کلاهبرداری با آگهی فروش تخممرغ هستهای!/ ماجرا چه بود؟

اقتصادنیوز: «تخممرغ هستهای» را چه بسا شما هم طی یکی دو ماه گذشته و حتی همین چند روز پیش در شبکههای اجتماعی دیده باشید.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، «تخممرغ هستهای» را چه بسا شما هم طی یکی دو ماه گذشته و حتی همین چند روز پیش در شبکههای اجتماعی دیده باشید. اگر هم تا حالا چیزی دربارهاش ندیده و نشنیدهاید، بعید نیست چند وقت دیگر در فضای مجازی هزارجور حرف و حدیث را دربارهاش بخوانید و البته میشود توقع داشت برخی از کلاهبرداران بهزودی آگهی فروش «تخممرغ هستهای» و تحویل در منزل را در شبکههای اجتماعی پخش و شما را برای خرید آن وسوسه کنند... بهخصوص با توجه به مسئله بغرنج ناترازی انرژی که این روزها امان همه را بریده است!
خبر مرتبط اطلاعیه مهم بانک مرکزی درباره کلاهبرداری با وعده پرداخت وام / فریب نخورید!اقتصادنیوز: بنا بر اعلام بانک مرکزی برخی افراد سودجو در شبکه های اجتماعی با راه اندازی صفحه، اقدام به تبلیغات درخصوص پرداخت وام تحت عناوین مختلف کرده اند که این صفحات صرفاً دامی برای کلاهبرداری، از بین بردن سرمایه افراد و جذب مخاطب است.
میکرورآکتور هستهای
مثلاً به این آگهی فرضی توجه کنید: «تا 10 سال برق مصرفی خانه خود را تأمین کنید... بدون قطعی... بدون افت و نوسان ولتاژ... از پرداخت هرماهه قبض برق راحت شوید... با خرید یک رآکتور هستهای خانگی، شما یک میکرو نیروگاه خانگی دارید و هرچه دلتان بخواهد میتوانید برق مصرف کنید» وسوسهکننده نیست؟ اگر کمی وسوسه یا حتی کنجکاو شدهاید بقیه مطلب را بخوانید تا هم از اصل ماجرا خبردار شوید و هم به دام کلاهبرداریهای احتمالی در آینده نیفتید.
«اِنرون» یک شرکت بزرگ آمریکایی و فعال در زمینه تولید انرژی بود که البته 24 سال پیش به دلیل فساد مالی گسترده، با سروصدای زیاد ورشکسته شد و کمکم نامش داشت فراموش میشد. اوایل دیماه پارسال کاربران آمریکایی با محتوایی در اینترنت مواجه شدند که از احیای برند «انرون» به وسیله یک رآکتور خانگی تخممرغی شکل خبر میداد!
ویدئویی ظاهراً تبلیغاتی تصاویر این تخممرغ جنجالی را به نمایش میگذاشت و مدعی بود این ریزرآکتور هستهای بهزودی به بازار میآید و مشکل کمبود انرژی را حل میکند. رآکتورَک ادعایی میتوانست تا10 سال برق خانه خریدارانش را تأمین کند.
