کار تولید این خودرو محبوب به کجا رسید / تعیین تکلیف مدیر ایران خودرو
بهطور مصاحبهای اخیر با علیمردان عظیمی، مدیرعامل ایران خودرو، اعلام شده است که وی هرگونه ادامه تولید خودروی پژو پارس را تکذیب میکند و اظهار داشت: "ما پژو پارس را نداریم؛ به جای آن، سورن پلاس و پژو 207 را بخرید."
تولید خودروی پژو پارس در حال حاضر به مسألهای پیچیده تبدیل شده است و به نظر میرسد هیچ راهحل قطعی برای آن وجود ندارد. این نامعلوم است که آیا سازمان استاندارد در نهایت با ادامه تولید این سدان محبوب بازار به مدت 23 سال موافق است یا اینکه مجوز تولید خودرو تا پایان سال جاری متوقف خواهد شد.
اخیراً یک فایل ویدئویی منتسب به علیمردان عظیمی، مدیرعامل ایران خودرو، در سایتها و کانالهای تلگرامی خودرویی دست به دست میشود که او خطاب به یکی از مشتریان پژو پارس میگوید: «شما خودرو را برای منافع خود میخواهید. پژو پارس را از کارخانه 300 میلیون تومان میخرید و در بازار 700 میلیون تومان میفروشید! اگر قصد مصرف آن را دارید میتوانید سورن پلاس و پژو 207 را با وام 100 میلیون تومانی خریداری کنید.».
وی در ادامه اظهار میکند که هیچ امیدی برای ادامه تولید این خودرو وجود ندارد و تمامی حوالهداران پژو پارس باید نسبت به تبدیل خودروی ثبتنامی اقدام کنند.
فایل ویدیویی را اینجا ببینید. البته تجارتنیوز صحت و سقم این ویس ویدئویی را تائید یا رد نمیکند و صرفاً برای اطلاعرسانی به بازنشر آن پرداخته است. تا این لحظه ایران خودرو نیز در قبال انتشار این ویدئو سکوت کرده و خبری از تکذیب آن نیست.
این شرکت اخیراً ادعا کرد که قصد تحویل خودروهای ثبتنامی را به خریداران دارد؛ اما نهادهای مربوطه مجوز ادامه تولید پژو پارس را صادر نمیکنند.
در حالی که این سازمان بارها در مورد تمدید نشدن مجوز تولید خودروی پارس برای سال آینده هشدار داده بود، ایران خودرو با بیتوجهی به موضوع فوق، فروش پژو پارس را برای سال 1402 و سال آینده آغاز کرد، اما حالا که گویی از تمدید مجوز تولید پشیمان شده، سازمان استاندارد و سامانه یکپارچه را مقصر میداند!
این شرکت اعلام میکند که به غیر از محصول فوق، سایر خودروهای ایران خودرو هیچ مشکلی برای تحویل ندارند و حوالهداران پژو پارس میتوانند با دریافت وام به مبلغ 100 میلیون تومان نسبت به تبدیل خودرو به محصولاتی همچون سورن پلاس و پژو 207i اقدام کنند.
در حالی که استاندارد و ایمن بودن بدنه این خودروها نیز در هالهای از ابهام بوده و حتی محصول سورن پلاس این شرکت از لحاظ مشخصات فنی و پلتفرم استفادهشده، دقیقاً با پژو پارس XUP مشابه است؛ دلیل غیراستاندارد بودن پارس و استاندارد بودن سورن پلاس کمی عجیب به نظر میرسد.
از سوی دیگر بسیاری از افرادی که سال گذشته خودروی پژو پارس را ثبتنام کردند، به دلیل قیمت پایین این خودرو با دیگر محصولات، تصمیم به خرید آن گرفته بودند. در صورتی که مبلغی اضافی برای پرداخت داشتند، احتمالاً خودروهای رده بالاتر این شرکت را برای خرید انتختاب میکردند.
نکته دیگر این است که بهرغم ادعای مدیرعامل ایران خودرو مبنیبر مشکل نداشتن تحویل خودروهای سورن پلاس، بسیاری از حوالهداران این محصول نیز از تأخیر دو ماهه و سه ماهه تحویل خودروی موردنظرشان خبر میدهند.
حالا با گذشت حدود دو ماه، هنوز هم تکلیف حواله داران پژو پارس مشخص نیست و این افراد در بلاتکلیفی کامل به سر میبرند، اما آنطور که مشخص شده باز هم چوب بیبرنامگی ایران خودرو یا سایر شرکتهای بزرگ را مصرفکننده نهایی میخورد.