کرمانشاه، پیشتاز در جشن بازسازی سیل 98
کرمانشاه - ایرنا - «جشن پایان بازسازی و نوسازی مناطق سیلزده فروردین 1398» روز دوشنبه 21مهر با حضور رئیس جمهوری برگزار شد؛ پرونده بازسازی خسارتهای سیل در استان کرمانشاه اما حدود 20 روز زودتر بسته شده، زمانی که 2 هزار واحد مسکونی با حضور رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به بهرهبرداری رسید.
به گزارش خبرنگار ایرنا، در جریان سیل فروردین ماه 1398 استانهای زیادی به ویژه در شمال، جنوب، جنوب غرب و غرب کشور خسارت دیدند که دولت توانست با تزریق 15 هزار و 270 میلیارد تومان اعتبار در کمتر از یک و نیم سال پس از حادثه، پرونده بازسازی و نوسازی همه مناطق سیل زده کشور را ببندند یا به مراحل انتهایی برساند.
در جریان این بازسازی 66 هزار و 74 واحد مسکونی احداث و نوسازی و 90 هزار و 464 واحد مسکونی نیز تعمیر و مرمت شدهاند.
در کنار این بازسازی بزرگ، حجم بزرگی از خسارت به اراضی کشاورزی و زیرساختهای شهری و روستایی نیز جبران شده است.
در بیست و هشتمین هفته افتتاح جهش تولید، روز دوشنبه 21 مهرماه جشن بازسازی و نوسازی مناطق سیلزده فروردین 98 به صورت ویدئو کنفرانس با حضور حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهوری برگزار شد.
سیل در کرمانشاه
در فروردین ماه سال 1398 در کمتر از 10 روز سه سامانه بارشی وارد استان کرمانشاه شد و 176 میلیمتر باران را بر سر مردم به ویژه شرق استان سرازیر کرد؛ انبوه بارانی که خیلی زود تبدیل به سیل و سیلاب شد و به سه هزار و 250 واحد مسکونی آسیب کلی و جزئی وارد کرد.
براساس ارزیابیهای انجام شده این سیل در مجموع هزار و 560 میلیارد تومان خسارت به بخشهای مسکونی، کشاورزی و زیرساختی استان وارد کرد که دولت با هدف جبران بخش زیادی از این خسارتها، اقدام به پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و کمکهای بلاعوض کرد.
استان 2 میلیون نفری کرمانشاه دارای 14 شهرستان، 34 شهر و 2 هزار و 595 روستای دارای سکونت دارد که در جریان سیل سال گذشته 11 شهرستان آن خسارت دید اما بیشترین آسیب به ساکنان شهرستانهای شهرستان سنقر و کلیایی، کنگاور، هرسین، کرمانشاه و صحنه زده شد.
بررسی و ارزیابی خسارتها بلافاصله پس از وقوع سیل آغاز شد و با تشکیل پرونده برای آسیبدیدهها، روند پرداخت تسهیلات و کمکهای بلاعوض هم شروع گردید.
دولت مسوولیت احداث واحدهای تخریبی و تعمیر واحدهای آسیبدیده را به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سپرد؛ این بنیاد هم با تسهیلات دولتی کار را به سرعت پیش برد و در نهایت پرونده باسازی را در تابستان امسال بست.
مراسم رسمی بهرهبرداری از 2 هزار واحد احداثی اما در سوم مهر 99 و با حضور محمدباقر نوبخت، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه در شهرستان هرسین برگزار شد.
پرونده سیل، دومین بازسازی بزرگ در استان کرمانشاه پس از زلزله 7.3 ریشتری سرپل ذهاب بود.
جزئیات احداث و تعمیر واحدها
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه درباره جزئیات بازسازی خسارتهای سیل 98 گفت: گرچه در جریان وقوع سیل فروردین سال 98 هیچ سقفی فرونریخت اما خانههای غیرمقاومی زیادی در استان وجود داشتند که با وقوع سیل دچار خسارت جدی شدند و دیگر قابل سکونت نبودند یا سکونت در انها خطرآفرین بود.
«مهرداد سالاری» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پس از خسارت سیل به این واحدها، مدیریت ارشد استان فرصت را غنیمت شمرد و ساخت و مقاومسازی این واحدها در دستور کار قرار داد.
او گفت: اکنون همه 2 هزار و 185 واحد تخریبی در 11 شهرستان استان احداث شده و پرونده بازسازیها بسته شده است.
آنچنان که سالاری گفت، در حادثه سیل، هزار و 67 واحد مسکونی نیز نیاز به تعمیر داشتند که همه آنها تا پایان سال 98 تعمیر و تحویل مردم شدند.
هزینه بازسازی چقدر بود؟
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه درباره هزینه این بازسازیها نیز اظهار کرد: کل تسهیلات تخصیص یافته برای بازسازی و تعمیر واحدهای شهری و روستایی آسیب دیده، در مجموع 137 میلیارد تومان با سود چهار درصد و بازپرداخت 15 سال بوده و حدود 52 میلیارد تومان هم کمکهای بلاعوض به سیلزدگان پرداخت شده است.
در جریان سیل سال 98 البته خسارتهای زیادی هم به بخش کشاورزی استان وارد شد که به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه، حدود 83 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت چهار درصد به 22 هزار و 650 نفر بهرهبردار بخش کشاورزی پرداخت شده است.
آنچنان که جلیل بالایی گفت، دولت 45 میلیارد تومان هم به صورت کمکهای بلاعوض به کشاورزان سیل زده پرداخت کرده و البته امیدواریم دولت بتواند 50 درصد بقیه را نیز پرداخت کند.
خسارت سیل به کشاورزی بخش بیستون در شهرستان هرسیندولت همچنین برای جبران خسارت زیرساختهای استان نیز تاکنون 91 میلیارد تومان پرداخت کرده که 71 درصد اعتبار مصوب شده است.
58درصد واحدهای مسکونی مقاومسازی شده است
براساس اعلام معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن استان کرمانشاه از تعداد 127 هزار واحد مسکونی روستایی استان 75 هزار واحد معادل 58 درصد آن از سال 85 تاکنون مقاومسازی شده است.
«فرهاد فقیهی» در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه تعداد روستاهای استان از نظر جمعیت و سکنه متغییر است، افزود: حدود 2 هزار و 600 روستای داری سکنه در استان وجود دارد.
او در ادامه گفت: تا قبل از زلزله 7/3 ریشتری آبان سال 96 استان حدود 32 درصد واحدهای مسکونی روستایی از سال 85 به بعد مقاومسازی شده بود که این رقم در طول سه سال اخیر به 58 درصد رسیده است.
وی همچنین اظهار داشت: پس از زلزله بیش از 40 هزار واحد و پس از سیل فروردین ماه 98 حدود 2 هزار و 500 واحد مسکونی روستایی در استان مقاومسازی شد که روند شتاب بازسازی و مقاومسازی خانههای روستایی کرمانشاه را 2 برابر کرد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*