادی برخوردار بودند؟

حرم عبدالعظیم حسنی علیه السلام از مقام و منزلت فراوانی برخوردار است و آرامش نهفته در آن، دل هر زائر خسته‌دلی را به آرامش دعوت می‌کند. کافی است قدم در گوشه گوشه این حرم زیبا بگذاریم تا هر بار برای دیدن دوباره‌اش دلتنگ شویم. زیرا تنهاترین حرمی است که می‌توان گفت در هیچ کجای دنیا مثل آن نیست که سه حرم در کنار یکدیگر باشند و خیلی از بزرگان دین، این حرم عظیم را باب الحسین علیه‌السلام دانسته‌اند؛ چرا که وقتی قدم در آن می‌گذاریم گویی که وارد حرم حضرت سیدالشهداء علیه‌السلام شده‌ایم و وقتی وارد حرم امامزاده حمزه می‌شویم خود به خود دلمان راهی حرم امام رضا علیه‌السلام می‌شود و هنگامی که به حرم امامزاده طاهر می‌رویم غربت و مظلومیت قبرستان بقیع در ذهن تداعی می‌شود و به گفته بزرگان دین، حرم حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام قدمگاه امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف است.

علی آقاسید علی، خادم بارگاه مطهر عبدالعظیم حسنی علیه السلام بیان کرد: حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام با چهار واسطه به امام حسن مجتبی علیه السلام منصوب می‌شوند. نام پدرشان عبدالله و از نوادگان امام حسن مجتبی علیه السلام بوده است و از نسل بنی هاشم محسوب می‌شوند.

از سمت مادری به بنی‌هاشم منصوب می‌شوند و در سال 61 هجری که بعد از این که واقعه عاشورا و کربلا اتفاق افتاد حضرت لبابه خاتون که دختر عبدالله بن عباس بن عبدالمطلب و همسر آقا قمر بنی هاشم علیه السلام بوده است به عقد جناب زید بن حسن بن علی، جد چهارم حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام درآمد که ماحصل ازدواج این خانم با جناب زید بن حسن بن علی، جد سوم حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام بدنیا آمد. یعنی ایشان هم از سمت پدری و هم از سمت مادری، منصوب به بنی هاشم بوده اند. چون حضرت لبابه خاتون دختر عبدالله بن عباس بن عبدالمطلب بوده‌اند و این بیانگر شجره سیدالکریم علیه‌السلام بوده است.

خادم بارگاه مطهر عبدالعظیم حسنی علیه السلام اظهار کرد: حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام یک خصوصیات منحصربه‌فردی داشتند و بر اساس اسناد تاریخی، در چهارم ربیع‌الثانی سال 173 هجری بدنیا آمدند و در 15 شوال 252 هجری هم به شهادت رسیدند.

حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام ده سال ابتدایی عمرشان در زمان امامت حضرت موسی بن جعفر علیه‌السلام بوده است و امام موسی کاظم علیه‌السلام در سال 183 هجری به شهادت رسیدند و به واسطه این که سن حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام کم بوده احادیث و روایاتی از حضرت موسی بن جعفر علیه‌السلام نقل نکردند و در این میان، به دلیل این که امام موسی کاظم علیه السلام مدام در زندان بغداد زندانی بوده‌اند حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام از حضرت موسی بن جعفر علیه‌السلام حدیثی نقل نکردند.

آقاسید علی تصریح کرد: با توجه به این که حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام در زمان امامت امام هفتم شیعیان علیه‌السلام بدنیا آمدند حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام، حضرت جوادالائمه علیه السلام و امام هادی علیه‌السلام و به قولی، امام حسن عسکری علیه‌السلام را درک کردند. چون امام حسن عسکری علیه‌السلام در سال 232 هجری بدنیا آمدند و حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام در 252 هجری به شهادت رسیدند؛ بنابراین در زمان 20 سال آخر زندگی حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام، امام حسن عسکری علیه‌السلام 20 ساله بودند که ایشان به شهادت رسیدند. یعنی حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام پنج امام را درک کرده، اما از سه امام کسب فیض کردند.

او گفت: حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام، احادیث و روایات بسیار زیادی از امام هشتم علیه‌السلام و امام نهم علیه‌السلام و امام دهم علیه‌السلام نقل کردند و بسیار مورد توجه خاص و ویژه ائمه اطهار علیهم السلام بودند.

در روایات نقل شده است که هر زمانی حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام محضر این ائمه اطهار علیهم السلام می‌رسیدند دست از ردا در می‌آوردند و دست به سینه می‌گذاشتند و با ادب و احترام می‌فرمودند: السلام علیک یابن رسول الله و آن امام معصوم علیه‌السلام جواب حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام را این‌طور می‌دادند: علیک السلام مرحباً بک یا ابالقاسم. انت ولینا حقا. این جمله بسیار مهمی است و هر بار که حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام محضر امام هادی علیه‌السلام مشرف می‌شدند و سلام می‌دادند امام هادی علیه‌السلام این جمله را به ایشان می‌فرمودند.

خادم بارگاه حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام ادامه داد: حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام تنهاترین امامزاده‌ای در میان اهل بیت علیهم السلام است که هم کنیه‌ی جدشان حضرت محمد مصطفی صل الله علیه وآله والسلم بودند. چون ابالقاسم کنیه‌ی نبی مکرم اسلام صل الله علیه و آله والسلم است و بعد از پیامبر اکرم صل الله علیه وآله والسلم، تنها کسی که مفتخر به هم‌کنیه بودن با جدشان حضرت محمد مصطفی صل الله علیه وآله والسلم شدند، حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام بودند.

آقاسید علی افزود: در فضل ایشان همین بس که شخصی از ری به محضر امام هادی علیه‌السلام مشرف شد و می‌خواست درمورد مسائل دینی خود سوالاتی بپرسد که امام هادی علیه‌السلام خطاب به ایشان فرمودند: اگر از این به بعد درمورد مسائل دینی‌ات سوالاتی پیش آمد از حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام سوال کن و سلام من را هم، به ایشان برسان.