کارفرمایان دیگر نگران تامین نیروی کار نباشند
در حالی که برابر گزارش ها بیش از 50 درصد نیروی کار مورد نیاز در کشورهای توسعه یافته توسط دفاتر و موسسات کاریابی جذب می شوند، در کشور ما این میزان حدود 20 تا 25 درصد است؛ بر همین اساس وزارت کار درصدد برآمده تا از ظرفیت کاریابی ها که سهم بسزایی در تامین نیروی کار مورد نیاز کشور و معرفی فرصتهای شغلی مناسب برای جوانان و جویندگان کار دارند، به نحو شایسته استفاده کند.
به گزارش ایسنا، توسعه مجوز کاریابیها و تقویت آنها در رأس سیاستهای اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دارد و با توجه به 15 الگوی کاریابی در دنیا و بر اساس زیست بوم ملی اشتغال، مقرر شده تا توسعه مدلهای کاریابی و رفع انحصار از آنها در دستور کار قرار گیرد.
به همین منظور سامانه جامع کاریابیها به نشانی https://samka.mcls.gov.ir در حاشیه دومین جلسه شورای عالی اشتغال رونمایی و راه اندازی شد.
این سامانه خود از زیر سامانه رصد اشتغال با هدف کسب اطلاعات دقیق از ورودی و خروجیهای بازار کار و زیرسامانه ملی اشتغال و کسب وکار (LMIS) به منظور شناسایی شاغلین، بیکاران، جمعیت غیرفعال و کارفرمایان رسمی و غیر رسمی و ارائه خدمات سیاستی و اجرایی بازار کار تشکیل شده است.
این سامانه که هم اکنون بر سایت وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی قرار گرفته ضمن معرفی کارجویان و کارفرمایان به یکدیگر، زمینه ایجاد یک میلیون و 850 هزار شغل وعده داده شده در دولت سیزدهم را نیز محقق خواهد کرد.
فرایند فعالیت سامانه به این شکل است که کارجویان وارد سامانه شده و اطلاعات مهارتی و تحصیلی خود را در آن ثبت میکنند و موسسات کاریابی که به سامانه دسترسی دارند، بر اساس اطلاعات متقاضیان زمینه معرفی فرصتهای شغلی و اشتغال افراد را فراهم می کنند.
به گفته وزیر کار، در حال حاضر کارفرمایان به حدود 500 هزار نیروی کار نیاز دارند که در صورت تمایل میتوانند برای تامین نیروهای مورد نیاز خود در سامانه جامع کاریابیها ثبت نام کنند.
وی می گوید: بسیاری از کارفرمایان مشکل خود را دسترسی نداشتن به کارجویان مورد نیاز خود عنوان می کردند و همزمان کارجویان فراوانی بیکار بودند که با راه اندازی این سامانه چنین مشکلاتی برطرف می شود.
عبدالملکی معتقد است که سامانه مذکور یک بازار هوشمند بین کارجو و کارفرما است و باعث اتصال آنها به یکدیگر می شود.
آنطور که محمود کریمی بیرانوند سرپرست معاونت اشتغال وزارت کار گفته حدود 1000 موسسه کاریابی داخلی در سراسر کشور داریم که وظیفه ذاتی آنها اتصال کارفرمای جویای کار به کارجویی است که دنبال شغل است.
به گفته وی این 1000 کاریابی تحت یک سامانه جامع و منظم فعالیت ندارند به نحوی که بتوان در جهت بهبود فضای کسب و کار به صورت منظم و مستمر بر فعالیتهای آنها نظارت کرد.
سرپرست معاونت اشتغال وزارت کار از کاریابیها به عنوان حلقه واسط بین کارفرما و کارجو نام برده و می گوید: هدف و فلسفه راه اندازی این سامانه لزوما ایجاد یک میلیون و 850 هزار شغل نیست بلکه یکی از ابزارهایی است که وزارت کار برای تحقق هدفگذاری پیش بینی شده اشتغال تا پایان سال 1401 به کار خواهد گرفت.
کریمی بیرانوند از وجود دو میلیون و 500 هزار نفر بیکار در کشور خبر داده و می گوید: یکی از مشکلات فضای کسب وکار این است که بعضا کارفرمایان نمی توانند آن نیروی کار متناسب با فرصت شغلی را که مدنظرشان است پیدا کنند؛ از آن طرف کارجویان نمی توانند به این فرصتهای شغلی که نیازهای آنها را برطرف کند متصل شوند و بخشی از این موضوع به دلیل ضعف در نظام مهارت آموزی و مهارت سازی در کشور است.
وی می گوید: با راه اندازی این سامانه، موسسات کاریابی فرصتهای شغلی را بارگذاری می کنند و کارفرمایان فرصتهای شغلی مورد نیازشان را به ثبت می رسانند، کارجویان هم به مرور رزومه ها و توانمندی های خود را در سامانه بارگذاری می کنند.
سامانه جامع کاریابیها ضمن معرفی فرصتهای شغلی، یک بازار هوشمند بین کارجویان و کارفرمایان است و باعث اتصال آنها به یکدیگر می شود.
به گزارش ایسنا، صرفنظر از سامانه جامع کاریابی ها که پنجشنبه راه اندازی شده و آغاز به کار کرده است، هم اکنون سامانه جستجوی شغل نیز به نشانی https://shoghl.mcls.gov.ir روی سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعال است که از دو بخش جستجوی نیروی کار و فرصتهای شغلی تشکیل شده و کارجو، کارفرما و کاریابی را به یکدیگر متصل می کند.
این سامانه فرصتی است تا رضایتمندی استفاده کنندگان از خدمات کاریابی افزایش یافته و موجبات کاهش هزینههای جستجوی شغلی و بهبود عملکرد دفاتر کاریابی را به همراه دارد.
شفافیت و پویایی ایجاد شده در بازار کار توسط این سامانه، باعث سیاستگذاری بهتر و بهبود عملکرد بازیگران حوزه بازارکار خواهد شد.
به گفته سرپرست معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار این سامانه کمک می کند تا کاریابیها بتوانند خدمات خود را در بستر وب و فضای مجازی به مردم ارائه بدهند و وزارت کار، سامانه جامع جستجوی شغل را نیز به سامانه سازمان آموزش فنی و حرفه ای متصل می کند تا در طول این زنجیره با همدیگر فعالیت کنند.
سامانه جستجوی شغل، در واقع محلی است که کارفرمایان برای درخواست نیروی کار مورد نیاز خود به سامانه مراجعه و نسبت به ثبت اطلاعات خود اقدام می کنند؛ کسانی که کارجو هستند نیز اطلاعات خود را در آن ثبت و کار مورد نظرشان را پیدا می کنند.
به گزارش ایسنا، کاریابیها به عنوان یکی از بازوان موثر وزارت کار نقش بسزایی در بحث اشتغالزایی و تنظیم بازار کار دارند. کارشناسان با تاکید بر لزوم تخصصی شدن کاریابیها معتقدند تقویت کاریابی ها در ایجاد شغل، تحرک بازار کار و کاهش بیکاری موثر است و به تدوین آمار مربوط به بیکاران و شاغلان در بازار کمک می کند.
انتهای پیام