کارشناس دوومیدانی: همه مربیان خارجی خوب نیستند / کشورهای حاضر در جام فجر سطح پایینی دارند
کارشناس دوومیدانی میگوید در سالهای اخیر ورزشکارانی بیشترین مدال در مسابقات برونمرزی را کسب کردند که مربی آنها ایرانی بوده و در نتیجه استفاده از مربی خارجی در این شرایط درست نیست.
هادی سپهرزاد، مربی و کارشناس دوومیدانی در گفتوگو با ایسنا به وضعیت فعلی این رشته و دوومیدانیکاران در سال منتهی به المپیک 2020 اشاره و بیان کرد: در حال حاضر کسانی که مربی دارند در استانهایشان تمرین میکنند اما کسانی که مربی ندارند، منتظر تصمیمات آینده فدراسیون هستند. هر کسی که بخواهد سهمیه المپیک 2020 را به دست بیاورد باید رکورد ملی یا شخصی خود را خیلی ارتقا بدهد بنابراین کار سختی در پیش دارند اما نشدنی نیست و امیدورام که این اتفاق بیفتد.
او در پاسخ به این سوال که با توجه به اختلاف رکورد ورزشکاران ایران با ورودی المپیک کسب سهمیه امکان پذیر است؟ بیان کرد: تجربه ثابت کرده است که دوومیدانی قابل پیش بینی نیست. یکسری ورزشکاران مستعد داریم که توانایی کسب رکوردهای خوب را دارند و اگر حمایت دقیقی از آنها انجام شود، فدراسیون شرایط ثابتی داشته باشد و به تعداد بیشتری ورزشکار کمک کند، شانس افزایش سهمیه را داریم. باید سعی کنیم و کمترین نتیجه این تلاش ارتقاء سطح ورزشکاران برای مسابقات آسیایی و آینده است چون در مسابقات آسیایی سال 98 افت چشمگیری داشتیم و نتایج مطلوب نبود. اتفاقات بدی برای دوومیدانی افتاد و کسانی که قبلا مدال میگرفتند، دستشان به مدال نرسید در نتیجه با یک برنامه ریزی دقیق میتوانیم حداقل شرایط دوومیدانی را از چیزی که هست بهتر کنیم.
هر خارج رفتنی دلیل بر کسب نتیجه نیست
سپهرزاد در مورد اینکه قرار است برخی از ورزشکاران به اردوهای برون مرزی اعزام شوند بیان کرد: اگر شرایط این اعزامها از جمله اسکان، تغذیه و مربی خوب باشد، اقدام مثبتی است اما هر خارج رفتنی دلیل بر کسب نتیجه نمیشود چون باید شرایط محل اردو ایدهآل باشد.
ملیپوش سابق دوومیدانی در پاسخ به این سوال که آیا شرایط ایران برای برگزاری اردو خوب نیست که ورزشکاران به دنبال اردوی برون مرزی هستند؟ گفت: تقریبا برای 95 درصد مادههایی که فعالیت میکنند شرایط ایدهآلی داریم یعنی شرایط و ارتفاعاتی که در ایران وجود دارد شاید در کشورهای اروپایی نباشد. البته منظورم از نظر سخت افزاری نیست. در کشوری مثل آلمان الان شرایط آب و هوایی سرد است در حالی که جنوب ایران شرایط خوبی دارد در نتیجه قطعا همه رشتههای ورزشی احتیاج به اردوی برون مرزی ندارند. از دید من اردو برای تبادل اطلاعات بین مربیان و تنوع تمرینی مفید است و گرنه در ایران شرایط و مربیان خوبی داریم که ثابت کردند قوی هستند تا جایی که در چند سال اخیر بیشترین کسب مدال توسط کسانی انجام شده که با مربی ایرانی کار کردند.
وقتی با مربی ایرانی نتیجه گرفتیم استفاده از مربی خارجی اشتباه است
سپهرزاد در مورد وضعیت مربیان ایرانی در مقایسه با مربیان خارجی بیان کرد: همه مربیانی که در اروپا کار میکنند خوب نیستند. کار کردن با مربیانی قابل قبول است که رزومه کاری موفقی داشته باشند مثل آقای کیم بوخونسف که در سه دوره المپیک شرکت کرده است و قبل از آنکه مربی حدادی شود دو نفر دیگر را به مدال المپیک رساند. در کل هر کسی که خارج زندگی میکند، مربی خوبی نیست. تجربه ثابت کرده ورزشکارانی داشتیم که به لهستان، بلاروس، اوکراین، روسیه و مراکش رفتند و با مربیان سرشناسی کار کردند اما متاسفانه پیشرفتی نداشتند. استفاده از مربی خارجی در شرایطی که با مربیان ایرانی نتیجه گرفتیم بزرگترین اشتباه است مثل اینکه کشتی ایران اکنون در سطح جهان اول است و حرفی برای گفتن دارد اما از مربیان روس استفاده کند. در رشته هایی که خودمان موفق شدیم استفاده از مربی خارجی اشتباه است اما در رشتههایی که مربی داخلی علم و دانش کافی ندارد میتوان مربیان سطح یک دنیا را به کار گرفت.
کشوهای حاضر در جام فجر سطح پایینی دارند
این کارشناسی در مورد مسابقات بینالمللی دوومیدانی داخل سالن گرامیداشت دهه فجر که به میزبانی ایران و با حضور کشورهای مالزی، عمان، سوریه، افغانستان و قرقیزستان برگزار میشود، اظهار کرد: این کشورها بسیار سطح پایین هستند و هیچ جایگاهی در دوومیدانی آسیا ندارند. آنها در سطح ایران نیستند در نتیجه فکر نمیکنم با آمدنشان سطح مسابقات بالا برود بلکه تنها رنگ و لعاب بین المللی پیدا میکند.
سپهرزاد در مورد حواشی انتخاب دبیر جدید برای فدراسیون دوومیدانی بیان کرد: تا جایی که اطلاع دارم هنگام تعیین سرپرست برای فدراسیون، برخی از کادر قبلی فدراسیون هم عوض میشوند چون انتخابات باید بی طرف برگزار شود، در نتیجه دبیر فدراسیون و برخی افراد تاثیرگذار دیگر باید عوض شوند که اکنون این اتفاق افتاده و چیز عجیبی نیست. علاوه بر این حتما چیزی بوه که انتقاد و حواشی وجود داشته است.
انتهای پیام