کرونا و دلتنگیهای کودکانه
خرم آباد - ایرنا - خانه نشینی چند هفته ای در پر رفت و آمدترین ایام سال و هوای دلپذیر بهاری و دلتنگی حضور کودکان در جامعه و فضاهای تفریحی، این سوال را در ذهن والدین ایجاد کرده که برای پیشگیری از اضطراب و ناآرامی کودکان چه باید کرد.
به گزارش ایرنا، در شرایطی که خانواده ها همچنان برای رهایی از ویروس کرونا با چشم پوشی از هر رفت و آمدی سعی در خانه ماندن و محافظت از فرزندان خود دارند کودکان نیز به ناچار و گاهی بدون درک درستی از لزوم تدوام ماندن در خانه روزگار را سپری می کنند.
کودکان پر انرژی با شادی های کودکانه که روزگار خوشی را در فضاهای آموزشی و خانوادگی بدون هر دلهره ای از رفت و آمدهاسپری می کردند، به یکباره خود را در فضای خانه و ملزم به بیشترین رعایت نکات بهداشتی در می یابند.
دلشان برای بقیه دوستانشان تنگ شده در هر تماسی با اقوام فامیل می گویند باور کنید ما کرونا نداریم، تصویری از بودن و نبودن ویروس به تمیزی خانه و دستها گره خورده و الان خیلی برایی کودکان راحت نیست که ببیند وقتی خانه تمیز است چرا کسی نمیآید.
کودکان لوح مبهی از کرونا و دلیل این همه در خانه ماندن را در خاطر خود ثبت خواهند کرد که در این راستا همت و تلاش خانوادها برای ثبت خاطراتی خوش در کانون خانه و خانوداه ها لازم است.
تلاش برای محاظت اعضای خانواده ها به ویژه کودکان اولویت امروزی هر خانواده ای است اما باید توجه داشت که سلامت جسمی کودکان در این بحران تنها ترین اولویت نیست بلکه سلامت روح و روان آنها ایینه ای که تا سالیان و بلکه در تمام عمر کودکان ما را همراهی خواهد کرد.
کرونا گرچه تمام حوزه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را دستخوش تاثیرات خود کرده است اما معایب و نواقصی را نیز در امور جاری خانواده ها نیز آشکار کرد که در مواجهه با اینگونه بحران ها نبود برنامه ریزیهای منسجم و کارشناسی های کاربردی بیش از پیش آشکار است.
اکنون که مجال چندانی برای مطالعه و تحقیقات برای رویارویی با اینگونه موارد و بحران ها در خانواده ها وجود ندارد لازم به نظر می رسد که والدین با استفاده از برنامه ریزی و همدلی روزهایی خوش کنونی و درخشان اینده را برای نونهالان باغ های زندگی خود رقم بزنند و با روی آوردن به تفریح ها و علایق کودکان در خانه ها جسم و روان آنها را از گزندی دور کنند.
به عقیده کارشناسان مدیریت زمان و برنامهریزی برای درست گذراندن شبانهروز در مدت طولانی خود قرنطینگی از نگاه مشاوران و روانشناسان مهمترین نکته برای پیشگیری از آسیبهای روحی و روانی به کودکان است که باید توسط والدین جدی گرفته شود به همین منظور طراحی بازیهای خانوادگی، ایجاد فضای شاد در خانه، پخش موسیقی، مدیریت بازیهای مورد استفاده کودکان و نوجوانان، اشپزی و شیرینی پزی، بازی های دسته جمعی، کاشت بذر و حتی واگذاری برخی مسئولیتهای ساده روزانه به آنها از راهکارهایی هستند که خانوادهها باید در این دوران بیشتر به آنها توجه کنند تا کودک در شرایط روحی و روانی مناسبی این روزها را پشت سر بگذارد و دچار مشکلات رفتاری نشود.
حال که کرونا مهمان ناخوانده شهرهایمان شده است کودکان مان را مهمان عزیزکرده خانه هایمان بدانیم و در سلامت جسم و روح آنها تمام تلاش و همت خود را به کار گیریم و با بیان واقعیت ها به زبان کودکانه ایامی به دور از استرس و قابل درک را برای انان ایجاد کنیم.
البته برخی نهادها نیز متناسب با رسالت خود در این راستا به کمک خانواده شتافته اند و با برنامه ریزی ها و سعی در آموزش های مجازی و گردش ها و تفریح ها مجازی به تعامل و همکاری با خانواده های پرداخته اند.