کبوترهای جاسوس
البته در آمریکا کار به کلاهبرداری نرسید چون یک ماه بعد «نیویورک تایمز» در گزارشی مفصل همه چیز را توضیح داد و نوشت: ماه گذشته، مردم متوجه وبسایتی شدند که گویا متعلق به شرکت انرون دوباره متولد شده بود و از همان لوگو و برندسازی استفاده میکرد و مدعی مأموریتی بلندپروازانه یعنی «حل بحران انرژی جهانی» هم بود! چند روز پیش هم شرکت انرون جدید با یک ویدئو بازاریابی پر زرق و برق از محصول جدید خود یعنی «انرون اگ» رونمایی کرد که به گفته این شرکت نخستین میکرورآکتور هستهای جهان برای استفاده مسکونی در حومه شهر است. آیا انرون، شرکتی که نامش شما را به یاد فساد مالی میاندازد، واقعاً در شُرُفِ راهاندازی رآکتورهای هستهای در خانههای سراسر جهان بود؟
نیویورک تایمز در ادامه مطلب به پشت پرده ماجرا پرداخته و خبر داده بود شخصیت شوخطبع یا مسخره پشت این ماجرا فردی است که مدتها پیش با کمک یکی از همکاران یا همدستانش ماجرای توهم توطئهایِ «پرندگان واقعی نیستند» را در کتابش رقم زده بود. در کتاب چاپ شده توسط این فرد ادعا میشود که پرندگان در آمریکا کپیهایی از پهپادها هستند که برای جاسوسی از مردم این کشور طراحی شدهاند. در توضیحات کتاب آمده بود: «تا حالا کبوتر بچه دیدهاید؟ ندیدهاید، نه؟... با اینکه امروزه میلیونها کبوتر بالغ در نیویورک وجود دارد، اما حتی یک کبوتر بچه هم دیده نمیشود. دلیلش این است که آنها به صورت بالغ از کارخانه بیرون میآیند...!».
رآکتور را کجای خانه بگذاریم؟
«کانرگیدوس» بیستوهشت ساله مدیرعامل شرکتی بود که امتیاز یا برند «انرون» ورشکسته را به قیمت 275 دلار خریداری کرده و داشت درباره تخممرغ اتمیاش که قرار بود برق تولید کند، شعار میداد. در مراسم رونمایی از محصول که در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته شد، آقای گیدوس با لباس و صدایی شبیه به استیو جابز روی صحنه ایستاد. او با ادعای «مهار قدرت اتم»، تخممرغ انرون را معرفی کرد. تصاویر گرافیکی پر زرق و برقی که روی صفحه نمایش پشت سر او پخش میشد، بسیار شبیه به تصاویر یک ارائه معمولی در «سیلیکونولی» بود. انتهای ویدئو اما «گیدوس» قول داد نهتنها «صنعت برق» بلکه «صنعت استقلال» و «صنعت آزادی» را نیز متحول کند! همین نشانه کافی بود تا خیلیها متوجه شوند ماجرا ممکن است شوخی و سرکاری باشد اما با وجود این و با دیدن تقطیعهایی از این ویدئو در فضای مجازی خیلی از مردم آمریکا داشتند رآکتور تخممرغی شکل را باور میکردند و چه بسا تصمیم به خرید آن گرفته و برایش جایی هم در زیرزمین خانه یا کنار آشپزخانه در نظر گرفته بودند!
آنهایی که ویدئو کامل را دیده بودند یادشان نمیرود که یک نفر به ظاهر متخصص هستهای توضیح داده بود در این رآکتور تخممرغی از اورانیومی که تا20درصد غنیسازی شده، استفاده میشود. خود آقای گیدوس هم در مصاحبه تلفنی که خبرنگار نیویورک تایمز با او کرده بود تأکید داشت که تخممرغ هستهای کاملاً واقعی است و تا سه ماه دیگر روانه بازار میشود! نکته جالب اینکه اگر کاربران حوصله به خرج میدادند و به قسمت «درباره ما» ی وبسایت شرکتی که ویدئو را به اشتراک گذاشته بود مراجعه میکردند حتماً این جمله را میدیدند که نوشته: «محتوای موجود در وبسایت، تقلید مسخرهآمیز تحت حمایت متمم اول قانون اساسی و نمایانگر هنر نمایشی است و فقط جنبه سرگرمی دارد!».
بنابراین اگر طی روزهای آینده در شبکههای اجتماعی داخلی تبلیغ یا بخشهایی از این ویدئو و یا عکسهای تخممرغ هستهای را دیدید، سر کار نروید و حواستان باشد که دارید یک محتوا و شوخی اینترنتی را تماشا میکنید.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید