شنبه 10 آذر 1403

چینی‌ها پشت سیاست «کووید صفر» زندانی شدند؛ حصارکشی جلوی خانه‌ها

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
چینی‌ها پشت سیاست «کووید صفر» زندانی شدند؛ حصارکشی جلوی خانه‌ها

چین به دنبال استراتژی بدون کووید19، شانگهای، پرجمعیت‌ترین شهر این کشور، را از ماه گذشته تاکنون قرنطینه کرده است.

نادیا زکالوند: دولت چین برای پیشگیری از شیوع دوباره کووید19، اقدامات بهداشتی بی‌سابقه‌ای را در شهر شانگهای انجام داده است. این کشور به دلیل اینکه قصد دارد، از انتقال ویروس کرونا تا جایی‌که امکان دارد بکاهد یا این بیماری را ریشه‌کن کند، اقدامات بسیار سخت‌گیرانه‌ای برای شانگهای در نظر گرفت. آزمایش‌های کرونا در این شهر خبر از چند مورد ابتلا به کرونا داده بود. البته اخیرا موارد متعددی از ابتلا به سویه اُ- میکرون - که انتقال آن بسیار بالاست - در شانگهای و چند شهر دیگر مانند پکن، پایتخت این کشور، مشاهده شده است و بنابه گفته دولت چین، اگر لازم باشد قرنطینه در پکن را هم اجرایی می‌کند.

محدودیت‌های غیرمنتظره کرونایی

ساکنان شهر شانگهای ماه گذشته کاملا در قرنطینه بودند، اما هفته پیش وقتی صبح از خواب بیدار شدند، با محدودیت‌های غیرمنتظره جدیدی روبه‌رو شدند. مقامات محلی از وجود حصارهای دومتری در برابر مجتمع‌هایی که ابتلا به کرونا در برخی از افراد ساکن در آن مکان‌ها تایید شده بود، خبر دادند. این حصارها برای جلوگیری از خروج ساکنان آن مجتمع‌ها کار گذاشته شده بودند. اکنون علاوه‌بر این حصارها، روی در تمام خانه‌هایی که بیمار مبتلا به کرونا وجود داشت، زنگ‌های هشدار الکترونیکی نصب شده است تا به‌محض خروج افراد از خانه‌ها زنگ هشدار به صدا درآید. البته برخی از خانه‌ها هم برای ضدعفونی شدن تخلیه شده‌اند.

برخی می‌گویند این استراتژی‌های سخت‌گیرانه که قبلا در کنترل آلودگی‌های ویروس کرونا موفق بوده و ابتلا به این بیماری را در روزهای شدت عالم‌گیری کووید19 تا حد صفر کم کرده بود، نمی‌تواند در برابر سویه جدید اُ- میکرون موفقیت‌آمیز باشد.

کمبود مواد غذایی و دارو در شانگهای موجی از انتقاد از عملکرد دولت در این شهر را موجب شده است. همچنین گزارش‌هایی هست مبنی بر اینکه برخی از افراد به دلیل عدم دسترسی به داروهای معمول خود، به دلیل بیماری‌هایی غیر از کرونا جان خود را دست داده‌اند.

شانگهای 24 آوریل وجود 21 هزار ابتلای جدید به کرونا را اعلام کرده بود که از این تعداد 39 نفر جان خود را از دست داده بودند. اما 26 آوریل، تعداد افراد مبتلا 17هزار نفر بودند، ولی مرگ‌ها به 52 نفر افزایش یافته بود.

مقامات پکن هم در حال انجام آزمایش‌های انبوه هستند با این فکر که اگر لازم شد، اقدامات سخت‌گیرانه‌ای وضع کنند تا این شهر هم از نظر ابتلا به کرونا به سرنوشت شانگهای مبتلا نشود.

بعد از اینکه دولت چین 25 آوریل خبر از قرنطینه شانگهای داد، بازار بورس شانگهای سقوط کرد و افراد بسیاری را مضطرب و نگران کرده است.

شیوع ابتلا به سویه جدید کرونا از ماه مارس امسال در شانگهای شروع شد و از آن زمان تاکنون حداقل 190 نفر از جمعیت 25میلیونی این شهر را به کام مرگ فرستاده است. البته با توجه به این جمعیت، هنوز نرخ مرگ‌ومیر بر اثر کرونا در این شهر بسیار کمتر از نرخ مرگ‌ومیر در بریتانیا و آمریکاست.

