چرا "دانشآموزان مدارس دولتی عادی" از جمع برترینهای کنکور حذف شدهاند؟!
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه رقابت در کنکور و ورود به دانشگاههای برتر نیازمند امکانات حداقلی است که در مدارس دولتی این امکانات وجود ندارد، به این سؤال پاسخ داد که چرا "دانشآموزان مدارس دولتی عادی" از جمع برترینهای کنکور حذف شدهاند؟!
محمد جوادیپور؛ عضو هیئت علمی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره نتایج کنکور امسال و بازماندن دانشآموزان مدارس دولتی عادی از جمع برترینهای کنکور اظهار کرد: تأثیر نوع مدرسه بر کسب نتیجه در کنکور را میتوان از زوایای مختلف مورد توجه قرار داد؛ متأسفانه هماکنون زیر سایه تنوع مدارس، دانشآموزان در گروههای مختلف تقسیم بندی شده و در مدارس متنوعی تحصیل میکنند.
وی افزود: تنوع مدارس، عدالت آموزشی را زیر سؤال برده است؛ واقعیت این است که تمام دانشآموزان باید دسترسی آسان و یکسانی به خدمات آموزشی باکیفیت داشته باشند اما اکنون اینگونه نیست و در مدارس مختلف، سطح متفاوتی از آموزش ارائه میشود و جداسازی و تفکیک دانشآموزان نیز بر اساس پایگاه اجتماعی و درآمدی خانواده است.
جوادیپور گفت: تنوع مدارس نکته مثبت و ظرفیت خوبی نیست؛ معتقدم نخستین پیامد این حجم از تنوع در مدارس این است که بسیاری از دانشآموزان مستعد در مدارس دولتی عادی از خدمات آموزشی باکیفیت محروم خواهند شد.
عضو هیئت علمی دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران ادامه داد: اگر نتوانیم امکانات آموزشی خوب در اختیار تمام دانشآموزان قرار دهیم به آن فرد لطمه زدهایم و برخلاف تصور برخی افراد تنوع زیاد مدارس در کشور نقطه قوت برای آموزش و پرورش نیست، این تنوع باعث شده دانشآموزان مستعد در مناطق مختلف کشور از دسترسی به آموزش باکیفیت در مدارس باز بمانند و این سبک از آموزش به جمعیت محدودی از دانشآموزان آن هم در مدارس خاص ارائه شود.
جوادیپور با اشاره به اینکه هماکنون در رقابت کنکور، تأمین امکانات مورد نیاز از جمله کتابهای کمک آموزشی و کلاسهای کنکور و... یک ضرورت است، گفت: بنابراین در این رقابت توانایی مالی خانوادهها نیز سهم تأثیرگذاری دارد.
وی مطرح کرد: رقابت در کنکور و ورود به دانشگاههای برتر نیازمند امکانات حداقلی است که در بسیاری از مدارس دولتی این امکانات وجود ندارد و این باعث شده مدارس دولتی در مسیر رقابت، ناکام باشند.
جوادیپور متذکر شد: واقعیت مدارس دولتی این است که تعداد دانشآموزان در کلاسهای درس زیاد است و این باعث شده، معلمان نتوانند با وقت و دقت لازم تدریس داشته باشند و به تمام دانشآموزان خدمات آموزشی ارائه دهند.
وی درباره اینکه برخی معتقدند باید به دانشآموزان مستعدتر خدمات ویژه آموزشی ارائه کرد، گفت: تعدادی از دانشآموزان که چند درصدی هم بیشتر نیستند، جزو گروه تیزهوشان هستند و نیاز به مدارس مجزا دارند اما این دلیلی بر آن نیست که مدارس متعددی داشته باشیم، وظیفه آموزش و پرورش فراهم کردن امکانات آموزشی با کیفیت برای تمام دانشآموزان است تا بتوانند استعدادهای خود را بروز دهند.
حذف طبقات متوسط و ضعیف با مصوبه جدید کنکوری گفتوگو با تنها راهیافته مدارس دولتی به جمع برترینهای کنکور آمار تکاندهنده کنکور امسال؛ سهم 95 درصدی 3 درصد از دانشآموزان / به عصر "آموزش طبقاتی" خوش آمدید! مصوبه جدید کنکوری "پوست خربزه زیر پای دولت"/ لزوم توقف این مصوبه تا سال 1402 نتایج تلخ کنکور امسال؛ حذف مدارس دولتی از چرخه برترینهای کنکور!