کاسبان طلای کثیف نفس مدیریت شهری را بریدهاند
این روزها هر کوی و برزن از محلات حاشیه نشین تا مرفه نشین جولانگاه افرادی شده است که بدون هیچ ضابطه شهری و پروتکل بهداشتی اقدام به جستجو در میان زباله ها می کنند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، پدیده زباله گردی در ماه های اخیر به ویژه دردو سال شیوع ویروس کرونا به یک اقدام عادی و نوعی عرف عمومی در بین جمع کثیری از مردم تبدیل شده و تنها مختص به افراد نیازمند یا کم توان مالی نیست.
در اقتصاد جهانی از زباله به عنوان طلای کثیف یاد کرده و بسیاری از شرکت های معتبر دنیا از محل بازیافت زباله های سود هنگفتی را به جیب می زنند.
تفکیک زباله از مبدأ راهکار درست و منطقی برای استفاده از سود سرشار بازیافت زباله های خانگی بوده و کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی این مبحث را در سه دهه اخیر در جوامع خود نهادینه کرده اند.
متأسفانه در کشور ما تاکنون اقدامی فراگیر برای تفکیک زباله از مبدأ صورت نگرفته است و هم اکنون در بسیاری از نقاط شهری و روستایی ایران همه زباله ها بدون تفکیک راهی سطل های زباله می شود.
نبود برنامه ریزی مدون شهری در این خصوص و آشفته بازار خرید و فروش مواد بازیافتی موجب شده است که در هر نقطه ای از مناطق شهری کشور شاهد جولان زباله گردهایی باشیم که برای دست یابی به سود سرشار این صنعت تمامی موازین بهداشتی و شهری را زیر پا گذاشته و چهره نه چندان مقبول مبلمان شهری را بیش از پیش قبیح تر نمایند.
سردرگمی پاکبانان شهرداری از دست زباله گردهای خیابانی
صلاح الدین وکیلی مدیر روابط عمومی شهرداری سنندج در گفت و گو با خبرنگار کردتودی اظهار کرد: هجوم افراد زباله گرد به سطل های زباله سطح شهر و رها کردن زباله های داخل سطل های در محوطه پیاده روها و جوی های آب موجب شده است که پاکبان های شهرداری چندین ساعت از وقتشان را برای جمع آوری زباله هایی تلف کنند که این افراد دوباره در فضای عمومی شهر رها می کنند.
وی افزود: قبلا شهرداری با معضل کمبود سطل زباله در محلات مواجه بود و با تلاش فراوان این کمبود جبران شد و رضایت نسبی مردم در این خصوص فراهم شد اما الان معضل رها کردن زباله هایی که مردم در سطل زباله انداخته اند به دغدغه جدید مردم و مدیران شهری تبدیل شده است.
وکیلی اظهار کرد: هرچند تعدادی از این افراد زباله گرد را معتادین متجاهر یا افراد نیازمند تشکیل می دهند اما یک زنجیره دلالی و سودآور پشت این ماجرا بوده و در ساعات مشخصی از روز افرادی اقدام به جمع آوری این زباله های بازیافتی کرده و از این محل روزانه میلیون ها تومان درآمد کسب می کنند.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری سنندج در چندین مزایده عمومی خواستار مشارکت بخش خصوصی در امر تفکیک زباله از مبدأ و جمع آوری زباله های بازیافتی شده است که متأسفانه تاکنون هیچ شخص یا شرکتی به صورت جدی در این خصوص وارد عمل نشده است و هم اکنون شاهد فعالیت افراد و گروه های غیر رسمی در این خصوص هستیم.
زباله گردان خیابانی و سارقان خرده پا دو پدیده عجین شده با هم هستند
سردار علی آزادی فرمانده انتظامی استان کردستان نیز در گفت و گو با خبرنگار کردتودی اظهار کرد: متأسفانه روز به روز شاهد افراد زباله گرد در خیابان های شهرها هستیم که بسیاری از این افراد را معتادان متجاهر و افراد بی خانمان تشکیل می دهند.
وی افزود: استان کردستان فاقد کمپ اجباری جمع آوری معتادان متجاهر بوده و همین امر موجب شده است که این افراد در سطح خیابان ها و پارک ها پراکنده بوده و به هر نوع عمل خلاف قانونی دست بزنند.
فرمانده انتظامی استان کردستان تصریح کرد: اذعان می کنیم که در حوزه جمع آوری معتادان متجاهر خوب عمل نکرده ایم و تا زمانی که این کمپ اجباری در استان راه اندازی نشود این روند همچنان ادامه خواهد داشت.
سردار آزادی افزود: به دلیل جولان این افراد در محلات و خیابان های شهرها متأسفانه سرقت های خرد افزایش یافته و نارضایتی مردمی از اعمال خلاف قانون این افراد در حال ازدیاد است لذا امیدواری با هماهنگی دستگاه های متولی امور شهری بتوانیم این پدیده زشت را ساماندهی کنیم.
انتهای پیام /