چهارشنبه 18 شهریور 1405

کارزار دشوار اقتصادی و تدبیر دولت در پایتخت صنعت ایران

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کارزار دشوار اقتصادی و تدبیر دولت در پایتخت صنعت ایران

اراک - ایرنا - تقویم روزهای دشوار اقتصادی کشور یکی پس از دیگری ورق می‌خورد و تدبیر برای رفع چالش‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌های ظالمانه به عنوان دغدغه اصلی دولتمردان در راس برنامهها قرار دارد و در این مسیر همه توان کشور برای التیام این جراحات بسیج شده اما در این کارزار سخت، قطب چهارم صنعت کشور در حوزه کارسازی و اشتغالزایی به همت راهبردهای هدفمند دولت، کارنامه قابل دفاعی دارد.

مستندات و شاخص‌های آماری حوزه اقتصادی استان مرکزی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم موید آن است که عملکرد دولتمردان در کاهش نرخ بیکاری این خطه درخشنده بوده و حتی با وجودتنگناهای سه سال اخیر، این دستاورد با نمره بالاتری محقق شده است.

در پنج سال اخیر استان مرکزی همواره تصاحب کننده رتبه‌های برتر کاهش نرخ بیکاری کشور بوده که این موفقیت تصادفی نیست و نشان می‌دهد راهبردهای هدفمند به بار نشسته و میوه داده است.

حمایت دولت در راستای تثبیت اشتغال واحدهای تولیدی و صنعتی، رونق تولید و جذب سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف نقش موثری در حفظ اشتغال، افزایش کارآفرینی و کاهش نرخ بیکاری در استان مرکزی داشته است.

استان مرکزی به عنوان پایتخت صنعت ایران با دارا بودن حدود سه هزار واحد صنعتی، دارای شاخصه‌های اقتصادی بسیاری برای تحقق جهش تولید است و در سال جاری همه ظرفیت‌های این استان با جمعیت بالای 65 درصدی کارگری برای کسب موفقیت‌های بیشتر در کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغال به کار گرفته شده است.

رتبه چهارم کاهش نرخ بیکاری کشور در پایتخت صنعت ایران

استاندار مرکزی باتوجه به آخرین گزارش مرکز آمار ایران گفت: نرخ بیکاری استان مرکزی در بهار امسال بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، به 6 و نیم درصد رسید که به عنوان چهارمین استان برتر کشور در کاهش نرخ بیکاری مطرح شد.

سید «علی آقازاده» افزود: نرخ بیکاری این استان در بهار امسال نسبت به مدت مشابه قبل با کاهش حدود 2 درصدی همراه بوده است و امید است در سال جهش تولید با کاهش چشمگیرتری همراه باشد.

آقازاده اظهار داشت: استان‌های خراسان جنوبی، اردبیل، مازندران، مرکزی و ایلام به ترتیب پنج استان برتر کشور در کاهش نرخ بیکاری بهار امسال اعلام شده‌اند.

وی بیان کرد: نرخ مشارکت اقتصادی در این استان در سه‌ماه نخست امسال به 35 و هشت دهم درصد رسید که امید است این نرخ در نیمه اول سال و تا پایان سال جاری افزایش مناسب‌تری داشته باشد.

آقازاده گفت: نرخ بیکاری متوسط کشور در این مدت 9 و هشت دهم درصد بوده است که نرخ بیکاری استان مرکزی به واسطه تلاش کارآفرینان در سنگر جهش تولید از این میانگین، کمتر است.

استاندار مرکزی افزود: این استان با برخورداری از حدود سه هزار واحد تولیدی و انسجام بین مسئولان استان در راستای رسیدگی به مشکلات صنایع و فعالان اقتصادی، وجود امکانات، ظرفیت‌ها و شرایط منحصر به فرد سرمایه‌گذاری، شتاب رشد سرمایه‌گذاری صنعتی در سال‌های اخیر و برگزاری منظم نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید توانسته گام‌های بلندی در راستای تثبیت اشتغال موجود و ایجاد اشتغال پایدار و در نتیجه کاهش نرخ بیکاری بردارد.

نرخ بیکاری استان مرکزی در بهار امسال 3 و سه دهم درصد پایین تر از میانگین کشور

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی گفت: این استان در راستای کاهش نرخ بیکاری کارنامه قابل دفاعی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم دارد.

«محمدتقی آبایی هزاوه» افزود: در طول سال‌های گذشته استان مرکزی در زمینه کاهش نرخ بیکاری جزو استان‌های سرآمد و پیشتاز بوده و در آخرین ارزیابی آماری در بهار امسال نیز نرخ بیکاری این استان سه و سه دهم درصد از میانگین کشور پایین‌تر است و این قطب مهم اقتصادی کشور توانسته در شاخص کاهش نرخ بیکاری همچنان پیشتاز باشد.

