یک‌شنبه 30 دی 1403

چرا میلیونرها از انگلیس خارج می‌شوند؟

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
چرا میلیونرها از انگلیس خارج می‌شوند؟

اقتصادنیوز: مالیات‌های سنگین و تبعات اقتصادی ناشی از برگزیت، منجر به خروج گسترده ثروتمندان از انگلیس شده است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، تحلیل‌های مؤسسه جهانی «نیو ورلد ولث» (New World Wealth) و شرکت مشاور بین‌المللی «هنلی و شرکا» (Henley & Partners) نشان می‌دهد که بیش از 10 هزار میلیونر، انگلیس را در سال 2024 ترک کرده‌اند.

طبق این گزارش، انگلیس در سال 2023 حدود 4200 میلیونر و از سال 2017 تا 2023 نزدیک به 16 هزار و 500 میلیونر را از دست داده است. این بازه زمانی شامل رویدادهای تأثیرگذار بزرگی همچون برگزیت و همه‌گیری کرونا بوده است.

«اندرو آمویلس» رئیس بخش تحقیقاتی مؤسسه «نیو ورلد ولث» عوامل متعددی را در این روند دخیل می‌داند.

او می‌گوید: «مالیات‌های سنگین بر افراد غیرمقیم (non-doms) و افزایش نرخ مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر ارث، موجب شده تا بسیاری از ثروتمندان کشور را ترک کنند.»

بر اساس این گزارش، ثروتمندانی که انگلیس را ترک کرده‌اند، شهرهایی همچون پاریس، دبی، آمستردام، موناکو، ژنو، سیدنی و سنگاپور را برای زندگی انتخاب کرده‌اند. مناطقی مانند فلوریدا، آلگاروه در پرتغال، مالتا و ریویرا ایتالیا نیز به‌عنوان مقاصد محبوب برای بازنشستگی مطرح شده‌اند.

آمویلس همچنین بیان کرد که زبان انگلیسی که در گذشته یکی از عوامل جذابیت انگلیس برای ثروتمندان بود، اکنون اهمیت کمتری دارد.

وی گفت: «با رشد اقتصادی کشورهای انگلیسی‌زبان دیگر و تقویت بازارهای جدیدی مانند سنگاپور، امارات و سوئیس، انگلیس دیگر جایگاه گذشته را در جذب ثروتمندان ندارد.»

«چارلی مولینز» بنیان‌گذار شرکت «پیلمیکو پلامبرز»(Pimlico Plumbers) که به اسپانیا مهاجرت کرده است، در گفت‌وگو با نشریه تایمز اظهار داشت: «بریتانیا در شرایط بحرانی قرار دارد. افزایش مالیات‌ها و قوانین جدید کار، مدیریت کسب‌وکار را دشوار کرده است.» وی هر دو حزب کارگر و محافظه‌کار را در ایجاد این شرایط متهم دانست.

بر اساس داده‌های پیشین، انگلیس از دهه 1950 تا اوایل دهه 2000 یکی از مقاصد اصلی مهاجرت میلیونرها به شمار می‌رفت. ثروتمندان از اروپا، آفریقا، آسیا و خاورمیانه برای زندگی و سرمایه‌گذاری به انگلیس می‌آمدند، اما با تحولات اخیر از جمله برگزیت، سیاست‌های مالیاتی سنگین و کاهش جذابیت اقتصادی، این روند معکوس شده است.

کارشناسان هشدار می‌دهند که خروج ثروتمندان و سرمایه‌گذاران از انگلیس، پیامدهایی فراتر از کاهش درآمدهای مالیاتی خواهد داشت. این روند می‌تواند منجر به کاهش سرمایه‌گذاری‌های داخلی، تضعیف بازار کار و افت جایگاه لندن به‌عنوان یک مرکز مالی جهانی شود.

«اندرو آمویلس» معتقد است، اگر سیاست‌های اقتصادی و مالیاتی انگلیس بازنگری نشوند، این کشور ممکن است در رقابت با مراکز اقتصادی جهانی، مانند سنگاپور و دبی، به‌سرعت جایگاه خود را از دست بدهد.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید