کاهش شدید تولید هواپیماهای بوئینگ به دلیل مشکلات ایمنی
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش داد که تولید هواپیماهای بوئینگ در هفتههای اخیر به دلیل بررسیهای نظارتی و ممیزیهای ایمنی به شدت کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه به نقل از منابع آگاه گزارش داد که تولید هواپیماهای 737 مکس بوئینگ در هفتههای اخیر به دلیل بررسیهای نظارتی و ممیزیهای ایمنی به شدت کاهش یافته است.
در ماه فوریه، اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده (FAA) پس از کنده شدن درب این مدل هواپیمای مسافربری در ژانویه، سقف تولید 38 جت در ماه را برای آن تعیین کرد.
به گفته منابع آگاه، نرخ تولید ماهانه هواپیمای 737 مکس با این حال بسیار پایین تر از این سقف در نوسان بوده و در اواخر ماه مارس تولید آن تک رقمی بوده است.
طلسم هواپیماهای مکس باز هم بوئینگ را زمینگیر کرد بوئینگ اولین هواپیمای دریملاینر چین را بعد از 4 سال تحویل دادطبق گزارشها، خط مونتاژ بوئینگ به دلیل بررسیها کند شده است که این موضوع بر تولید کلی این شرکت هواپیماسازی تأثیر منفی گذاشته و در نتیجه به شکل قابلتوجهی عرضه را کاهش داده است.
در تاریخ 5 ژانویه، هنگامی که یک پرواز خطوط هوایی آلاسکا از پورتلند در ایالت اورگان عازم کالیفرنیا بود، یکی از دربهای اضطراری این هواپیما در ارتفاع 16000 پایی (4900 متری) از جای خود کنده شد و چندین نفر از 171 مسافر آن نیز مجروح شدند. برخی از وسایل مسافران از جمله لباس و تلفن همراه آنان نیز با فشار باد از این درب به بیرون مکیده شد.
هواپیما نیز به سرعت به مبدا خود بازگشت و در پی این حادثه، نگرانیها در مورد ایمنی این مدل هواپیما باز هم افزایش یافت.
هیئت ملی ایمنی حمل و نقل آمریکا گزارش داد که چهار پیچ مهم که درب را در جای خود نگه میدارند، گم شدهاند و این در حالی است که اداره هوانوردی فدرال پس از بررسی اولیه اعلام کرد که اقدامات ایمنی بوئینگ با سطح مطلوب فاصله زیادی دارد.
این سازمان نظارتی دستور داد 171 هواپیمای بوئینگ 737 مکس 9 پس از این حادثه زمین گیر شوند تا قطعات شل شده بیشتری را بررسی کنند.
بر اساس این گزارش، از زمانی که حادثه کنده شدن درب این مدل هواپیما رخ داده، سهام بوئینگ بیش از 25 درصد سقوط کرده است.
این اولین حادثه برای بوئینگ 737 مکس که در سال 2015 وارد بازار شد، نیست. سقوطهای مرگبار در سالهای 2018 و 2019 این مدل هواپیما منجر به توقف پروازهای آن در سراسر جهان تا سال 2020 شده بود.
بسیاری از سرمایه گذاران بوئینگ نیز در واکنش به این حوادث و افزایش خطرات در چشم انداز فعالیت این شرکت، به سرعت سهام خود را به فروش رساندند.