وی بیان کرد: نرخ بیکاری استان مرکزی در بهار امسال به 6 و نیم درصد رسید در حالی‌که میانگین این شاخص در این مدت برای کشور 9 و هشت دهم درصد بوده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: نرخ بیکاری بهار امسال استان مرکزی نسبت به مدت مشابه سال قبل نیز با کاهش یک و 9 دهم درصدی همراه بوده است و این شاخص در بهار پارسال به هشت و چهار دهم درصد رسیده بود.

آبایی هزاوه اظهار داشت: پارسال استان مرکزی برای پنجمین سال متوالی در ارزیابی عملکرد بیمه بیکاری کشور، رتبه نخست در کاهش نرخ بیکاری کشور را کسب کرد.

وی گفت: پارسال استاندارد تعریف شده برای مشمولان زیر پوشش بیمه بیکاری در استان مرکزی 6 هزار و 500 نفر اعلام شد اما تا پایان سال این رقم به پنج هزار و 354 نفر رسید.

آبایی هزاوه اظهار داشت: مشمولان بیمه بیکاری استان مرکزی در سال 98 با وجود جمعیت بالای کارگری، شمار زیاد صنایع و بنگاه‌های اقتصادی کوچک و بزرگ و شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، از استاندارد تعریف شده کمتر بود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی افزود: قطع مقرری بیمه بیکاری از طریق نبود قبول شغل پیشنهادی، حضور و غیاب نشدن و شناسایی اشتغال پنهان در سال 98 در این استان 470 مورد پیش‌بینی شده بود که این عملکرد با 67 درصد افزایش به 784 مورد رسید.

آبایی هزاوه اضافه کرد: سهم ساماندهی اشتغال مجدد مقرری بگیران آموزش دیده فنی و حرفه‌ای در پارسال 50 نفر بود که این مهم نیز به 67 نفر رسید و استاندارد تعریف شده برای اشتغال مجدد مقرری بگیران از طریق معرفی واحدهای متقاضی تسهیلات کارفرمایی، واحدهای کار و خود اشتغالی در سال گذشته در استان مرکزی 450 مورد بوده که با 52 درصد رشد به 684 مورد رسید.

وی تصریح کرد: سهم استان مرکزی در معرفی مقرری‌بگیران به سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای 420 مورد تعیین شده بود که این بخش نیز با تحقق 100 درصدی همراه بود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: برگزاری کمیته استانی برای حمایت از واحدهای مشکل‌دار استان مرکزی در سال 98 به میزان 23 مورد تعیین شده بود اما تا پایان سال برگزاری این کمیته‌ها به 24 نشست رسید و استاندارد تعریف شده این استان برای شناسایی بنگاه‌های مشکل‌دار در سال گذشته 78 مورد بود اما در این راستا 82 بنگاه شناسایی شد.

آبایی هزاوه بیان کرد: سهم شناسایی کارگران بنگاه‌های اقتصادی استان مرکزی در سال 98، هفت هزار و 100 نفر تعیین شد اما در این بخش 9 هزار و 524 کارگر شناسایی شد.

وی گفت: پارسال مقرر شده بود به 53 بنگاه اقصادی مشکل دار استان مرکزی برای حفظ اشتغال کمک شود اما این تعداد تا پایان سال به 58 بنگاه افزایش یافت و سهم حمایت از کارگران بنگاه‌های اقتصادی مشکل‌دار این استان در سال گذشته نیر 11 هزار و 550 نفر تعیین شده بود اما تا پایان سال 98، 26 هزار و 136 کارگر در این بخش شناسایی شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی افزود: پرداخت تسهیلات روستایی یکی از اقدامات مهم دولت تدبیر و امید در راستای کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغال در این استان است.

آبایی هزاوه تاکید کرد: یکی از علل موفقیت در تسهیلات روستایی و عشایر، نظارت سه لایه بر این تسهیلات است که موجب شده با کمترین خطا همراه باشد.

وی بیان کرد: در سال جهش تولید نیز 12 هزار و 500 فرصت شغلی در استان مرکزی هدفگذاری شده که توزیع شهرستانی و سهم ایجاد اشتغال هر شهرستان مشخص شده است.

تحقق سرمایه‌گذاری خارجی در استان مرکزی به ارزش یک میلیارد و 550 میلیون دلار

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: عزم این استان در کاهش بیشتر نرخ بیکاری جزم است و در این راستا همه توان و تلاش‌ها به کار گرفته شده است.

