چین شریک اول تجاری ایران در ده ماهه امسال
عضو کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت گفت: در دهه ماهه امسال چین اولین شریک تجاری ایران بوده و همواره طی سال های اخیر مقصد اول صادرات ایران بوده است.
آقای سید روح اله لطیفی، عضو کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صمت ایران در آستانه سفر رئیس جمهور به چین گفت: چین با مجموع تجارت (جمع واردات و صادرات) 29.2 میلیون تن کالا به ارزش 25.3 میلیارد دلار بیشترین میزان تبادل تجاری با ایران در ده ماه امسال داشته و جلوتر از امارات با 19.8 میلیارد دلار، ترکیه با 11.7 میلیارد دلار و عراق با 9 میلیارد دلار قرار دارد.
او افزود: در بین 143 مقصد صادراتی کشور، چین با خرید 12 میلیارد و 806 میلیون دلار، بیشترین خرید کالا از ایران را در این مدت داشته که با رشد 10 درصدی نسبت به مدت مشابه همراه بوده است.
این کارشناس تجارت بین الملل در خصوص میزان واردات ایران از چین گفت: واردات کشورمان از چین هم به 12 میلیارد و 698 میلیون دلار رسید که با رشد 33 درصدی همراه بوده است.
لطیفی در خصوص دلایل افزایش تجارت ایران و چین توضیح داد: سیاست چند جانبه گرایی ایران، توجه به بازارهای بکر، سیاست توجه به شرق با وجود خود تحریمی غرب، عضویت ایران در شانگهای، همکاریهای بین المللی ایران با کشورهای آسیایی، ارتباط تاریخی ایران با چین در تجارت و همکاری برای فعال سازی جاده ابریشم جدید در طرح یک کمربند یک راه و منافع تجاری ایران و نزدیک شدن به کشورهای بریکس، باعث افزایش تعاملات تجاری و اقتصادی ایران با کشورچین شده است.
عضو کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: بیش از 8 و نیم میلیارد دلار مواد معدنی، مشتقات پترو پالایشگاهی، مصالح ساختمانی، قیر و محصولات فولادی، آهنی و سایر فلزات نیمه ساخته در ده ماه گذشته به چین صادر شده و سایر کالاهای صادره نیز شامل محصولات شیلاتی، غذایی، خشکبار و زعفران، لاستیک، چرم، کیف، لوازم و محصولات نیمه صنعتی، شیمیایی، الکتریکی، محصولات شیشه و آئینه، پارچه و... بوده است.
او در خصوص عمده کالاهای وارداتی از چین توضیح داد: روغنهای صنعتی، کود، دارو، ماشین الات، لوازم الکترونیکی، محصولات فولادی، پارچه، لاستیک، لوازم و قطعات خودرو، کاغذ و مقوا و محصولات غذایی و نهادهها از مهمترین کالاهای وارده از چین به ایران در این مدت بودند.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی