کفاشیان: عربستانیها هر کاری کنند به ایران نمیرسند
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، علی کفاشیان درمورد برگزاری دومین دوره جشنواره ورزشی مهر عظام در رده دختران، اظهار داشت: از 2 سال قبل که موسسه فرهنگی ورزشی باشگاه مهر عظام را تاسیس کردیم، یکی از برنامه های ما فراخوان دادن به بچهها برای آمدن در زمینه ورزش و تحت تعلیم قرار گرفتن بود. در این برنامهها اولویت را روی دختران گذاشتیم زیرا هرجا باشگاهی تاسیس میشود، امکانات کمتری در اختبار دختران قرار دارد. در سراسر باشگاههای فرهنگی_ ورزشی خود اکنون حدود 6 هزار دختربچه 6 تا 15 سال را تحت پوشش مربیان مختلف فوتبال، فوتسال، دو و میدانی و شنا قرار دادیم.
وی افزود: برای دومین سال متوالی این جشنواره را برگزار کردیم تا انگیزهای شود تا بچههایی که زیر نظر مربیان مختلف تمرین میکنند، در نهایت نفرات منتخب در یک جشنواره بین کل باشگاههایی که در استانهای مختلف داریم، برایشان رقابت بگذاریم. امسال 14 تیم در این جشنواره شرکت کردند. سال گذشته نیز 10 تیم حاضر بودند که از بین آنها 6 بازیکن به تیم ملی نونهالان رسیدند. تعدادی از بچهها نیز در سوپرلیگ فوتسال و دسته یک مشغول هستند. در جشنواره امسال حدود 250 نفر از دختران 14 استان رقابت خوبی با هم داشتند. مهمترین فاکتور برای ما بحث اخلاقی، درس خواندن و خوب تربیت شدن در زمینه ورزشی است.
رئیس هیات مدیره شرکت مهر عظام تصریح کرد: برای همین امکانات مختلف و برنامههای نظارتی برایشان در نظر گرفتیم. بسیاری از دخترانی که در جشنواره امسال شرکت کردند، از مناطق محرومی هستند که تاکنون حتی از شهر خود خارج نشدهاند اما با حضور و مسابقه در این جشنواره خاطره بسیار خوبی در ذهن شان است. انشاءالله در آینده نیز جزء نفرات خوب فوتبال ما شوند.
کفاشیان درمورد حضور کادرفنی تیمهای ملی بانوان در این جشنواره، توضیح داد: استعدادیابها و سرمربیان تیم های ملی و باشگاهی در ردههای مختلف با ما همکاری میکنند تا بهترینها را برای تیمهای ملی خود فدراسیون انتخاب کنیم. حتی برخی مواقع که تیم ملی نوجوانان امکانات کمتری داشت، برایشان در همین محل (کمپ ایثار کردان) اردوی 10 روزه گذاشتیم و تمام هزینهها را متقبل شدیم. هدف ما این است برای دخترانی که امکانات کمتری دارند، شرایطی فراهم شود تا در آینده خودشان را نشان بدهند.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به قرعهکشی لیگ قهرمانان آیا شرایط لازم برای میزبانی تیمهای ایرانی مثل VAR و شرایط زیرساختی ورزشگاهها فراهم خواهد شد، گفت: الان یکی از بحثهای مهم ما کسب میزبانی است . برای این منظور نیز باید استادیومها و تجهیزاتمان خوب باشد. اگر شرایط استادیومها مناسب نباشد، مانند قبل که AFC تصمیم گرفت بازی نمایندگان ما در کشور ثالث برگزار شود، بازهم این اتفاق بیفتد باید همه تلاش خود را به کار بگیریم زیرا آماده کردن این تجهیزات، یک مسئله مملکتی است.
رئیس اسبق فدراسیون فوتبال درمورد اینکه آیا مدیران امروز این رشته توانایی وارد کردن VAR را دارند، گفت: باید ارادهای قوی پشت آیت قضیه باشد. اگر زور نباشد به همین شکل کارمان را ادامه میدهیم. قطعا باید این کار انجام شود و کیومرث هاشمی که خودش کاملا ورزشی است و یک تا دو سال سرپرست فدراسیون بوده، اهمیت این کار را میداند. انشاءالله هماهنگی و حمایت دولت صورت بگیرد تا VAR را بیاوریم. برخی شرکتها حاضر هستند این سیستم را اجاره بدهند تا لیگ قهرمانان برگزار شود. سپس باید تجهیزات را کامل کنیم.
کفاشیان درخصوص اینکه آیا با وضعیت فعلی ورزشگاه آزادی، ناظران AFC مجوز ورود این سیستم را به صورت اجارهای خواهند داد، تاکید کرد: متاسفانه ساخت پلهها و سکوهای ورزشگاه آزادی شرایط مطلوبی ندارد. روندی هم که شروع کردهاند، مدت ها ادامه دارد. اگر آذر یا دی دین کار انجام شود، خیلی خوب است.