علت ادامه محدودیت‌های کرونایی در چین

بنابه گفته مقامات چین، از هر 6 نفر در این کشور، 5 نفر کاملا واکسینه شده‌اند. این رقم در آمریکا از هر 6 نفر، 4 نفر است. بنابراین چرا چین، هنوز محدویت‌های کرونایی را لغو نمی‌کند و حتی در برخی نقاط آن را تشدید کرده است؟

پاسخ تاحدی در اینکه چه افرادی واکسینه شده‌اند نهفته است. در چین برخلاف بریتانیا که ابتدا افراد مسن و گروه‌های حساس واکسینه شدند، جوانان در اولویت قرار گرفتند.

بنابه گفته مقامات پکن، فقط 57درصد از افراد بالای 60 سال سه دوز واکسن خود را دریافت کرده‌اند. اما این عدد برای 60سال به بالاهای بریتانیا 80درصد است.

سیاست کووید صفر چین، اضطرار برای واکسینه کردن افراد آسیب‌پذیر را کاهش داد. در نتیجه در حال حاضر حدود 50 میلیون نفر هنوز در خطر ابتلا به کرونا قرار دارند. هنوز افراد آسیب‌پذیر و مسن بسیاری هستند که به‌طور کامل واکسینه نشده‌اند و این وضعیت احتمال بیماری، بستری و حتی مرگ را افزایش می‌دهد.

دقیقا به همین دلیل است که چین هنوز تمایلی به برداشتن محدودیت‌های کرونایی در این مرحله ندارد.

اثربخشی واکسن

علاوه‌بر مشکلات واکسیناسیون، کارشناسان به واکسن‌های تولید چین اشاره می‌کنند که بسیار کم‌اثرتر از واکسن‌های غربی است. سال گذشته مقامات چینی توصیه کردند که باید با استفاده از واکسن‌های موثرتر mRNA، مانند فایزر / بیوان‌تک قدرت واکسن سینوواک را افزایش دهند. این توصیه زمانی ارائه شد که افراد واکسینه‌شده با واکسن‌های mRNA در شیلی توانستند در برابر سویه دلتای کرونا که بسیار مرگبار بود، بیش از چینی‌هایی که حتی سه دوز واکسن خود را دریافت کرده بودند، مقاومت کنند. شرایط هنگ‌کنگ هم در برابر سویه اُ- میکرون چندان خوشایند نیست و این ناحیه خودمختار شاهد مرگ‌های متعددی بر اثر ابتلا به کرونا بوده است تا جایی‌که چین را نگران کرده است. بیشتر اهالی هنگ‌کنگ هم با واکسن سینوواک، هر سه بار، واکسینه شده‌اند.

سیاست کووید صفر

سیاست «کووید صفر» در چین پس از شروع عالم‌گیری کووید19 در ووهان در سال 2020 معرفی شد. این استراتژی توانست موارد ابتلا به کرونا و مرگ ناشی از آن را بیش از دو سال در سطح بسیار پایینی نگهدارد. به همین دلیل مقامات چینی این سیاست را در برابر سویه‌های دیگر کرونا که سرعت انتقال آنها بسیار بیشتر است، تغییر نداده‌اند.

بنابه گفته کارشناسان، تغییر این سیاست و برداشتن محدودیت‌ها برای کشوری که هنوز موارد ابتلا به کرونا و مرگ ناشی از آن مشاهده می‌شود بسیار سخت و چالش‌برانگیز است. این سیاست برای سویه اصلی کوید19 کاملا موثر بود. اما این روش برای سویه آُ- میکرون که سریع‌الانتقال است نمی‌تواند چندان موثر باشد که البته برداشتن محدودیت‌های کرونا، به‌ویژه در شانگهای، منوط به تصمیم دولت چین است و به نظر می‌رسد، آنها هنوز تمایلی برای این کار ندارند.

بیشتر بخوانید:

شعار «به صفر رساندن کووید» با شانگهای چه کرد؟

منابع:bmj، sky، global-monitoring، think.ing

4747

کد خبر 1630976
چینی‌ها پشت سیاست «کووید صفر» زندانی شدند؛ حصارکشی جلوی خانه‌ها 2
چینی‌ها پشت سیاست «کووید صفر» زندانی شدند؛ حصارکشی جلوی خانه‌ها 3