برگزاری کارگاه های فرهنگی، هنری مجازی در کانون پرورش فکری لرستان
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان لرستان گفت: همزمان با شیوع بیماری کرونا کارگاه های فرهنگی، هنری و ادبی با حضور مربیان کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان لرستان بصورت مجازی و آنلاین در حال اجرا است.
محمد جواد محمدی بیان کرد: در این راستا بسته های آموزشی و سرگرمی تصویری با موضوعهای ادبی، هنری و فرهنگی توسط مریبان این اداره کل بهصورت داوطلبانه و جهادی تهیه و تدوین شده و بصورت مجازی در اختیار اعضای کانون قرار گرفته است.
وی افزود: به همت مربیان و کارشناسان کانون استان در زمینه های قصهگویی، کاردستی و هنرهای تجسمی، معرفی و روخوانی کتاب، سرود، نمایش، بازی و سرگرمی، پویانمایی، شعرخوانی و دکلمه تولید و به دبیرخانه این طرح در معاونت فرهنگی کانون کشور ارسال شده است. مدیرکل کانون لرستان با اشاره به برگزاری کارگاه های مختلف مجازی اظهار داشت: کارگاه های ادبی، هنری و فرهنگی به تفکیک پسر و دختر در طول هفته و در زمان هایی که از قبل اعلام می شود با حضور مربیان و اعضا به صورت آنلاین در حال برگزاری است. محمدی این کارگاه ها را تبادل تجربه بسیار خوبی بین مربیان استان و همچنین بهره مندی اعضا از آموزش دیگر مربیان استان برشمرد و عنوان کرد: اغلب اعضاخواهان ادامه این کارگاه برای همیشه و بعد از تعطیلی مراکز هستند. وی ادامه داد: همچنین طرح پیک امید کانون در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، همزمان با شیوع بیماری کرونا در کشور و تعطیلی مدارس، مهدکودکها و مراکز فرهنگی هنری ویژه کودکان و نوجوانان به همت کانون پرورش فکری آغاز شده و شرایطی را مهیا کرده تا مربیان داوطلب کانون بتوانند فعالیتها و برنامههایشان را در قالب فایلهای خلاقانه تصویری برای بچهها ارایه کنند. محمدی گفت: علاقمندان می توانند با مراجعه به نشانی www.omid.kpf.ir و صفحههای کانون در شبکههای اجتماعی فایلهای آموزشی تهیه شده از سوی مربیان مراکز فرهنگی هنری کانون را در زمینههایی مانند کاردستی، قصهگویی، کتابخوانی و معرفی کتاب مشاهده کنند. مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان لرستان افزود: در همین حال تولیدات مختلف کانون در زمینه فیلم های سینمایی و پویانمایی و فایل تصویری و صوتی برخی از کتابهای کانون با قابلیت ذخیرهسازی (دانلود) نیز در همین فضا در اختیار مخاطبان قرار گرفته است. تدوین 150 برنامه اموزشی وسرگرمی برای کودکان لرستانی در فضای مجازی
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان لرستان همچنین گفت: در راستای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا برنامههای فرهنگی، هنری و ادبی برای کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، توسط مربیان کانون استان درحال تولید و پخش است.
محمدی بیان کرد: با توجه به تعطیلی مدارس و فعالیتهای مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و افزایش زمان فراغت کودکان، اقدامات فرهنگی، هنری وادبی، برای بهره مندی کودکان و نوجوانان که این روزها امکان حضور درمراکز را ندارند، در فضای مجازی از طریق مربیان کانون در دستورکار قرار گرفته است. وی افزود: مربیان کانون پرورش فکری استان به منظور ارتباط با اعضا در زمان تعطیلی مراکز، اقدام به تولید و پخش برنامههای متنوع و مختلفی در فضای مجازی میکنند. مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اضافه کرد: دراجرای این طرح مضامینی مانند امنیت و آرامش دادن به کودکان ونوجوانان، آگاهی دادن جهت مراقبت های فردی و گروهی آن ها، استفاده بهینه ی فرهنگی از زمان و حضورمداوم در منزل، کاهش رعب و وحشت از بیماری در کودکان ونوجوانان، ایجاد کردن فرصت مطالعاتی و خلق آثار، آموزش رعایت خود مراقبتی و موارد ایمنی، پیشگیری و چگونگی برخورداری از سلامت روانی، جسمانی و فکری، ایجاد امید، انگیزه، نشاط و شادی در کودکان ونوجوانان مد نظر است. وی به تولیدقصههای90 ثانیهای، اجرای برنامههای شعرخوانی واجرای پانتومیم، آموزش کاردستی، معرفی کتاب و فعالیتهایی نظیر نقاشی اشاره کرد و اظهار داشت: آثار نقاشی، خوشنویسی، عکاسی، اوریگامی و سفال با موضوعات اعلام شده، کیفیت خوب و در مکان مناسب عکس گرفته و ارسال شود. محمدی عنوان کرد: انیمیشن های دو دقیقه ای با پیام ومضامین مورد منظورو همچنین نمایش های عروسکی یک دقیقه ای ونیز دلنوشته های ادبی، شعر و داستان کوتاه (حداکثر 700 کلمه)، کودکانه های شعر و ترانه با موضوع آموزش های بهداشتی برای کودکان به صورت فیلم های کوتاه ضبط و در اختیار اعضا قرار می گیرد.
