جمعه 25 آبان 1403

کرونا و ترس زنده‌های ناقل از مردگان بی‌خطر

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کرونا و ترس زنده‌های ناقل از مردگان بی‌خطر

خرم‌آباد - ایرنا - وقتی کرونای عالم‌گیر به ایران رسید شایعات را نیز به همراه خود آورد تا جاییکه این زمزمه‌های بی‌اساس دامن درگذشتگان این بیماری را هم گرفت و موجب ترس خانواده‌ها از عزیزانی شده که بر اثر این ویروس جان خود را از دست می‌دهند.

در حالیکه کرونا به سرعت در جهان پیش می رفت و عالم گیر می شد حاشیه ها نیز گاهی از متن پررنگ تر بود و همین امر نگرانی هایی در میان مردم بوجود آورد که البته با توجه به حجم بالای منابع و انتشار مطالب در فضای مجازی برخی از این حواشی همچنان در اذهان شهروندان خودنمایی می کند.

در یکی از این شایعات که با سرعت بسیاری در فضای مجازی دست به دست شد گفتند درگذشتگان بیماران کرونا همچنان ناقل هستند و نوع تکفین و تدفینشان باعث شیوع بیماری در مردم می شود بنابراین عده ای مثل همیشه کاسه داغتر از آش شده و سوزاندن اجساد را در برخی کشورهای غربی به عنوان یک گزینه منطقی و عالی پیش کشیدند، گزینه ای که مانند بسیاری از پیشنهادات این جمع یک نمونه ناقص کپی شده از آنور آب بود و نه تنها پایه علمی نداشت بلکه با احکام و آیین دینی و سنتی ما نیز در تضاد بود.

این ترس های پوشالی در حالی است که تمامی کارشناسان بهداشتی و دینی اذعان دارند تشییع و تدفین قربانیان کرونا کاملا اسلامی و علمی است و در حالیکه برخی ها ناقل سالم هستند و برای دیگران خطر دارند اما پیکر درگذشتگان این بیماری خطری برای مردم تهدید نمی کند.

آنقدر بازار شایعات در این باره داغ شده که همچنان برخی ها از جانباختگان کرونا بیشتر می ترسند تا زنده هایی که هر روز از کنارشان عبور می کنند، و معلوم نیست که ناقل هستند یا نه!

مسوول گروه جهادی سفیران مهر که از ابتدای شیوع کرونا به صورت مستمر در غسالخانه و آرامستان های استان هستند به این موضوع اشاره می کند و می گوید: متاسفانه به دلیل باورهای نادرست و اطلاعات کم، برخی خانواده ها از جسد نزدیکترین عزیزانشان که به دلیل کرونا فوت شده می ترسند.

حجت الاسلام یونس مهدوی نیا طلبه جوان 29 ساله حوزه علمیه کمالیه خرم آباد به ایرنا گفت: در مواردی خانواده ها که البته تعداد آنها بسیار کم است هنگام تدفین جان باختگان خود در فاصله بسیار دوری می ایستند و حتی حاضر نیستند به محل دفن عزیزشان نزدیک شوند.

وی با تشریح کامل مراحل ورود اجساد به غسالخانه تا تدفین آنها اظهار داشت: روال انتقال اجساد از بیمارستان متفاوت است به نحوی که از همانجا مراحل بهداشتی وضدعفونی خاصی انجام و سپس پیکرها به غسالخانه منتقل می شود.

وی با اشاره به اینکه انتقال اجساد از بیمارستان تا مرحله تدفین روزانه از ساعت 9 تا 15 انجام می شود گفت: سردخانه مخصوصی در آرامستان برای این اجساد مجهز شده و قبرهایی نیز از قبل آماده شده تا بلافاصله پس از غسل و کفن، تدفین شوند.

حجت الاسلام مهدوی نیا شایعه دفن قربانیان کرونا بدون احکام شرعی را رد کرد و ادامه داد: طلاب جهادی از ابتدای داستان کرونا در آرامستان ها حضور دارند و 45 نفر گروه سفیران مهر نیز در تمام این مدت همراه و کمک حال غسالان و مجموعه آرامستان ها بوده و بر شستن، غسل، کفن کردن، خواندن نماز دعای تلقین نظارت داشته اند.

وی با اشاره به ضدعفونی متسمر فضای سردخانه و غسالخانه گفت: علاوه بر سازمان های مرتبط، تیم سفیران مهر نیز تمامی محیط را ضدعفونی می کند و تدفین به صورت کاملا علمی و با رعایت تمامی ضوابط شرعی صورت می گیرد.

وی تصریح کرد: در آرامستان صالحین خرم آباد قطعه ای با رعایت استانداردها برای تدفین جان باختگان کرونا آماده شده اما در نهایت اجباری برای این مکان به خانواده ها نمی شود و مواردی بوده که به درخواست خانواده ها، عزیز از دست رفته شان به قبرستان های خانوادگی منتقل و در آنجا با رعایت پروتکل ها دفن شده است.

وی ضدعفونی اجساد قبل از شستن و غسل و آهک پاشی قبر را از اصلی ترین مراحل کفن و دفن جان باختگان کرونا برشمرد و افزود: خانواده این افراد کاملا همکاری داشته و به ندرت بیشتر از چهار نفر برای تحویل جسد و تدفین آن مراجعه کرده و حتی در مواردی تنها یک نفر از اعضای خانواده در این مراسم حضور داشته است.

حجت الاسلام مهدوی نیا تاکید کرد: با وجودی که جای هیچگونه نگرانی برای انتقال بیماری از جان باختگان به این افراد وجود ندارد اما ترس بر آنها غلبه می کند و حتی درمواردی حاضر به تحویل گرفتن فرد فوت شده نیستند که در این مواقع نیروهای جهادی کار حمل و تشییع را تا مراحل نهایی تدفین بر عهده می گیرند.

وی گفت: در حالیکه این اجساد ضدعفونی شده و دفن آنها با رعایت تمام نکات ایمنی انجام می شود اما برخی مردم به دلیل نداشتن اطلاعات کافی و فضای منفی عموم جامعه در این زمینه ترس بسیاری از جانباختگان کرونا دارند اما باید دقت داشت شاید برخی از افرادی که ما روزانه با آنها ارتباط داریم ناقل سالم باشند که در این صورت خطر آنها از جان باختگان این بیماری بیشتر خواهد بود.

بر اساس آمار روز سه شنبه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون 92 هزار و 584 نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت 71 نفر در 24 ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به پنج هزار و 877 نفر رسید.

*س_برچسب‌ها_س*
کرونا و ترس زنده‌های ناقل از مردگان بی‌خطر 2