پنج‌شنبه 8 آذر 1403

چرا پاداش بازی‌های آسیایی مشخص نمی‌شود

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
چرا پاداش بازی‌های آسیایی مشخص نمی‌شود

در حالی که حدود 70 روز تا برگزاری بازی‌های آسیایی هانگژو فرصت باقی مانده و فردا قرار است جلسه ستاد عالی بازی‌های آسیایی برگزار شود اما کماکان پاداش مدال‌آوران این دوره از مسابقات تعیین نشده است.

به گزارش "ورزش سه" و به نقل از ایسنا، بازی‌های آسیایی 2022 به عنوان یک رویداد چند ورزشی است که در ابتدا قرار بود از 10 تا 25 سپتامبر 2022 برگزار شود اما به دلیل همه‌گیری COVID-19 به تعویق افتاد و قرار است این دوره از مسابقات از 23 سپتامبر تا 8 اکتبر 2023 برگزار شود. بر اساس اعلام کمیته ملی المپیک کل کاروان ایران 530 تا 540 نفر خواهد بود و با توجه به اینکه لیست اولیه با دو برابر ظرفیت بسته شده و تغییرات روزانه وجود دارد به احتمال زیاد کاروان ایران با حداکثر 340 ورزشکار عازم هانگژو خواهد شد.

نکته بسیار مهم که همواره به عنوان یک دغدغه برای ورزشکاران حاضر در بازی‌های آسیایی مطرح بوده پاداش مدال‌آوران مسابقات است و برای این دوره از رقابت‌ها هنوز چیزی از سوی وزارت ورزش و جوانان اعلام نشده است. کمیته ملی المپیک هم پاداش‌های پیشنهادی پای سکوی خود را اعلام کرده است اما هنوز آن هم به تصویب هیات اجرایی نرسیده است.

سه شنبه هفته جاری دو جلسه مهم در وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک در خصوص بازی‌های آسیایی برگزار خواهد شد. ابتدا از ساعت شش صبح جلسه هیات اجرایی برگزار می شود و یکی‌از مهمترین تصمیم‌ها می‌تواند تعیین پاداش دلاری پای سکو باشد. پس از پایان هیات اجرایی نیز نشست ستاد عالی بازی ها ساعت 9 صبح آغاز می‌شود و با توجه به رو به پایان بودن آخرین مهلت ثبت نام نهایی رشته‌ها و ورزشکاران، قرار است آخرین بررسی ها برای رشته‌های ورزشی انجام شود.

مناف هاشمی، دبیرکل و سخنگوی کمیته ملی المپیک پیش‌تر درباره پاداش پای سکوی مدال‌آوران در بازی‌های آسیایی بیان کرد: «مدال طلا اهمیت زیادی دارد و پیشنهاد 10 هزار دلار را به هیات اجرایی می‌بریم ولی معادل ریالی آن را همان لحظه به حساب ورزشکار واریز می‌کنیم. نقره و برنز هم برای با ارزش است. پاداش مدال‌های نقره و برنز 3000 و 1500 دلار و فاصله طلا با نقره 7 هزار دلار است و مصوبه هیات اجرایی را خواهیم گرفت. او همچنین ادامه داد: نکته مهم این دوره این است که سرمربی ورزشکاری که مدال طلا می‌گیرد نیز معادل ریالی 10 هزار دلار را به‌عنوان پاداش دریافت می‌کند و اگر چند ورزشکار یک سرمربی طلا بگیرند به نسبت، درصد آن کمتر می‌شود و این در قالب جدول به تصویب هیات اجرایی می‌رسد که متعاقبا به صورت شفاف اعلام خواهد شد.»

اظهارات مناف هاشمی در حالی مطرح شد که چند روز بعد اعلام کرد: «در ستاد عالی بازی‌ها یکبار حقوق و ورزشکاران و پاداش ها مطرح شد و در جلسه هیات اجرایی نیز طرح شد و دوستان پیشنهادات متعددی عنوان کردند اما جمع بندی نشد و قرار است جلسه فوق العاده داشته باشیم. در این جلسه عدد و رقمی تصویب نشد و جلسه بعدی تصمیم گیری می‌شود.»

همچنین مسئله‌ای که وزارت ورزش باید به آن توجه داشته باشد ایجاد انگیزه برای ورزشکاران اعزامی به بازی‌های آسیایی است و هرچقدر زودتر میزان پاداش‌ها اعلام شود به طور حتم با ایجاد انگیزه برای ورزشکاران در رشته‌های مختلف همراه خواهد بود. با توجه به تفاوت ارقام دریافتی در رشته فوتبال به نسبت سایر رشته‌های ورزشی، انتظار مدال‌آوران بازی‌های آسیایی و المپیک لحاظ بودجه و رقم مناسب برای پرداخت پاداش به ورزشکاران اعزامی است و علاوه بر این باید از سوی وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک این پاداش‌ها به مدال‌آوران پرداخت شود.

حال اما در حالی که بازی‌های آسیایی هانگژو از ابتدای مهرماه سال جاری برگزار می‌شود، هنوز هیچ تصمیمی درباره پاداش مدال‌آوران اتخاذ نشده است و هیچ یک از مسئولان وزارت ورزش در مورد میزان پاداش‌ها حرفی به میان نیاورده است و باید منتظر ماند و دید آیا فردا در جلسه ستاد بازی‌های آسیایی در این رابطه تصمیم‌گیری می‌شود یا همچنان تعیین پاداش مدال‌آوران بازی‌های آسیایی به آینده موکول خواهد شد؟