یک‌شنبه 4 آذر 1403

چرخه قاعدگی چه تاثیری بر پوست می‌گذارد؟

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
چرخه قاعدگی چه تاثیری بر پوست می‌گذارد؟

عادت ماهانه اثرات بسیاری بر تمام حالات روحی و شرایط جسمی دارد. نوسانات خلقی، احساس افسردگی و درد‌های مختلف بدن، همه ناشی از چرخه قاعدگی می‌تواند باشد. اما چیزی که تقریبا اکثریت خانم‌ها در این دوره تجربه‌اش می‌کنند، تاثیرات بالقوه آن بر پوست است.

فرارو - ممکن است در طول قاعدگی، پوست صورت خشک شود و یا جوش‌هایی را مشاهده کنید، باید بدانید که جای نگرانی نیست و همه این علائم مربوط به این دوران است.

به گزارش فرارو به نقل از lifestyle با افزایش سن، چرخه‌های قاعدگی منظم‌تر می‌شوند در نتیجه می‌توان، علائم خود را ردیابی کرده و قاعدگی را با روال مراقبت از پوست خود هماهنگ کنید. به عنوان مثال، جوش‌های هورمونی اغلب 5 تا 10 روز قبل از اولین روز پریود، در کنار سایر علائم PMS ظاهر می‌شوند.

تمامی تاثیرات عادت ماهانه بر پوست، ناشی از کم و زیاد شدن سطح چندین هورمون می‌باشد. در ادامه وضعیت پوست در مراحل مختلف قاعدگی را بررسی خواهیم کرد.

فاز قاعدگی (روز 1-6)

در روز‌های اول قاعدگی به دلیل کاهش سطح هورمون‌های استروژن و پروژسترون، پوست بسیار حساس و خشک می‌شود. برای تسکین و مرطوب کردن پوست، استفاده از محصولات آبرسان را در روتین مراقبت از پوست خود قرار دهید. در این دوران برای هیدراته کردن بدن، آب فراوان بنوشید و مصرف کافئین را به حداقل برسانید.

فاز فولیکولار (روز‌های 7-11)

پس از قاعدگی، تولید استروژن دوباره از سر گرفته می‌شود و باعث تحریک گردش سلولی می‌شود. این بدان معناست که این مرحله زمان خوبی برای تمرکز روی لایه برداری ملایم پوست است، تا از مسدود شدن منافذ جلوگیری کنید. با استفاده از محصولات لایه بردار، سلول‌های مرده پوست را از ببرید.

تخمک گذاری (روز‌های 12-16)

در سومین مرحله از چرخه قاعدگی، سطح استروژن به اوج خود می‌رسد، با این حال، ممکن است متوجه شوید که پوست شما در طول تخمک گذاری کمی چرب شده و حتی پدیدار شدن جوش‌ها را شاهد باشید، اما با یک پاکسازی پوست می‌توان سبوم اضافی را کاهش داد تا پوستی درخشان حاصل شود.

فاز لوتئال (روز 17-28)

هورمون پروژسترون در مراحل لوتئال به اوج خود می‌رسد، به این معنی که غدد چربی شما بسیار بیشتر از حد طبیعی سبوم تولید می‌کنند. آکنه‌های هورمونی در این زمان، قبل از شروع قاعدگی، ظاهر می‌شوند. به هیچ عنوان جوش‌ها را دستکاری نکنید و همچنین از مصرف غذا‌های فرآوری شده تا حد امکان جلوگیری کنید. در کنار نکات بالا، در اینجا چند عادت خوب مراقبت از پوست را بررسی می‌کنیم که با رعایت همیشگی آن‌ها، کمتر شاهد مشکلات پوستی خواهید بود. از لایه‌بردار‌های قوی استفاده نکنید، زیرا باعث افزایش التهاب و قرمزی صورت می‌شوند. همیشه قبل از خواب آرایش صورتتان را پاک کنید. از دست زدن به صورت خودداری کنید، زیرا دستان شما می‌توانند باکتری‌هایی را به پوست منتقل کنند که منجر به جوش شود. برس‌های آرایشی خود را به طور منظم تمیز کنید. در تمام فصول سال کرم ضد آفتاب را فراموش نکنید. در شبانه روز 7 الی 9 ساعت بخوابید.

مبارزه با آکنه با رژیم غذایی مناسب

با تغییر رژیم غذایی می‌توان پوستی شاداب و درخشان داشته باشیم. همواره بدن خود را با نوشیدن آب فراوان هیدارته کنید. سبزیجات برگدار مانند اسفناج، کلم بروکلی و کلم پیچ را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. با مصرف انواع آجیل و ماهی، دوز امگا 3 بدن را افزایش دهید. چربی‌های سالم مانند آووکادو، روغن زیتون، روغن نارگیل و زرده تخم مرغ را در رژیم غذایی خود بگنجانید. برای مبارزه با آکنه، مواد غذایی سرشار از روی (زینک) مانند حبوبات را انتخاب کنید.

از دست ندهید

چرخه قاعدگی چه تاثیری بر پوست می‌گذارد؟

کالری سوزی در دوره قاعدگی

بحث بزرگ سروتونین: آیا درمان افسردگی با هورمون شادی موثر است؟

همه آنچه که باید درباره اوزون تراپی مو بدانید!