زمین به عروسکهای دوستدار محیط زیست لبخند میزند
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان لرستان گفت: در راستای ایجاد ایام خوش برای کودکان در زمان خانه نشینی برای مقابله با ویروس کرونا نمایشگاه «لبخند زمین» در سال جهش تولید با حمایت شورای نظارت بر اسباببازی و مشارکت مرکز سرگرمیهای سازنده و بازیهای رایانهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و استودیو عروسک نیلشید برگزار میشود.
وی اظهار داشت: این نمایشگاه در بردارنده عروسکهایی خواهد بود که از هر جنس و ابعادی به مفهوم «لبخند زمین» اشاره داشته باشد.
محمدی ادامه داد: بر اساس این فراخوان، انتخاب مواد و ابعاد در ساخت عروسکهای «لبخند زمین» برای علاقهمندان آزاد است و موادی که برای ساخت این عروسکها استفاده میشود باید از پارچه، چوب، پاپیهماشه، انواع خمیر مجسمه، گل، گچ و ترکیبی از مواد در دسترس و بهویژه طبیعی و دوستدار طبیعت باشد.
وی با بیان اینکه علاقهمندان تا 31 اردیبهشت 1399 فرصت دارند تا عکس عروسکهای خود را به شماره واتساپ 09912478767 ارسال کنند، اظهار داشت: نمایشگاه عروسکهای «لبخند زمین» پس از پایان شیوع بیماری کرونا و عادی شدن شرایط جامعه برگزار و تاریخ آن نیز در آینده اطلاعرسانی خواهد شد.
برگزاری نخستین جشنواره فیلم کوتاه از ورزش دانشآموزان در خانه
معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش لرستان نیز گفت: نخستین جشنواره فیلم کوتاه از ورزش دانشآموزان و فرهنگیان در خانه در این استان برگزار می شود.
فرید بهرامی افزود: هدف از برگزاری اولین جشنواره فیلم کوتاه ورزشی قهرمان خانه در استان ایجاد تحرک، نشاط و بازی و علمآموزی دانشآموزان در تعطیلی اضطراری مدارس می باشد. وی اظهار داشت: در این راستا شرکت کنندگان تا دوم اردیبهشت ماه سال 99 می توانند ویدئویی سه دقیقه ای از ورزش دانش آموزان در خانه را با استفاده از ابزار ساده و با خلاقیت خود به شماره 09166614801 ارسال کنند.
بهرامی گفت: کلیپ دانش آموزان دوره ابتدایی با توجه به مفاهیم دروس ابتدایی و بنیادین تربیت بدنی با تاکید بر بازی باید باشد و کلیپ دانش اموزان دوره متوسطه نیز باید بر اساس یادگیری مهارت های ورزشی و آمادگی جسمانی باشد.
وی با بیان اینکه سه جایزه پنج میلیون ریالی و 10جایزه یک میلیون ریالی به برگزیدگان این جشنواره اهدا خواهد شد عنوان کرد: بعد از ارسال کلیپ در پیامی جداکانه بایستی مشخصات ارسال کننده شامل اسم و فامیل، شماره تماس، نام مدرسه، مقطع تحصیلی، استان و شهرستان و همچنین اسم و مزیای حرکت ورزشی انجام شده در کلیپ را به صورت متن نوشتاری به شماره مذکور ارسال شود.
وی ادامه داد: دانش آموزان استان و سراسر کشور با قرنطینه کردن خود در منزل و شرکت در این مسابقه، قدردانی خود را از مدافعان سلامت نشان خواهند داد.
*س_برچسبها_س*