یک‌شنبه 4 آذر 1403

چگونه دانش‌آموزی که در سال 1403 دیپلم می‌گیرد سابقه تحصیلی دهم و یازدهم را کسب کند؟

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
چگونه دانش‌آموزی که در سال 1403 دیپلم می‌گیرد سابقه تحصیلی دهم و یازدهم را کسب کند؟

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، برنامه گفت‌وگوی علمی رادیو گفت‌وگو با حضور عمادی معاون اسبق وزارت آموزش و پرورش، حاجی‌بابایی مشاور تحصیلی، هامون سبطی دبیر کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور و فعال حوزه آموزش، علی امرایی عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور و بانکی پور نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با موضوع «اثر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور» برگزار شد.

بر اساس مصوبه تأثیر قطعی معدل در کنکور که قرار است از سال 1405 اجرایی شود، سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم تضمین کننده 60 درصد قبولی دانش‌آموز در کنکور خواهد بود.

در این رابطه هامون سبطی دبیر کمیسون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور، گفت: این مصوبه دارای ایرادات و ابهامات مختلف است. اگر دانش‌آموزی در سال 1403 دیپلم گرفته باشد، چگونه می‌تواند هم سابقه دهم و هم سابقه یازدهم را به دست بیاورد؟ آیا باید قید کنکور را بزند؟ این موضوعی است که هم اکنون 3 میلیون دانش‌آموز درگیر آن هستند.

وی گفت: در شبکه شاد نظرسنجی از دانش‌آموزان مبنی بر میزان موافقت آنها نسبت به مصوبه کنکوری صورت گرفت. در این نظرسنجی حدود 21 هزار دانش آموز شرکت کردند که در آن میزان موافق نسبت به مخالف مصوبه بیشتر بود؛ در مقطعی دیگر در نظرسنجی مشابه، یک میلیون و 200 هزار دانش‌آموز شرکت کردند که حدود 70 درصد آنها با تأثیر قطعی معدل مخالف بودند. شورای عالی انقلاب فرهنگی در مصوبه خود بدون هیچگونه اشاره ای به حضور میلیونی دانش‌آموزان در نظرسنجی دوم و مخالفت آنان با تأثیر قطعی معدل در کنکور، نظرسنجی اول را به عنوان سندی بر تأیید مدعای خود در نظر گرفت و آن را ملاک عملش قرار داد.

دبیر کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور افزود: در بررسی دیگر طبق آمار اخذ شده از دانش‌آموزان استان سیستان و بلوچستان مشخص شد وضعیت سوابق تحصیلی و نمرات دیپلم آنها نسبت به نمرات کنکورشان مطلوب‌تر است. شورای عالی انقلاب فرهنگی با همین استدلال نتیجه گرفت که کنکور ضد مناطق محروم است. این در حالیست که جامعه آماری فقط بر یک استان متمرکز نمی‌شود و شامل چندین نمونه است. همین بررسی برای استان‌های دیگری همچون آذربایجان غربی و کهگیلویه و بویراحمد نیز صورت گرفت که نتیجه کاملاً عکس را نشان می‌داد.

سبطی با اشاره به گفته بانکی پور عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر سابقه 10 ساله مطالعات صورت گرفته در زمینه جذب دانش آموختگان گفت: مطالعات صورت گرفته در این زمینه نیز دچار تحریف شده است، برای نمونه گفتند میزان جذب پزشک عمومی در دانشگاه‌های مطرح ایران از جمله تهران، شهید بهشتی و... کاهش یافته و باید میزان جذب دانشجوی پزشکی افزایش یابد؛ این درحالیست که میزان دانشجویان متخصص و فوق تخصص در این دانشگاه‌ها بیش از 10 برابر حدمجاز بوده است. این نشان می‌دهد که آمارها درست بررسی نمی‌شود و یا مطالبه به مطلوب صورت می‌گیرد.

