جمعه 2 آذر 1403

چرا عراقچی با وجود تهدیدهای اسرائیل به بیروت رفت؟

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی ایران نوانس نوشت:

سطح تنش بین اسرائیل و حزب‌الله لبنان اخیرا به میزان قابل توجهی افزایش یافته و به سطح بی‌سابقه‌ای طی سال‌های گذشته رسیده است. اسرائیل پنجشنبه شب مجدد حمله گسترده و سنگینی را به ضاحیه بیروت انجام داد. جمعه صبح هم نزدیک فرودگاه بیروت را بمباران کرد.

با این وجود وزیر خارجه ایران رهسپار بیروت شد و سفرش را لغو نکرد. سفر امروز با وجود افزایش ریسک سفر و خطرات احتمالی انجام شد. این خطرات به واسطه حمله موشکی ایران علیه اسرائیل در سه شنبه گذشته و تهدید تل آویو مبنی بر پاسخ علیه ایران، افزایش چشمگیری داشته است. اما این سفر چرا انجام شد؟

پس از ترورهای اخیر اسرائیل، عده ای تصور می کردند که تل آویو کفه را به نفع خود سنگین کرده و در مسیر پیشروی قرار دارد. ایران پس از حمله موشکی اخیر که در مقایسه با حمله فروردین سال جاری جدی‌تر و موفق‌تر بود، سعی کرد این برداشت را از بین ببرد.

تهران سپس کنشگری دیپلماتیک را در دستور کار قرار داد تا با سفر وزیر خارجه به بیروت، از نزدیک و در میدان با مردم لبنان و حزب الله اعلام بستگی کند. تا اینکه هم روحیه‌ای به آنها تزریق شود و هم اینکه حس اینکه ایران در شرایط سخت و دشوار دوستان خود را تنها گذاشته است، ایجاد نشود.

مقامات نظامی وسیاسی ایران این چند روز بارها اعلام کرده‌اند که هرگونه اقدام اسرائیل علیه کشور با واکنش شدید مواجه خواهد شد. وزیر خارجه ایران، نه تنها از تهران بلکه از بیروت نیز که از نظر جغرافیایی بسیار به اسرائیل نزدیکتر است این هشدار را صادر کرد.

با وجود تهدیدات اسرائیل مقامات عالیرتبه ایرانی با حضور آشکار و محسوس خود در رویدادهای علنی و عمومی یا با سفرهای خارجی به دنبال تثبیت این گزاره هستند که از تهدیدات اسرائیل هراسی ندارند. بالعکس با حضور خود می‌خواهند نشان دهند که اسرائیل با وجود تهدیدات، جرات اقدام علیه آنها ندارد.

فضای تصمیم‌گیران در تهران در مقایسه با دفعات قبلی تفاوت محسوسی دارد که برخی آن را تحت عنوان عبور ایران از دوران «صبر استراتژیک» تعبیر می‌کنند. این فضا در تهران از دو دستگی در نحوه مواجهه با اسرائیل به یک انسجام در سطح سیاسی رسیده است. حتی شخصیت‌های منتقد نیز از موضع حاکمیت در این خصوص حمایت کرده اند.

حضور قابل توجه مردم در نماز جمعه امروز تهران که به امامت رهبر انقلاب برگزار شد، نشانه دیگری برای این اتحاد در بین طیف‌های مختلف جامعه است. برخی از چهره‌های منتقد نیز، امروز در راستای آنچه دفاع از امنیت ملی می‌دانستند به شرکت در این مراسم تصمیم گرفتند.

شاید تصور عمومی در شرایط تهدیدات اسرائیل این باشد که کسی به بیرون از خانه نیاید یا به محل امنی پناه ببرد، اما عده قابل توجهی بودند که می گفتند «چون اسرائیل تهدید کرده بود، به مراسم نماز جمعه امروز آمدم.»

اسرائیل در پی حملات و ترورهای اخیر در لبنان تلاش کرد تا دسترسی‌ها به بیروت و فرودگاه این شهر را محدود کند. این محدودیت‌ها در قبال پروازهای ایرانی سختگیرانه‌تر و با چاشنی تهدید همراه بود.

سفر وزیر خارجه ایران با شکستن شرایط جدید، و تثبیت این رویه بود که هواپیماهای ایرانی می‌تواند عازم بیروت شوند و در آنجا فرود بیایند؛

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.