چرا ناکامی کشتی آزاد تاریخی است؟
نگاهی به عملکرد کشتی آزاد در 36 دوره قهرمانی آسیا نشان میدهد، هر چند ایران یک مرتبه در سال 1999 نیز همانند امسال در جایگاه سوم آسیا قرار گرفت اما این نتیجه با وجود کسب 3 طلا برای کشتی آزاد همراه بود.
به گزارش مشرق، تیم ملی کشتی آزاد ایران بر خلاف کشتی فرنگی که قاطعانه بر سکوی نخست آسیا ایستاد، عملکرد ناامید کنندهای داشت و در شرایطی که بخت نخست کسب عنوان قهرمانی آسیا بود با اختلاف 55 امتیاز با قزاقستان، بر سکوی سوم آسیا قرار گرفت.
نگاهی به عملکرد افتخارآمیز کشتی آزاد ایران در 36 دوره رقابتهای قهرمانی آسیا حاکی است ایران 29 مرتبه بر سکوی نخست آسیا قرار گرفته که نشان دهنده کوچک بودن آسیا با همه وسعتش برای یکی از 3 قدرت اصلی کشتی در جهان است.
اما اینبار شاگردان پژمان درستکار با نمایشی ضعیف به لحاظ فنی و نا آمادگی بدنی در آستانه قزاقستان به میدان رفتند که نتیجه آن تنها یک مدال طلا در 10 وزن بود؛ نتیجهای ضعیف و دور از انتظار برای تیمی که در 35 دوره قبلی صاحب 143 طلا شده بود؛ به طور میانگین 4 طلا در هر دوره.
هر چند کشتی آزاد ایران در مسابقات آسیایی 2000 چین به هیچ طلایی نرسید اما با مجموع 2 نقره محمد اصلانی و مهدی برائتی و 3 برنز مسعود جمشیدی، محمدجود راسخی و علیرضا رضایی بر سکوی نایب قهرمانی آسیا ایستاد و به لحاظ تیمی در جایگاه بهتری نسبت به امسال قرار گرفت.
تیم ملی کشتی آزاد ایران در مسابقات آسیایی 2008 کره جنوبی نیز همانند این دوره فقط یک مدال طلا دشت کرد اما باز هم به لحاظ جایگاه تیمی با یک مدال طلای فردین معصومی، 2 نقره میثم مصطفی جوکار و امیرعباس مرادی و یک مدال برنز مراد محمدی بر سکوی دوم آسیا ایستاد.
در مسابقات آسیایی 2011 تاشکند نیز سهم ایران یک مدال طلا بود؛ جایی که احسان امینی مربی حال حاضر تیم ملی به مدال طلا رسید و مصطفی آقاجانی، عرفان امیری و کمیل قاسمی نیز صاحب مدال نقره شدند اما اینبار نیز ایران بر سکوی نایب قهرمانی آسیا قرار ایستاد.
در مسابقات آسیایی 2013 دهلی نیز، پرویز هادی تنها طلایی ایران بود اما تیم ملی در نهایت با طلای هادی و 3 برنز عزت الله اکبری، احسان امینی و حامد تاتاری به عنوان نایب قهرمانی رسید.
اما به لحاظ جایگاه تیمی، ایران یک دوره و در سال 1999 سابقه سومی آسیا را دارد اما با این حال ایران موفق به کسب 3 مدال طلا در این مسابقات شد و نتیجهای بهتر از مسابقات امسال بهدست آمد. علی اکبر دودانگه، علیرضا حیدری و علیرضا رضایی طلاییهای ایران بودند اما با این وجود پس از ازبکستان و قزاقستان بر سکوی سومی آسیا قرار گرفتیم.
اما بهترین نتایج کشتی آزاد ایران در مسابقات آسیایی سال های 1981، 1983 رقم خورد و ایران در هر 2 دوره 8 مدال طلا را از آن خود کرد.
کشتی آزاد ایران در فاصله سالهای 1979 تا 1999 در 12 دوره حضور خود در این رقابتها صاحب 12 عنوان قهرمانی متوالی شد.
ناکامی تاریخی کشتی آزاد ایران در آستانه قزاقستان، زنگ خطر برای کشتی ایران را به صدا درآورد. کشتی ایران امسال بازیهای آسیایی و مسابقات جهانی 2023 بلگراد به عنوان میدان مهم کسب سهمیه المپیک را در پیش دارد. روسها نیز به میدان بازگشتهاند و کار به مراتب سختی پیش روی کشتی آزاد ایران است.
بارها از ضعف و مشکلات فنی در تیم ملی نوشتهایم؛ ایراداتی که خود را در مسابقاتی در سطح قهرمانی آسیا و در غیاب بسیاری از چهرههای مطرح آسیایی نشان داد. باید دید فدراسیون کشتی چه راهکار اساسی برای رفع این ایرادات در راه حضور موفق در مسابقات جهانی و المپیک به کار خواهد گرفت؟
منبع: ایسنا