وی درمورد اینکه با توجه به شرایط نامطلوب ورزشگاه آزادی و گلایههای یحیی گلمحمدی ایرانی ها میتوانند از عربستانیها در این ورزشگاه میزبانی کنند، گفت: زمین ورزشگاه آزادی به نسبت سایر ورزشگاهها بهترین است. چند وقت قبل هم گفتم حاضریم برای بازیکنان بیشترین خرج را بکنیم اما حاضر نیستیم بخشی از این مبالغ را صرف استادیومها کنیم. میدانیم زمین چمنها شرایط نامطلوبی دارد اما اگر به کشورهای عربی نگاه کنیم میبینیم چه استادیومهای مجهزی دارند. وقتی نمایندگان کشورهای عربی به اینجا بیایند، دوربینهایشان شرایط ما را نشان میدهند که اصلا خوب نیست. یاد سالی میافتم که زمین ورزشگاه آزادی را درست نکرده بودند و پس از بارش باران، تبدیل به یک استخر شده بود. مدت زیادی گذشت تا پس از دیدن این زمین، شرایط را درست کنند.
نایب رئیس اسبق AFC درمورد احتمال برگزاری مجدد دیدار تیمهای ایرانی و عربستانی در کشور ثالث، پاسخ داد: اکنون که مشکلی وجود ندارد. بازی ها باید قطعا برگزار شود زیرا روابط بسیار خوب و حسنه است. باید عربستانیها برای بازی به اینجا بیایند و اگر آنها نیایند، ما هم نمی رویم. انشاءالله عربستانیها می آیند و بازیهای خوبی می کنند. تنها نگرانی من این است که نمایندگان کشورمان مقابل تیمهای این کشور خوب بازی کنند و وارد موارد دیگری نشویم.
کفاشیان در پاسخ به هزینههای هنگفت عربستانیها، گفت: عربستانیها هرکاری کنند به ایران نمیرسند زیرا ما استعدادهای خیلی خوبی داریم. ممکن است آوردن بازیکنان خوب، مسکنی برای دوره کوتاه آنها باشد اما دلیل نمیشود فوتبالشان هم رشد کند. الان ببینید برای 2 سال فراخوان دادهایم که 14 هزار پسربچه و 6 هزار دختر تحت پوشش قرار گرفتند و با عشق و علاقه کار کردند. امروز دیدید چه بازیکنان خوبی بین این دختران بودند. اگر بخواهیم این ظرفیت را به 20 هزار نفر برسانیم مشکل داریم. اگر بخواهیم این تعداد را به 100 هزار نفر برسانیم، امکانات مان کم است. همه استادیومهای ما در حال از بین رفتن هستند. اصلیها را نمیگویم و استادیومهای فرعی را میگویم که بچهها در آن تمرین کنند. باید بخش خصوصی را فعال کرده و امکانات را در اختیارشان بگذاریم. قطعا بودجههایی که در فدراسیون. ها داریم برای ساخت و ساز نیست. بودجه وزارت ورزش هم کافی نیست فقط باید به این سمت حرکت کنیم که بخش خصوصی این ساخت و سازها را انجام بدهد.
وی درمورد اینکه خصوصی سازی سرخابیها نیز شرایط مطلوبی پیدا نکرد، اظهار داشت: استقلال و پرسپولیس را کاری ندارم. بار قبلی که اسم آوردم، برخی باشگاههای بزرگ که بیش از 800 میلیارد هزینه میکنند، ناراحت شدند. آنها میتوانند با هزینه ای استادیوم جدیدی را ساخته یا استادیوم فعلی خود را آباد کنند اما ورزشگاه فعلیشان صدای تیمهای دیگر را هم درآورده است.
رئیس اسبق فدراسیون در واکنش به این ادعای مهدی تاج که خیلی از امور از دست او خارج است و آیا در دوره ریاست خودش نیز وضعیت به همین شکل بود، گفت: قطعا مواردی است. فوتبال مربوط به کل کشور میشود. زمانی یادم است در دوره ریاست خودم یک تیم سوری برای بازی در مشهد دعوت شده بود اما به دستور وزیر وقت ورزش استادیوم را به روی آن تیم بستند. وقتی تجهیزات و امکانات یک کشور با هم هماهنگ نباشند، فضای کار بسته میشود و ممکن است مشکلاتی پیش بیاید. مهمترینش حق پخش است. موقعی میآیند و میگویند این حق پخش باید در کل ورزش تقسیم شود اما فوتبال حرفهای امروز خودش ایجاد کننده حق پخش و تبلیغات است. اگر حق پخش را بدهند، این قضایا مدیریت میشود. فوتبال رو به جلو میآورد و استادیومها ساخته میشود. برخی تیمهای 800 میلیاردی حاضر نیستند برای زمین خودشان میلیونی هزینه کنند. ما زیر بار زور نمیرفتیم و در برخی مواقع سعی میکردیم جلوی کار را بگیریم. یا روز به روز افت میکنیم یا کار درست میشود. امیدوارم هاشمی طرح را در دولت مطرح کرده و بخش خصوصی انگیزه بدهد تا بتوانند ورزش را پیشرفت بدهند.
وی درمورد اینکه آیا قصد بازگشت به فوتبال را ندارد اظهار داشت: الان که در فوتبال هستم و استعدادیابی که لذت بیشتری دارد انجام میدهم.
پایان پیام /