چهارشنبه 7 آذر 1403

چرا رئیس جمهورهای آمریکا به جنگ علاقه دارند؟ / بهترین نقطه دنیا برای زندگی کجاست؟ / مارادونا به محمود عباس: قلبم فلسطینی است / مرگ‌بارترین مرز در جهان کجاست؟ / اهمیت استراتژیک دریای خزر چیست؟

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیو‌ها پیرامون رویداد‌های سیاسی عمدتا متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها پیرامون رویدادهای سیاسی عمدتا متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

چرا رئیس جمهورهای آمریکا به جنگ علاقه دارند؟

شبکه تلویزیونی آرتی با بررسی درصد محبوبیت روسای جمهور آمریکا قبل و پس از ورود به جنگ، به پدیده‌ای سیاسی به نام «اثر صف‌آرایی زیر پرچم / Rally 'round the flag effect» پرداخته است. اثر صف‌آرایی زیر پرچم مفهومی در علوم سیاسی و روابط بین‌الملل است که افزایش کوتاه مدت حمایت مردمی از رئیس‌جمهور آمریکا در دوران بحران‌های بین‌المللی یا جنگ را توضیح می‌دهد. در این ویدیو با روسای جمهوری که از این اثر برای فرار از تنگنا‌های سیاست داخلی استفاده کرده‌اند آشنا شوید.

بهترین نقطه دنیا برای زندگی کجاست؟

فکر می‌کنید بهترین کشور دنیا برای زندگی کجاست؟ چه ویژگی‌هایی یک سرزمین را بهترین جای دنیا برای زیستن می‌کند؟ مردم به این سوال پاسخ‌های جالبی داده‌اند که در ویدیوی زیر می‌بینید.

مارادونا به محمود عباس: قلبم فلسطینی است

دیه گو مارادونا که گفته می‌شد شرایط مساعدی در بیمارستان دارد، حالا شرایط خطرناکی را پشت سر می‌گذارد. براساس اخبار جدید به دست آمده، لخته خون در سر اسطوره فوتبال آرژانتین مشاهده شده که هنوز منشا آن مشخص نیست. مارادونا سوای رویکرد حرفه‌ای‌اش در فوتبال، در موضع‌گیری‌های سیاسی رویکردی منصفانه در پیش گرفته است. در همین زمینه دیدار ماردونا با محمود عباس در حاشیه جام جهانی روسیه را می‌بینید که در جریان آن تاکید کرد: «قلب من فلسطینی است». لحظاتی از این دیدار که منتشر شده، در تابناک می‌بینید.

مرگ‌بارترین مرز در جهان کجاست؟

قاره آفریقا از دیرباز به علت استعمار و استثمار گسترده توسط کشورهای اروپایی، شاهد بحران‌های بسیاری بوده است و در سال‌های اخیر به علت ناپایداری دولت‌ها، اختلافات قومیتی و مذهبی، فقر گسترده و جنگ، از آفریقای سیاه به شمال آفریقا و سپس اروپا مهاجرت بسیاری انجام شد. اتحادیه اروپا برای سال ها چشم بر خطرناک بودن مدیترانه برای این مهاجرت بسته و به مرگ مهاجران از طریق این مسیر بی اعتنا بود. اما با خبرساز شدن آمار مرگ و میر مهاجران، اقدام به عملیات جستجو و نجات آنها از دریا کرد. سیاست های مهاجرستیز اروپا باعث سرگردانی مهاجران و آینده نامعلوم برای آنها شده است؛ اروپایی که خود باعث و بانی این موج مهاجرت است، حال نمی‌خواهد کوچکترین مسئولیتی در قبال مهاجرین داشته باشد.

اهمیت استراتژیک دریای خزر چیست؟

دریای خزر، بزرگترین دریاچه جهان است که در بین دو قاره آسیا و اروپا قرار گرفته است. یکی از مهم ترین مسائل دریای خزر که پس از فروپاشی شوروی، ظهور و بروز بیشتری پیدا کرد، ضرورت تعیین رژیم حقوقی جدید دریای خزر است که پنج کشور حوزه این دریا بیش از دو دهه است، در حال مذاکره بر سر این مساله هستند و همچنان به نتیجه‌ای که مورد توافق همه کشورهای حاشیه این دریا باشد، دست نیافته‌اند؛ اما به راستی اهمیت استراتژیک این دریا چیست و چرا توافق بر سر مرزبندی آن را به چنین مساله بغرنجی تبدیل کرده است؟ در این ویدیو به نقد و بررسی این مساله می‌پردازیم.