سه‌شنبه 6 آذر 1403

چه زمانی عدل بر جهان حاکم می‌شود؟

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
چه زمانی عدل بر جهان حاکم می‌شود؟

کارشناس مهدویت با اشاره به اینکه زمانی عدل جهانی بر همه هستی حکمرانی می‌کند که همه موانع گسترش عدل و ایجاد ظلم رفع شود، گفت: یکی از این موانع ظلمی است که انسان نسبت به خودش روا داشته است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدرضا فؤادیان، کارشناس مهدویت، در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: فلسفه دادخواهی انتقام نیست و در روایت بیان شده است «یملأ الله به الارض قسطا و عدلا» مأموریت بزرگ حضرت مهدی (عج) ایجاد عدل و گسترش قسط است و با بررسی روایت عصر ظهور نیز مشخص می‌شود که مسئله انتقام و دادخواهی بخش بسیار کوچکی از دستاوردهای دولت امام زمان (عج) است.

وی با اشاره به اینکه زمانی عدل جهانی بر همه هستی حکمرانی می‌کند که همه موانع گسترش عدل و ایجاد ظلم رفع شود، اظهار کرد: یکی از این موانع ظلمی است که انسان نسبت به خودش روا داشته است.

وی بابیان اینکه اولین ظلم جهان ظلم قابیل بر هابیل است، ادامه داد: نسل قابیلیان در طول تاریخ به افراد دیگر ظلم کرده‌اند که اوج آن‌ها در واقعه عاشورا اتفاق افتاده است که جهل همه سربازان خودش را جمع کرد تا حق را از بین ببرد.

وی با اشاره به اینکه روز عاشورا مصاف عقل و جهل است، بیان کرد: در روز عاشورا جهل با تمام سربازانش مقابل نماینده عقل که ولی خدا بود ایستاد تا ترک اولا سر بزند.

کارشناس مهدویت افزود: زمانی که به حضرت زینب (س) گفته می‌شود که ببین خداوند با برادرت چه کار کرد پاسخ نمی‌دهد که روزی انتقام گرفته می‌شود بلکه می‌گوید ما رایت الا جمیلا.

وی بابیان اینکه اگر با نگاه حضرت زینب (س) به واقعه عاشورا نگاه شود همه واقعه عاشورا زیبایی است، گفت: با اینکه 100 لعن و 100 سلام در زیارت عاشورا وجود دارد اما در انتها در سجده خداوند حمد می‌شود که نشان می‌دهد نگاه عاشورایان، نگاه تدبیر خداوند بر پیروزی عدل است.

وی با اشاره به اینکه زیارت امام زمان (عج) در روز عاشورا زیارت ناحیه مقدسه است که در آن اشاره‌ای به انتقام نشده است، اظهار کرد: از امام رضا (ع) سؤال شد کسانی که امام حسین (ع) را به شهادت رساندند در عصر ظهور زنده نیستند پس امام زمان (عج) از چه کسی انتقام می‌گیرد؟ امام رضا (ع) فرمودند امام مهدی (عج) از کسانی انتقام گیرد که رازی به فعل یزید بودند که نمونه آن داعش هستند که مسیر قابیلیان و یزیدیان را طی کرده‌اند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین فؤادیان در رابطه چرایی تأکید اهل بیت (ع) بر انتقام در عصر ظهور گفت: تأکید اهل‌بیت (ع) به انتقام خواهی خون امام حسین (ع) به خاطر تشفی دل شیعیان و ایجاد صبر و مقاومت است؛ زیرا شیعه در طول تاریخ مورد ظلم ستم بوده است.

وی افزود: اهل بیت (ع) بعد از واقعه عاشورا قیام نکردند؛ زیرا کاری که سیدالشهدا (ع) انجام دادند نقصی نداشت به همین خاطر اهل‌بیت (ع) نیز درصدد احیا و حفظ آن برآمدند و بیان کردند روزی این ظلم پاسخ داده می‌شود و این یک وعده نصرت از ناحیه خداوند است.

کارشناس مهدویت در خصوص پذیرش دادخواهی و حضور مدعیان دروغین بیان کرد: در زمان اهل‌بیت (ع) نیز مدعیان دروغی وجود داشتند و در رابطه با نحوه مواجهه اهل‌بیت (ع) با این مدعیان نیز کتابی نگاشته شده است؛ مثلا در زمان امام سجاد (ع) کسی ادعا مهدویت کرد و امام سجاد (ع) فرمود سفیانی زمانش چه کسی است؟ زیرا قائمی نیست مگر به سفیانی زمان.

وی ادامه داد: علائم قطعی متعددی برای مهدی موعود (عج) بیان شده است که برخی از آن‌ها مانند صیحه آسمانی در دست بشر نیست که بتواند شبیه سازی کند همچنین امام زمان (عج) همراه خود معجزات و کراماتی را میاورد که می‌توان به کمک آن‌ها صدق و کذب ادعای افراد را شناسایی کرد.

انتهای پیام