کدام کشور بالاترین نرخ بیکاری جوانان را دارد؟ / رقم عجیبوغریب بیکاری در چین!
تجارت نیوز نوشت: همهگیری کرونا به طور نامتناسبی بر بیکاری جوانان جهان تأثیر گذاشته است و در تعدادی از کشورها مانند چین از هر پنج جوان، یک نفر تا ژوئن 2023 شغلی ندارد.
تقریباً در همه کشورهای جهان، بیکاری جوانان بسیار بیشتر از بیکاری عمومی است.
متأسفانه همهگیری ویروس کرونا فقط دلایل بیکاری را تشدید کرد. طی دوره گسترش بیماری، جوانان از مشاغل ابتدایی محروم شدند و توانایی آنها در کسب تجربه کاری را از بین برد و به طور بالقوه بر درآمد طولانیمدت آنها تأثیر گذاشت.
اکنون، تقریباً سه سال پس از اولین شیوع کووید -19، جوانان از بعضی کشورها، مانند چین، در تلاش برای یافتن شغل هستند. با استفاده از دادههای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی و اداره ملی آمار چین، نرخ بیکاری جوانان برای 37 کشور ترسیم شده.
کشورهایی با بالاترین بیکاری جوانان
در صدر این فهرست، اسپانیا بالاترین بیکاری جوانان را در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی دارد و تقریباً از هر سه جوان، یک نفر قادر به یافتن شغل نیست.
نبود تطابق بین مدارک تحصیلی و بازار کار به عنوان دلیل مهمی برای کمبود افراد بزرگسال شاغل در سنین 15 تا 24 سال در اسپانیا ذکر شده است.
در همین حال، اتکای این کشور به قراردادهای موقت و وابستگی به بخشهای فصلی مانند گردشگری برای ایجاد شغل، برخی از دلایل گزارش شده این کشور در گروههای جمعیتی، در ارتباط با این موضوع است.
لیست زیر نرخ بیکاری جوانان برای همه کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی و چین در سه ماهه دوم سال 2023 است.
در ژوئن اعلام شد، نرخ بیکاری جوانان چین به 21.3 درصد رسیده است، یک افزایش شدید شهابسنگ مانند از ماه می 2018، زمانی که زیر 10 درصد بود. اقتصاد چین در بحبوحه رکود قرار دارد و بیکاری جوانان در حال افزایش است و دولت را بر آن داشته تا دادههای مربوط به سن را برای آینده نزدیک به حالت تعلیق درآورد.
در سوی دیگر این طیف، در ژاپن، تنها 4.2 درصد از جوانان بدون شغل هستند. یکی از دلایل اصلی این امر، کاهش و پیری جمعیت ژاپن است.
نرخ بیکاری جوانان در ایران
نرخ بیکاری جوانان ایرانی بین 15 تا 24 سال در سه ماهه اول سال جاری (21 مارس تا 21 ژوئن) 24 درصد بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 1.9 درصد افزایش داشته است.
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، این میزان برای جوانان (سنین 18 تا 35 سال) 16.6 درصد بوده که نشاندهنده افزایش یک درصدی نسبت به سال قبل است.
به طور کلی، این نرخ در ایران نشان داد که جمعیت بیکار 15 ساله و بالاتر، در سه ماهه اول (بهار) به 9.2 درصد رسید که نشاندهنده افزایش 0.4 درصدی نسبت به سال قبل است.
بیکاری جوانان: مردان در مقابل زنان
در اکثر کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، مشاهده نرخ بیکاری بالاتر مردان جوان نسبت به زنان جوان معمول است.
این در تضاد با روند همه گروههای سنی (16 تا 24 ساله) در کشورهای عضو این گروه است، در بقیه موارد این نرخ برای زنان 6.3 درصد و برای مردان 6 درصد است.
در جدول زیر 6 کشور نخست با بیشترین شکاف در بیکاری جوانان به نمایش در آمده است.
هیچ دلیل واحدی وجود ندارد که این شکاف رایج را توضیح دهد.
در سراسر کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، زنان جوان نسبت به مردان جوان بیشتر تحصیلات عالیه را انتخاب میکنند که ممکن است به چشمانداز شغلی بهتر منجر شود. در عین حال زنان در بخشهای بهداشت و رفاه اجتماعی بیش از حد حضور دارند - که هر دو به لطف جمعیت سالخورده به سرعت در حال رشد هستند - که ممکن است یافتن شغل را برای آنها آسانتر کند.
چرا پیگیری بیکاری جوانان اهمیت دارد؟
گذشته از اینکه بیکاری جوانان شاخصی از فرصتهای عمومی در یک کشور است، یک معیار کلیدی برای پیگیری است، زیرا میتواند زنگ خطری برای چشمانداز اقتصادی آینده باشد.
نرخ بالای بیکاری جوانان نیز با فرار مغزها در یک کشور مرتبط است، زیرا جوانان برای یافتن شغل بهتر به جاهای دیگر میروند.
در نهایت، افزایش زیاد جوانان بیکار از نظر تاریخی منجر به شکلگیری ناآرامیهای مدنی شده است که آن را به معیاری سیاسی برای شناسایی و نظارت بر دولتها تبدیل میکند.
27217
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1809139