کارآفرینی با "عقرب" در استان بوشهر / کارگاههای تولید سم عقرب مورد حمایت استانداری قرار میگیرند
سم عقرب در سالهای اخیر استفادههای بسیاری پیدا کرده که همین مسئله باعث افزایش قیمت زهر عقرب شده است. استان بوشهر نیز از سود این تجارت بی بهره نمانده و در چندین شهرستان از جمله دشتستان، تنگستان و دشتی عدهای در این زمینه سرمایه گذاری کردهاند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سپاس؛ کژدم، عقرب یا دراز دم، نام یکی از گونههای بندپایان رده عنکبوتیان است که دارای 8 پا و نیشی با زهر کشنده است؛ نیش عقرب در نوک دم آن قرار دارد. عقربها شبها به آرامی به فعالیتهای زیستی خود میپردازند و بیشتر در آب و هوایی گرم فعال هستند.
از حدود 200 گونه متفاوت عقرب که در سراسر دنیا پراکندهاند، فقط حدود 20 گونه آنها سمی هستند و در میان آنها نوعی عقرب قرمز هندی کشنده ترین گونه است. هر چند که نیش عقرب بسیار مرگبار است اما همین زهر از جمله با ارزشترین مایعات جهان به شمار میرود. گفته میشود هر گرم آن 10 هزار دلار در بازار جهانی به فروش میرسد. سم گیری از عقرب
زهر عقرب حاوی پروتئینهایی است که می تواند برای درمان بیماری های از جمله روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید)، بیماری های التهاب روده و بیماری اسکلروز متعدد استفاده شود.
دستاوردهای نظری و تجربی دانشمندان ثابت می کند که زهر عقرب داروی اثربخشی در زمینه پزشکی و درمان بیماری ها به شمار می رود. به همین دلیل تولید و فروش زهر عقرب به روش مناسبی برای تولید ثروت و کسب درآمد برای برخی افراد تبدیل شده است.
حمایت استاندار بوشهر از کارآفرینان پرورش عقرب
بعضی از فعالان این حوزه در استان بوشهر در زمینه پرورش عقرب در حال فعالیت هستند که یکی از آنها در دشتستان است و در شهرستان های تنگستان و دشتی نیز عده ای به این کسب و کار مشغول هستند. در همین راستا احمد محمدیزاده استاندار بوشهر در بازدید از کارگاه پرورش عقرب در دشتستان حمایت خود از کارآفرینان این عرصه را اعلام و ستور هایی نیز در این زمینه صادر کرد.
در این بازدید که مدیران دستگاههای اجرایی نیز استاندار بوشهر را همراهی میکردند، محمدیزاده استاندار به مدیران جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست دستور داد نسبت به رفع مشکل کاربری محل و سایر مشکلات اقدام شود.
همچنین مقرر شد مشکلات تامبناعتبار پروژه برطرف و شرکتهای دانشبنیان نیز همکاری لازم برای رونق کارگاه داشته باشند تا ایجاد اشتغال پایدار با شتاب بیشتری محقق شود.
استاندار بوشهر در این بازدید یادآور شد: برای ایجاد اشتغال در نقاط مختلف استان از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد و از تمام ظرفیت موجود بهره میبریم.
احمد محمدیزاده تصریح کرد: امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به نام سال "تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین" نامگذاری شده و برای تحقق شعار سال باید به صورت عملیاتی کار کنیم و از شعارزدگی پرهیز شود.
ساخت دستگاه سم گیر مار و عقرب در استان بوشهر
این دستگاه اکنون یک نمونه از آن ساخته شده که در آزمونها صحت کار سمگیری آن به اثبات رسیده است. نفیسی سازنده این دستگاه بیان کرد: ثبت اختراع دستگاه سم گیری از مار و عقرب اکنون مراحل اولیه آن در دست اجراست که با طی این فرایند زمینه انبوه سازی آن فراهم می شود.
نفیسی ادامه داد: با توجه به اینکه پژوهشکده خلیج فارس روی فرآوری بیولوژیک دریایی کار می کند، سموم حیوانات دریایی و خشکی از نیازهای اصلی آن برای تولید پادزهر محسوب می شد که اکنون زمینه تامین این سم به صورت خالص از مار و عقرب فراهم شده است و پیش از این برای گرفتن سم باید کیسه سم مار و عقرب جدا می شد که اکنون در روش جدید بدون این کار موفق به گرفتن سم آنها به صورت خالص می شویم.
انتهای پیام /