کاهش 40 درصد مصرف آب با هوشمندسازی نهالستانهای منابع طبیعی
رییس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: هوشمندسازی آبیاری نهالستانهای منابع طبیعی کشور به طور متوسط 40 درصد مصرف آب را کاهش میدهد.
رییس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: هوشمندسازی آبیاری نهالستانهای منابع طبیعی کشور به طور متوسط 40 درصد مصرف آب را کاهش میدهد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حمیدرضا سلیمانی افزود: بررسیهای طرح استفاده از فناوریهای هوشمند در نهالستانهای منابع طبیعی کشور انجام شده و بر اساس برنامهریزیها قرار است این طرح در استان البرز به صورت پایلوت اجرا شود و در صورتی که نتیجه آن قابل قبول باشد در فاز نخست در برخی استانهای دیگر اجرا خواهد شد.
رئیس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: موضوع استفاده از فناوریهای هوشمند آبیاری در نهالستانهای این سازمان با کمک شرکتهای دانشبنیان که به منظور مدیریت منابع آبی در اسفند سال گذشته مطرح شد و با توجه به اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و ضرورت افزایش تولید نهال، میطلبد که نهالستانها فعالتر و به فناوریهای نوین و هوشمند آبیاری مجهز شوند.
وی اظهار داشت: به دلیل محدودیت منابع آبی در کشور و چالشهای مربوط به آن لازم است در عرصه مدیریت منابع آبی در نهالستانهای کشور بازنگری و بازبینی صورت گیرد.
سلیمانی افزود: برای بهکارگیری فناوریهای هوشمند آبیاری در نهالستانهای جنگلی، تعدادی از شرکتهای دانشبنیان را شناسایی کردهایم که اساس کار این فناوری در این شرکتها بیشتر روی دو مؤلفه مدیریت تبخیر - تعرق گیاه و رطوبت خاک تمرکز دارند.
وی با بیان این که آبیاری هوشمند به طور عمده بر اساس اندازهگیری این دو مؤلفه صورت میگیرد، تصریح کرد: پارامترهای محیطی دیگری نیز مانند دما اندازهگیری میشود و در نهایت هدف این است که آب بر اساس نیاز واقعی و در زمان مناسب در اختیار گیاه قرار گیرد.
سلیمانی در همین حال ابراز امیدواری کرد تا پایان امسال عقد قرارداد برای اجرایی شدن این طرح در استان البرز صورت گیرد و طرح بعدی در ایلام انجام شود.
رئیس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان این که عملیاتی کردن طرح استفاده از فناوریهای هوشمند آبیاری هزینهبر است، گفت: هزینههای این طرح در قیاس با صرفهجویی آبی و مدیریت آب در نهالستانها در شرایط کمآبی، معنیدار است.
وی ادامه داد: هزینههای اجرایی طرحهای پایلوت در البرز و ایلام از محل اعتبارات سازمان منابع طبیعی تأمین میشود و در بحث کلان و عمومیت بخشیدن این طرح به سایر نهالستانها از طریق حمایتهای مالی صنایع و حامیان پویش مردمی کاشت یک میلیارد درخت استفاده خواهیم کرد.
سلیمانی توضیح داد: در طرح استفاده از فناوریهای هوشمند در نهالستانها از چند فناوری از جمله اینترنت اشیا در کنار سایر فناوریهای کاربردی بهره خواهیم برد.
وی مدیریت آبیاری بهینه، رشد مناسب نهالها، افزایش بهرهوری و کیفیت نهال تولید شده و استفاده بهینه از منابع غذایی خاک را از مزیتهای استفاده از فناوریهای هوشمند برشمرد.