این فعال حوزه آموزش در ادامه با اشاره به تحقیقات پژوهشی و میدانی دیده‌بان شفافیت و عدالت و چند پژوهشگاه دیگر از جمله پژوهشگاه دانشگاه امام صادق (ع)، به بیان مهم‌ترین آسیب‌های احتمالی ناشی از اجرای این مصوبه پرداخت و گفت: عدم ایجاد سابقه تحصیلی برای پشت کنکوری به دلیل کمبود امکانات آموزش و پرورش، ناتوانی آموزش و پرورش در برگزاری امتحان نهایی برای 2 تا 3 میلیون دانش‌آموز، بروز تخلفات هنگام تصحیح حجم انبوه برگه‌ها و بروز احتمالی مشکلات اداری و تشکیلاتی برای وزارت آموزش و پرورش پس از رسیدگی به حجم تخلفات و... تنها بخش هایی از مشکلاتی است که در صورت اجرای مصوبه بروز خواهد کرد.

سبطی با بیان اینکه گفتار مسؤولان آموزش و پرورش و شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی نیست، گفت: این موضوع باعث شده است تا دانش‌آموزان دچار سردرگمی شوند. در رسانه ملی اعلام می‌کنند که دانش‌آموزان در صورت عدم قبولی و یا به دست نیاوردن نمره مطلوب تا 10 بار امکان ترمیم نمرات و معدل خود را دارند، اما اکنون از آقای بانکی‌پور می‌شنویم که این عمل تنها 2 بار است. این تناقضات موجبات هرج و مرج و ناامیدی دانش‌اموزان و در نهایت مهاجرت به خارج از کشور را فراهم می آورد.

در ابتدای جلسه بانکی پور عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن دفاع از این مصوبه گفت: در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه مشخصی داشتیم و پای آن ایستاده‌ایم و از آن دفاع می‌کنیم. مصوبه اینگونه بود که آموزش و پرورش هرسال که می‌خواهد امتحان نهایی را وارد کند از قبل باید به دانش آموزان اعلام کند و شرط آن هم این است که تمام دانش‌آموزان امتحان نهایی را در سال خودشان آزمون داده باشند.

وی افزود: کمک به برگزاری مجدد امتحان برای کسانی است که در آن سال نمره مطلوب کسب نکرده باشند و یا نمره ترازشان مورد قبول نباشد و یا اینکه در زمره کسانی باشند که از سال‌های قبل مانده باشند. همچنین اگر کسی از نمره امتحانش راضی نباشد این فرصت را داشته باشد تا امتحان مجدد بدهد و فرصت دوباره‌ای هم داشته باشد. حال اینکه زمان‌بندی امتحان مجدد به چه صورت باشد، وظیفه مسؤول اجرایی است.

رسول پاپایی مدیرکل سابق امور شوراها و مناطق آزاد تجاری وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به اظهارات بانکی پور گفت: برخی از فرآیندها و روندها قابل لمس است. مثلا در برگزاری آزمون‌های نهایی با مشکل لو رفتن سؤالات مواجه هستیم که این چالش بزرگی برای آموزش و پرورش است. ما با چه فکر و زیرساختی می خواهیم پایه دهم و پایین تر از آن را هم به این چالش اضافه می‌کنیم؟ براساس آمار آموزش و پرورش تفاوت سلیقه مصحح یک با مصحح دو بین 12 تا 17 است. اگر این چالش به سطوح پایین‌تر تحصیلی سرایت کند، عواقب آن دامن‌گیر خانواده‌های بیشتری می‌شود.

بانکی پور در پاسخ گفت: من این ادعا را رد می‌کنم. شیوه تصحیح بدین صورت است که اگر تفاوت نمره بین مصحح یک و دو از 2 نمره بیشتر باشد، باید مصحح سومی بیاید و برگه‌ها را تصحیح کند.

سبطی در پاسخ به گفته بانکی پور، گفت: وقتی در یک موضوع دو نفر صاحب صلاحیت دچار اختلاف شوند، این موضوع به هیأتی ارجاع می شود که تعداد آنها بیش از طرفین اختلاف باشد؛ حال در این مورد 2 نفر بر روی برگه اختلاف دارند شما آنرا تنها به یک نفر محول می‌کنید؟

بانکی پور در پاسخ گفت: اینها مربوط به اجراست و بنده مجری کار نیستم.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

کنکور

هامون سبطی دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
چگونه دانش‌آموزی که در سال 1403 دیپلم می‌گیرد سابقه تحصیلی دهم و یازدهم را کسب کند؟ 2