«سعید فرخی» افزود: استان مرکزی در زمینه افزایش اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در دولت تدبیر و امید گام‌های بلندی برداشته و میزان سرمایه‌گذاری خارجی مصوب استان مرکزی پارسال یک‌میلیارد و 550 میلیون دلار بود که به تنهایی معادل ارزش مجموع مجوزه‌های سرمایه‌گذاری خارجی استان مرکزی در 40 سال گذشته برآورد شده است.

وی بیان کرد: 807 واحد صنعتی با سرمایه‌گذاری 41 هزار و 270 میلیارد ریال سال گذشته در نقاط مختلف استان مرکزی به بهره‌برداری رسیده که 11 هزار و 340 فرصت شغلی جدید را در این استان به دنبال داشته است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی اضافه کرد: 2 هزار و 71 فقره جواز تاسیس صنعتی با سرمایه‌گذاری بیش از 21 هزار و 950 میلیارد ریال پارسال در این استان صادر شد که با تکمیل و راه‌اندازی این واحدهای صنعتی، 55 هزار و 341 فرصت اشتغال جدید در این استان ایجاد می‌شود.

فرخی اظهار داشت: نرخ بیکاری استان مرکزی در سه سال گذشته همواره از متوسط شاخص کشوری پایین‌تر و تک رقمی بوده است و در سال گذشته نیز با کاهش 25 درصدی، نرخ بیکاری این استان به هشت و 15 صدم رسید.

معادن، گنج پنهان اشتغالزایی در استان مرکزی

به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی، امسال 196 میلیارد ریال در معادن استان سرمایه‌گذاری شد که 100 فرصت شغلی مستقیم به همراه داشته است.

سعید جعفری کرهرودی بیان کرد: ظرفیت قطعی معادن این استان پنج میلیون و 448 هزار تن ارزیابی می‌شود که تاکنون 164 میلیارد ریال حقوق دولتی امسال از محل فعالیت معادن استان مرکزی وصول شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد چشمگیری داشته است.

وی معادن را از جمله شاهراه‌های اشتغال و کارآفرینی دانست و افزود: 580 معدن دارای پروانه بهره‌برداری با ظرفیت استخراج 25 میلیون تن و ذخیره قطعی یک هزار و 336 میلیون تن با اشتغال چهار هزار و 402 نفر در استان مرکزی فعالیت دارند که این مهم در شاخص کاهش نرخ بیکاری مثمر ثمر بوده است.

استان مرکزی ظرفیت افزایش اشتغال را دارد

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: این استان ظرفیت و پتانسیل فراوانی در راستای کاهش بیشتر نرخ بیکاری و افزایش بیشتر اشتغال در جامعه دارد.

آیت‌الله «قربانعلی دری‌نجف آبادی» افزود: گسترش تعاونی ها و حمایت از اشتغال خرد شهری و روستایی یکی از بخش‌های مهم برای رسیدن به اشتغال بیشتر در این استان است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی بیان کرد: کشورهای ژاپن، کره جنوبی، چین، هند، پاکستان و ویتنام با حمایت از اشتغال خرد و بهره‌گیری از سرمایه‌های مردمی مسیر توسعه را در کوتاه‌ترین زمان ممکن طی کرده‌اند و باید در این راستا از تجربه این کشورها در حل مشکل بیکاری بهره‌گیری کرد.

امام جمعه اراک ادامه داد: دولت با توجه به منابع محدود مالی توان گره‌گشایی کامل از بیکاری را به تنهایی ندارد، بنابراین باید با ارایه راهکارهای کارشناسی از سوی مسئولان و جذب سرمایه‌های مردمی با تشکیل تعاونی‌های سهامی عام و تأسیس شرکت‌ها و واحدهای تولیدی خرد و متوسط در این راه گام برداشت.

آیت‌الله دری نجف آبادی بیان کرد: با تشکیل شرکت‌های تعاونی و جذب سرمایه‌های مردمی می‌توان ضمن مدیریت نقدینگی کشور، مردم را در سرمایه‌های موجود سهیم کرد.

استان مرکزی با دارا بودن 12 شهرستان دارای بیش از یک میلیون و 400 هزار نفر جمعیت است.

*س_برچسب‌ها_س*
کارزار دشوار اقتصادی و تدبیر دولت در پایتخت صنعت ایران 2
کارزار دشوار اقتصادی و تدبیر دولت در پایتخت صنعت ایران 3
کارزار دشوار اقتصادی و تدبیر دولت در پایتخت صنعت ایران 4
کارزار دشوار اقتصادی و تدبیر دولت در پایتخت صنعت ایران 5
کارزار دشوار اقتصادی و تدبیر دولت در پایتخت صنعت ایران 6