کاهش 7/ 1 درصدی نرخ بیکاری در روستاها
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیسجمهور به مناسبت روز ملی روستا گفت: با اجرای برنامههای اشتغالزایی، نرخ بیکاری در روستاهای کشور 7/ 1درصد کاهش یافت. سید امیرحسین مدنی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیسجمهور، در برنامه صبح بخیر ایران، با اشاره به روز 15 مهر، روز روستا و عشایر، از برگزاری نمایشگاه روستاآباد در مصلی امام خمینی تهران خبر داد و ظرفیتهای اشتغالزایی در روستاها...
او در ادامه افزود: در دو سال اخیر، طرحهای متعددی در جهت اشتغالزایی روستایی انجام شد که در برنامه روز روستا شکرانه بهرهبرداری از آنها را خواهیم داشت. در پی اقدامات صورتگرفته مجموعا بیش از 670هزار شغل ایجاد شده که از طریق سامانه رصد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاملا قابلرصد و صحتسنجی است. معاون توسعه روستایی همچنین گفت: بر اساس شاخص اعلامشده توسط مرکز آمار، ما شاهد کاهش 7/ 1درصدی نرخ بیکاری در روستا بودهایم که اتفاق بسیار خوبی است. او همچنین گفت: این مشاغل ایجادشده میتوانند در قالب حوزههای خرد مانند مجموعههای کوچک تولید عسل و پرورش زنبور تا مجموعههایی که به صورت صنایع تبدیلی، تکمیلکننده مشاغل خانگی هستند، باشند. این طرحهای اقتصادی شامل مشاغلی است که در قالب کوچک و متوسط تاثیرگذار در صنعت و تکمیلکننده مشاغل خانگی و خرد هستند.
انشاءالله با موافقت ریاست جمهوری، در روز روستا از بیش از 2هزار طرح بهرهبرداری خواهیم کرد. مدنی در مورد اقدامات صورتگرفته در مناطق محروم اظهار کرد: متاسفانه در بخشهایی از کشور ما محرومیت به چشم میخورد. باید این موضوع را در نظر داشت که در این زمینه در کشور ما اتفاقات زیرساختی بزرگی افتاده است. اکنون ما نزدیک به 90درصد آب شرب قابلاستفاده داریم یا بالای 77درصد راههای روستایی ما آسفالت شده است. چنین پیشرفتهایی در سطح جهانی کمنظیر است. او افزود: در سفر آقای رئیسجمهور به خوزستان و شهرستان اندیکا، دستورات بسیار خوبی از جانب ایشان صورت گرفت و ما همواره در حال پیگیری این دستورات و عملی کردن آنها بودهایم. مشکل آب شرب و تنش آبی در اکثر روستاهای کشور ما وجود داشت.
الحمدلله اکنون مشکلات مربوط به 3هزار و 50 روستا حل شده و مابقی نیز تا پایان دوره این دولت نیز حل خواهد شد. در رابطه با شهرستان اندیکا نیز تمهیدات ویژهای وجود دارد که مردم، امام جمعه و اهالی آن از این برنامهها باخبر هستد. مدنی پیرامون راهکارهایی برای مواجهه با مشکلات کولبران افزود: در این زمینه ما طرحی را مبنی بر اشتغالزایی برای کولبران متناسب با محل زندگی آنها داریم. اکنون از گیوه بافی این عزیزان، صادرات صورت میگیرد، لذا به صورت کلی هدف بر این است که با حمایت مجموعههای متفاوت، از جمله بنیاد برکت و کمیته امداد امامخمینی، شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه باشیم.
--> اخبار مرتبط