چهارشنبه 16 آبان 1403

کاهش 24 درصدی نزاع جمعی در استان مرکزی / افزایش هزینه قاچاق کالا در استان

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
کاهش 24 درصدی نزاع جمعی در استان مرکزی / افزایش هزینه قاچاق کالا در استان

فرمنده انتظامی استان مرکزی از کاهش 24 درصدی نزاع جمعی در این استان خبر داد.

سردار حسن مفخمی شهرستانی 22 مردادماه در نشست مطبوعاتی به مناسبت روز خبرنگار درخصوص عملکرد 135 روزه ناجا در سال 99 بیان کرد: یکی از دغدغه های اصلی مردم، سرقت است که روند افزایشی در حوزه سرقت بویژه سرقت خرد به ثبت رسیده است.

وی افزود: طی 4.5 ماهه سال جاری، 9 درصد افزایش وقوع سرقت در استان مرکزی به ثبت رسیده است که به دلیل رویکرد علمی و هوشمند پلیس و هم افزایی صورت گرفته 70 درصد افزایش کشفیات در این بخش حاصل شده است، همچنین در حوزه کاهش زمان کشف جرم و افزایش احساس امنیت نیز موفقیت های بسیاری صورت گرفته است.

مفخمی شهرستانی با اشاره به اینکه استان مرکزی در حوزه سرقت رتبه شانزدهم کشور را در اختیار دارد و با رویکرد علمی و هم افزایی در حوزه اشراف اطلاعاتی و پیشگیری، رتبه برتر کشور در حوزه کشف وقوع جرم را داراست، گفت: در استان مرکزی در سال جاری وقوع سرقت خرد افزایش یافته و در کنار آن شاهد کاهش سرقت خشن در سطح استان هستیم. سرقت های مهم در استان شامل سرقت به عنف می شود که کاهش 42 درصدی در این بخش به ثبت رسیده است، همچنین در موضوع سرقت احشام که در قالب عنف انجام می گیرد کاهش 10 درصدی رقم خورده است.

فرمانده انتظامی استان مرکزی با بیان اینکه در موج اول شیوع کرونا در کشور 17 درصد سرقت ها مربوط به سرقت اولی هاست که نمی توان با قاطعیت این امر را به مباحث اقتصادی ناشی از کرونا نسبت داد، اظهار کرد: در 4.5 ماهه سال جاری 6298 فقره حکم قضایی در ابعاد مختلف صادر شده است، البته آنچه برای مردم مهم است مسئله جلب است که بر همین اساس 3527 حکم جلب موفق صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 86 درصد موفقیت در این بخش حاصل شده و پیگیر دستگیری محکومین متواری هستیم.

وی در خصوص اقدامات پلیس در حوزه مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: مبارزه با مواد مخدر دغدغه و مطالبه به حق مردم است و امسال تمرکز کار روی موضوع پاکسازی نقاط آلوده و کم برخوردار است و اتفاقات خوبی نیز تاکنون محقق شده است، اخیرا یک عمده فروش مواد مخدر صنعتی که امکان آلوده کردن 800 نفر را داشت مورد هدف قرار گرفت و در مجموع این بخش 67 درصد دستگیری عمده فروشان در استان انجام شده است، همچنین رشد هفت درصدی در دستگیری خرده فروشان حاصل شد.

مفخمی شهرستانی گفت: در حوزه دستگیری اراذل و اوباش 107 درصد موفقیت کسب شده است و اقدامات پیشگیرانه پلیس به کاهش 60 درصدی وقوع شرارت در استان کمک کرده است.

وی کاهش 24 درصدی نزاع جمعی، افزایش هفت درصدی نزاع فردی، کاهش سه درصدی وقوع جعل و کلاهبرداری و افزایش 72 درصدی کشف جعل را از جمله آمارهای 4.5 ماهه سال 99 دانست.

فرمانده انتظامی استان مرکزی افزود: در حوزه قاچاق کالا استان مرکزی به عنوان معبر، شرایط خاصی دارد و با برنامه ریزی صورت گرفته 545 میلیارد ریال کالا در بازه زمانی مذکور کشف و ضبط شده و افزایش 92 درصدی کشف کالای قاچاق به لحاظ ارزش ریالی به ثبت رسیده است، همچنین افزایش 15 درصدی تشکیل پرونده در این راستا، افزایش 12 درصدی توقیف خودرو و افزایش 39 درصدی دستگیری متهمان صورت گرفته و در واقع هزینه جرم قاچاق کالا در استان افزایش یافته است.

وی در خصوص اقدامات انجام شده از سوی پلیس در حوزه کرونا تصریح کرد: در موضوع مقابله با کرونا استان مرکزی در واقع پایلوتی برای اجرای مرزبانی زیستی در کشور بود به طوری که پنجم اسفندماه 98 مرزبانی زیستی در معبرهای ورودی استان، خاصه شهرستان های مجاور با استان قم اعمال شد و این اقدام پلیس در پیشگیری از بیماری در موج اول به شدت موثر بود.

