چرا دانشجوی دانشگاه شریف بازداشت شد؟ / نگاهی به سوابق خانوادگی «علی یونسی»
یافتهها نشان میدهد که آنچه توسط علی یونسی دنبال شده، سؤاستفاده از شرایط کرونایی کشور و ایجاد انفجار در مقابل برخی نهادهای کشور برای ایجاد غائلهای جدید در کشور بوده؛ موضوعی که کشف مواد منفجره در بازرسی از منزل یونسی تأییدکننده آن است.
به گزارش فارس، یکی از مخاطبان موضوع «وضعیت دانشجوی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف علی یونسی» را مطرح کرده و خواستهاست تا این موضوع را پیگیری شود، در متن ارسالی به وی آمده است: طبق اخبار واصله امیرحسین مرادی دانشجوی فیزیک و علی یونسی دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، در 22 فروردین 99 بوسیله ماموران لباس شخصی بدون ارائه هیچگونه حکمی و با ضرب و شتم بازداشت شدند. پس از پیگیرهای خانواده علی یونسی مشخص شد که وی و هم دانشگاهیش توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت شدهاند و پرونده به شعبه 6 دادسرای اوین به بازپرس جعفری ارسال شده است. در طول هفته گذشته و این هفته، پدر علی یونسی تقریبا هر روز به دادسرا مراجعه کرده و 3 بار توانسته با بازپرس جعفری صحبت کند. در هر 3 بار وی گفته که پرونده علی مشکلی ندارد و طی روزهای آینده آزاد میشود. از معاونت دانشگاه شریف به پدر علی یونسی اطلاع دادند که نهادهای امنیتی در روزهای اخیر در مورد علی یونسی و امیرحسین مرادی استعلام کردهاند و دانشگاه گفته مشکلی در مورد این دانشجویان وجود ندارد. حال سوال این است که این دو دانشجو به چه علت بازداشت شده و وضعیت سلامتی و آزادی آنان به چه شکل است؟
به گزارش خبرگزاری فارس، در نخستین روزهای اردیبهشت ماه، خبری مبنی بر دستگیری دو تن از دانشجویان نخبه دانشگاه صنعتی شریف با نامهای علی یونسی و امیرحسین مرادی منتشر شد و در این خبر ادعا شد که این دو بدون ارائه هیچ حکمی از سوی ماموران امنیتی و با ضرب و شتم بازداشت شدهاند.
اما اولین واکنش رسمی و ارائه جزئیاتی از اتهامات و علل بازداشت این دو دانشجو روز گذشته توسط غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه بود.
اسماعیلی در خصوص دستگیری دو تن از دانشجویان دانشگاه شریف، گفت: در بازداشت افراد به حرفه و شغل آنها کاری نداریم؛ بلکه ما به اتهام نگاه میکنیم. این افراد که متأسفانه با گروههای ضد انقلاب به ویژه گروهک منافقین ارتباط داشتند، تحت تعالیم این گروهکها به دنبال اقدامات خرابکارانه جدی بودند. البته خانواده یکی از این افراد پیشتر با این گروهکها ارتباط داشتند و در بازرسی از منازل آنها اقلام انفجاری کشف شد.
اشاره غلامحسین اسماعیلی به سابقه خانوادگی یکی از این دانشجویان با گروهک منافقین، ما را بر آن داشت تا در پیگیری از منابع مختلف در دستگاه قضایی و امنیتی به اطلاعاتی در خصوص این پرونده دست پیدا کنیم.
نخستین یافته آنکه، علی یونسی همان فردی است که خانواده او سابقه ارتباط با گروهک تروریستی منافقین را دارند؛ برادر او یعنی «رضا یونسی» که در حال حاضر مقیم سوئد است، دانشجوی اخراجی دانشگاه امیرکبیر است که فعالیت خود را در سالهای ابتدایی دهه هشتاد در خبرنامه امیرکبیر آغاز و سپس به واسطه «زیبا» خاله اش که از اعضای شورای مرکزی گروهک منافقین در پاریس بود، ارتباطگیری با این گروهک را شروع کرد و بعنوان یک سمپات منافقین به فعالیت در محیط دانشجویی پرداخت؛ او در عین حال هستهای 15 نفره از دانشجویان و دوستان نزدیکاش را تشکیل میدهد و با تقسیم کار انجام شده در راستای اهداف گروهک منافقین اقدام می کند.
رضا یونسی در سال 1385 پس از اخراج از دانشگاه امیرکبیر به سوئد رفت و برای جذب افراد از روشهای تطمیعی و وعدههای مالی و تحصیلی به دانشجویان، سرویسدهی به گروهک منافقین را این بار از خارج از کشور آغاز کرد.
«یوسف یونسی» پدر خانواده یونسی هم سابقه دستگیری در سال 1363 را به دلیل اقدامات تروریستی و عضویت در سازمان منافقین دارد که در آن زمان به 12 سال زندان محکوم میشود، اما پس از تحمل 3 سال حبس، عفو و از زندان آزاد میشود.
«مجید» دایی رضا و علی یونسی نیز که عضو گروهک منافقین بود، در سال 1360 کشته شد.
عامل اصلی و سرحلقه اتصال این خانواده به گروهک تروریستی منافقین، «زیبا» خاله رضا و علی یونسی است که همسر او هم در عملیات مرصاد کشته شد. زیبا که سابقه عضویت در شورای مرکزی گروهک منافقین را داشت، در سال 1387 و بر اثر ابتلا به سرطان در پاریس مرد.
بررسی خط خبری رسانههای معاند طی چند روز گذشته بیانگر برجستهسازی یک پرسش از سوی آنها مبنی بر این است که چرا یک دانشجوی دانشگاه شریف باید متهم به همکاری با سازمان مجاهدین خلق (منافقین) باشد؟
پاسخ به این پرسش با بررسی سوابق خانوادگی علی یونسی ساده به نظر میرسد؛ چراکه درجایی که پدر، مادر، برادر، خاله و دایی سابقه عضویت در این گروهک را دارند، همکاری وی با منافقین هم دور از ذهن نمیرسد. علی الخصوص آنکه کارویژه رضا یونسی برادر علی یونسی در خارج کشور نیز ارتباطگیری و بهرهبرداری از دانشجویان در داخل کشور است.
یافتههای دیگر ما نشان میدهد که آنچه توسط علی یونسی دنبال شده، سؤاستفاده از شرایط کرونایی کشور و ایجاد انفجار در مقابل برخی نهادهای کشور برای ایجاد غائلهای جدید در کشور بوده؛ موضوعی که کشف مواد منفجره در بازرسی از منزل یونسی تأییدکننده آن است.
از سوی دیگر دانشجوی دانشگاه شریف بودن علی یونسی و امیرحسین مرادی را هم میتوان پوششی مناسب برای پیگیری اقدامات خرابکارانه از سوی وی برشمرد که با تلاش سربازان گمنام امام زمان (عج) در وزارت اطلاعات و با بازداشت به موقع این عناصر، نقشه آنها پیش از هرگونه اقدام خرابکارانهای کشف و خنثی شد.