یک‌شنبه 4 آذر 1403

کشف درمان جدیدِ بیماری آلزایمر / معجزه جدید این داروی گیاهی فاش شد

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
کشف درمان جدیدِ بیماری آلزایمر / معجزه جدید این داروی گیاهی فاش شد

اقتصادنیوز: محققان یک شرکت فناور ماده موثره زعفران را استحصال کردند که در درمان آلزایمر مفید است و به بهبود این دسته از بیماران منجر می‌شود.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، آلزایمر یکی از بیماری‌هایی است که در کهنسالی، شیوع بالایی دارد اما تولید محصولی گیاهی بر پایه زعفران، به درمان این بیماری کمک کرده است.

این بیماری، با ضعف حافظه کوتاه مدت آغاز شده و با فراموشی تدریجی همه چیز وخیم‌تر می‌شود. درمان های موجود تنها قادرند بخشی از علائم را کنترل کنند.

داروهای موجود که جهت کنترل بیماری آلزایمر استفاده می شوند، کارآیی کامل را ندارند و عوارض جانبی متعدد و گاه غیر قابل تحمل زیادی مثل افسردگی، بی‌قراری، تحریک پذیری و مشکلات گوارشی را در پی دارد.

علاوه بر توسعه فرآورده‌های دارویی شیمیایی و نوترکیب، پژوهش‌ها در حوزه شناختی و زیست‌فناوری، توسعه فناوری‌های شناخت خواص و فراوری مواد مؤثره گیاهان دارویی، به تولید فرآورده‌هایی اثربخش در درمان این بیماری کمک کرده است.

علی جلالی عضو هیئت مدیره یک شرکت دانش بنیان با اشاره به انجام پژوهش‌های محصول‌محور برای توسعه این محصول ایران‌ساخت و کمک به بیماران مبتلا به آلزایمر گفت: برای کمک به درمان این بیماری که شایع ترین علت زوال عقل در جهان است و مرگ ناشی از آلزایمر در سالیان اخیر افزایش یافته، با استفاده از خواص زعفران به تولید یک فرآورده دارویی رسیدیم.

این فعال فناور با بیان این‌که «سافروتین» علاوه بر این که می تواند آلزایمر را درمان کند، عنوان کرد: فرآورده دارویی ایران‌ساخت سافروتین در درمان آلزایمر به کار می‌رود و به بهبود این دسته از بیماران منجر می‌شود. عوارض جانبی سایر داروها را نیز از بین می برد.

وی گفت: ماده موثره سافروتین از گیاه ایرانی زعفران تعیین مقدار شده و گرفته می شود. در بیماری آلزایمر، سلول های مغزی دچار مرگ شده و مغز انسان تحلیل می رود.

جلالی افزود: پژوهش‌ها در حوزه گیاهان دارویی نشان می دهد کروسین موجود در سافروتین، باعث کاهش مرگ سلول های عصبی و جلوگیری از تحلیل مغز انسان می شود. مواد موثره موجود در سافروتین، به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی و حمل کننده رادیکال های آزاد بوده که در مطالعات متعدد علمی به اثبات رسیده است.

به گفته این فعال فناور، از سوی دیگر اختلال در ناقل عصبی گلوتامات و گیرنده آن نقش موثری در ایجاد آلزایمر دارد که اثر تعدیلی زعفران بر گلوتامات و گیرنده آن، برای کنترل علائم بیماری آلزایمر به اثبات رسیده است. جذب خواص سافروتین توسط این گیرنده، مانع افسردگی و تغییرات رفتاری در دوران کهنسالی می شود.

وی گفت: همچنین سافروتین باعث افزایش فعالیت هورمون سروتونین در مغز انسان می شود. هدف بسیاری از تحقیقات بر روی داروهای جدید ضد آلزایمر، افزایش فعالیت سروتونین در مغز است.

همچنین بخوانید