مفخمی شهرستانی با اشاره به کشف پنج میلیون قلم انواع مواد ضدعفونی، ماسک، دستکش و الکل افزود: در روزهایی شیوع کرونا پلیس نقش موثری در تامین امنیت بیمارستان ها داشته و تاکنون عملکرد مثبتی در مقابله با کرونا بر جای مانده است، همچنین در طول این مدت تنها یکی از همکاران پلیس (روز گذشته) بر اثر کرونا جان خود را از دست داد، البته مواردی از ابتلا بین نیروهای پلیس استان مشاهده شده است.

وی اظهار کرد: در حوزه جرائم سایبری افزایش 29 درصدی وقوع جرم و افزایش 102 درصدی کشف جرم ثبت شده است که رویکرد پلیس فتا در این راستا اقدام پیش دستانه قبل از وقوع جرم است و حتی در این راستا استان های دیگر را پشتیبانی می کنیم.

مفخم شهرستانی با بیان اینکه در حوزه تصادفات در بازه زمانی مذکور، سه درصد شمار متوفیان کاهش یافته است، افزود: فعال شدن مرکز مونیتورینگ راهور و اعمال قانون در بستر هوشمندسازی از جمله عوامل بازدارنده بوده است و در پی افزایش تعداد دوربین ها و لینک کردن تمامی شهرستان ها به مرکز هستیم که در حال حاضر پنج شهرستان به این مرکز متصل شده اند.

وی تجهیز تمامی خودروهای پلیس راه و و راهور به GPS و هدایت عملیاتی گشت های خودرویی استان، تقویت ناوگان خودرویی، تعویض 85 هزار و 391 پلاک خودرو، تعویض 1365 پلاک موتورسیکلت، صدور 5912 فقره گواهینامه، ثبت 373 هزار و 956 تماس با 110 که روزانه به 943 مورد می رسد و رشد 106 درصدی تماس ها نسبت به سال گذشته، افزایش سه درصدی تماس های عملیاتی، الکترونیکی شدن شرایط ترخیص خودرو، انجام 15 هزار و 43 تماس با 197 و رشد پنج درصدی تماس ها، افزایش دو درصدی قدردانی از عملکرد پلیس، کاهش 34 درصدی شکایات از پلیس، کاهش سه درصدی انتقادات و مشارکت مردم در حین عملیات ها و دریافت 1031 پیشنهاد از سوی مردم و انجام 2596 مورد مشاوره و مددکاری و مصالحه شدن 83 درصد پرونده ها در حوزه نزاع و مسائل خانوادگی و فعال شدن کلانتری بازار اراک را از جمله اقدامات و دستاوردهای حاصله در این مدت بیان کرد.

فرمانده انتظامی استان مرکزی با اشاره به فعالسازی پلیس اقتصادی در استان مرکزی اظهار کرد: رئیس پلیس اقتصادی استان مرکزی، محل استقرار پلیس، ساختار و نیروی انسانی آن نیز تامین و تعریف شده است و منتظر دستور تهران برای آغاز فعالیت آن هستیم. در حوزه سکه و طلا وضعیت استان مرکزی به نسبت دیگر نقاط کشور بهتر است و شرایط امن اقتصادی بر این استان حاکم است، همچنین در حوزه ملک و زمین ورود کرده ایم که با راه اندازی پلیس اقتصادی قاطعیت در برخورد با متخلفان این بخش اعمال می شود، همچنین برخورد با دانه درشت ها در دستور کار است.

وی افزود: در حوزه مسکن، وضعیت استان مرکزی نسبت به دیگر نقاط کشور بهتر است، اما به مسئله تذکر و رسیدگی به کار مشاوران املاک ورود کرده ایم و پلیس اقتصادی با هرگونه ناهنجاری در این زمینه برخورد خواهد کرد.

مفخمی شهرستانی با اشاره به اینکه باند فساد و فحشا در فضای مجازی فعالیت دارد و در این راستا دستگیری هایی هم انجام شده است. پلیس فتا و پلیس اطلاعات در این راستا اقدامات خوبی به انجام می رسانند، گفت: در حوزه استفاده از توان علمی و فنی هکرها، جذب در حوزه منابع اطلاعاتی انجام می شود و همکاری هایی در این راستا بین هکرها و پلیس وجود دارد.

وی درخصوص فعالیت کانال های تگرامی تخریب گر، بیان کرد: سه کانال تخریب گر در استان فعال بود که با تهیه مستندات متقن دو کانال از فعالیت خارج شدند و با وجود همه زرنگی ها راه فراری نداشتند، در واقع پلیس فتا در این راستا سنگ تمام گذاشت و عوامل این کانال ها شناسایی شدند.

فرمانده انتظامی استان مرکزی در خصوص دور دورهای شبانه در برخی خیابان های اراک اظهار کرد: در حال مدیریت دور دورها هستیم، از 15 خردادماه طرح برخورد با عوامل مخل امنیت اجتماعی در حال اجراست که با این افراد برخورد قانونی صورت می گیرد و در صورت ادامه دار بودن این رفتارها برخورد جدی انجام می شود.

انتهای پیام