شنبه 3 آذر 1403

کاهش هزینه نگهداری آب‌شیرین‌کن توسط دانش‌بنیان‌ها

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
کاهش هزینه نگهداری آب‌شیرین‌کن توسط دانش‌بنیان‌ها

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، تولید دستگاه‌های تصفیه آب و آب‌شیرین‌کن صنعتی، موضوع اصلی فعالیت یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان است. این شرکت با نوآوری‌های خود کمک کرده است تا نسخه بهتری از این فناوری روانه بازار شود. محصول تولیدی این شرکت در نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری نیز به عرضه گذاشته شده بود.

میثم شهرکی، مدیر عامل این شرکت، در گفت‌وگو با خبرنگار علم و فناوری فارس گفت: محصول تولیدی شرکت ما دستگاه آب‌شیرین‌کن و تصفیه آب است. این دستگاه آب چاه‌ها، آب دریا و آب‌های بی‌کبفیت یا شور را تصفیه و مناسب شرب یا کشاورزی می‌کند. شرکت ما که مستقر در پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان است، از حدود سال 1397 وارد این حوزه شد و شروع به تحقیق و توسعه محصول کرد. از سال 1400 نیز که کار جدی شرکت شروع شد، حدود 100 پروژه موفق با بخش های خصوصی و دولتی انجام داده‌ایم.

وی در خصوص مزیت‌های رقابتی هم در دستگاه‌های تولیدی شرکت تصریح کرد: پیش از این در دستگاه‌های تولیدی مشابه، قطعه‌ای خاص و فلزی در داخل این دستگاه‌ها وجود داشت که در تماس با آب خورده می‌شد و موجب آسیب به ممبران دستگاه می‌شد. تعویض ممبران نیز با هزینه بالایی برای استفاده‌کننده از دستگاه همراه است. از طرف دیگر یکی دیگر از مشکلات سیستم‌های RO برای تصفیه آب، موضوع پساب آن‌هاست. ما با طراحی جدیدی که برای این دستگاه ارائه دادیم، حدود 20 درصد از اتلاف آب را کاهش دادیم.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان در توضیح تمایز آب‌شیرین‌کن‌های صنعتی با نمونه‌های نیمه‌صنعتی و خانگی اظهار داشت: ظرفیت‌های دستگاه آب‌شیرین‌کن متفاوت است. این دستگاه‌ها با ظرفیت تصفیه آب 2 تا 800 متر مکعب ساخته و تولید می‌شود. به دستگاه‌هایی که بیش از 5 متر مکعب ظرفیت دارند آب‌شیرین‌کن صنعتی نیز گفته می‌شود.

شهرکی در ادامه تأکید داشت: انتظار داریم که مسئولان از شرکت‌ها و مجموعه‌های جوانی که در شهرستان‌ها و استان‌هایی غیر از تهران هستند، حمایت کنند و از طرفیت آن‌ها نیز استفاده کنند. در حال حاضر یک تولیدکننده خود به روند بازار آشناست و در صورتی که از محصولات وی حمایت نشود، می‌تواند به جای تولید به واسطه‌گری یا تجارت بپردازد تا سود بیشتری کسب کند.

او با بیان اینکه برخی از مسئولان به جای استفاده از محصولات دانش‌بنیان و تأییدشده به دنبال محصولات کم‌کیقیت‌تر می‌روند، تصریح کرد: به همین دلیل انتظار ما این است که در پروژه‌های ملی که تعریف می‌شود به جای واردات یا مراجعه به مجموعه‌هایی که استاندارد ندارند، از توان مجموعه‌هایی استفاده کنند که یک‌بار در معاونت علمی آزموده شده است. کسب نشان دانش‌بنیان یا استاندارد بزای یک محصول نشان می‌دهد که این مجموعه توانمندی تولید محصول باکیفیت را دارد. درصورتی که گاهی ارتباطات یا دیگر موارد در بین مدیران و مسئولان باعث می‌شود که از محصولات فناورانه و دانش‌بنیان استفاده نشود.

شهرکی در پایان خاطرنشان کرد: مشخصه اصلی یک شرکت دانش‌بنیان تخصص و دانش است و تجارت در مرحله بعدی اهمیت دارد. در پشت هر دانش‌بنیان مانند ما تیم تخصصی و نیروهای حرفه‌ای از جمله فارغ‌التحصیلان دکتری رشته‌های مختلف حضور دارند و این یعنی توانمندی و ظرفیت ویژه‌ای که باید توسط مسئولان به کار گرفته شود.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

دانش بنیان

آب‌شیرین‌کن تصفیه آب دستگاه تصفیه آب ممبران سیستان و بلوچستان این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
کاهش هزینه نگهداری آب‌شیرین‌کن توسط دانش‌بنیان‌ها 2
کاهش هزینه نگهداری آب‌شیرین‌کن توسط دانش‌بنیان‌ها 3