کمبود روغن به دلیل عدم عرضه از سوی کارخانه هاست / تولیدکنندگان ماکارونی از 14 فروردین محصولی بیرون نداده اند
عباسی گفت: دلیل اصلی کمبود روغن در استان مرکزی طی روزهای اخیر عدم عرضه روغن از سوی کارخانه ها و شرکت های پخش روغن است و از طرفی هم انبار و احتکار خانگی کالاها از سوی مردم به این مسئله دامن می زند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب طی روزها اخیر با زمزمه های حذف ارز 4200 تومانی موضوع کمبود روغنهای خوراکی بهعنوان یکی از اقلام اساسی در سبد مصرفی خانوار موردبحث قرارگرفته است اما حالا این مشکل به وضوح در بازار احساس میشود و همین مسئله باعث گلایه برخی از شهروندان برای تهیه روغن شده است.
بازدیدهای میدانی از برخی فروشگاهها و مغازههای سطح شهر اما نشان میدهد که قفسهها بعضاً خالی است و کمبود انواع روغن به ویژه روغن های سرخ کردنی بیشتر احساس میشود، هرچند برخی خریداران نیز دست به خرید بیشازحد نیاز و اصطلاحاً احتکار خانگی میزنند اما عدم استمرار منظم در امر عرضه و توزیع از سوی کارخانه های روغن و برخی شرکت های پخش یا فروشندگان باعث شده است تا این مشکل همچنان وجود داشته باشد.
کمبود روغن به دلیل عدم عرضه از سوی کارخانه هاست / عرضه روغن به بازار از اواخر هفته
حسین عباسی رئیس اتحادیه صنف خواروبار و لبنیات اراک نیز در گفتگو با دیارآفتاب در رابطه با مشکل کمبود عرضه روغن گفت: دلیل اصلی کمبودها عدم عرضه روغن از سوی کارخانه ها و شرکت های پخش روغن است و از طرفی هم انبار و احتکار خانگی کالاها از سوی مردم به این مسئله دامن می زند.
وی در ادامه افزود: با پیگیری های انجام شده اواخر این هفته و اوایل هفته آینده تناژ خوبی روغن به بازار عرضه خواهد شد که به نظر می رسد تا حدودی مشکل را برطرف کند اما این عرضه باید استمرار داشته باشد.
رئیس اتحادیه صنف خواروبار و لبنیات اراک در رابطه با اجرایی شدن طرح درج قیمت تولید کننده و مصرف کننده بر روی کالاها از ابتدای اردیبهشت ماه نیز گفت: قبلا قیمت مصرف کننده بر روی کالاها در ج می شد اما چندی قبل قیمت تولید کننده را جایگزین آن کردند که منجر به سردرگمی برای مردم شد و در نهایت به درج هر دو قیمت رسیدند اما بررسی جوانب کار نشان می دهد این طرح یک طرح شکست خورده و برگشت به عقب است.
کارخانه های ماکارونی از 14 فروردین محصولی بیرون نداده اند
عباسی در خصوص تبعات حذف ارز 4200 تومانی بر قیمت کالاهای اساسی نیز اظهار داشت: حذف ارز ترجیحی در عرضه و قیمت گذاری محصولات قطعا تاثیرگذار خواهد بود و نظارت بیشتری را می طلبد چراکه این مسئله در روزهای اخیر در بحث ماکارونی احساس شد و باعث شد تا مردم بیش از حد نیاز خود نسبت به خرید و انبار کردن آن اقدام کنند در حالیکه پیش تر مصرف ماکارونی دراین حد نبود و این هم به افزایش قیمت آرد صنعت از 2700 تومان به 12 هزار و 500 تومان در پی حذف ارز 4200 تومانی بر می گردد.
کارخانه های تولید ماکارونی از 14 فروردین ماه محصولی را عرضه نکرده اند و قطعا وقتی این عدم عرضه وجود داشته باشد کمبود هم احساس می شود لذا ستاد تنطیم بازار باید هر چه سریع تر قیمت های جدید را مصوب کند تا حداقل کالا در بازار وجود داشته باشد چراکه در صورت ادامه ی این روند با مشکل مواجه خواهیم شد.
رئیس اتحادیه صنف خواروبار و لبنیات اراک خاطرنشان کرد: هر چند مشکلاتی در عرضه روغن و نوسانات قیمتی وجود دارد اما در مجموع واحد های صنفی برای عرضه کالاهای اساسی مشکلی ندارند و مسئله اصلی اینجاست که به منظور تأمین نیاز مصرف کنندگان باید عرضه از سوی تولیدکنندگان افزایش پیدا کند.
شب گذشته نیز قیمت جدید ماکارونی اعلام شد
عباس تابش در نامهای به معاون صنایع عمومی وزارت صمت اعلام کرد که با لحاظ آرد 27 درصد سبوس گیری شده و طرح موضوع در جلسه ستاد تنظیم بازار، حداکثر قیمت مصرف کننده انواع ماکارونی رشتهای ساده با لحاظ مالیات بر ارزش افزوده 500 گرمی 17 هزار تومان، 700 گرمی 24 هزار تومان و 1000 گرمی 34 هزار تومان تعیین شد.
همچنین در این نامه تاکید شده که قیمت سایر احجام باید به تناسب عملیاتی شده و در خصوص سایر محصولات تولیدی مطابق ضوابط قیمت گذاری مصوب هیئت تعیین و تثبیت قیمتها اقدام شود.
قیمت قبلی ماکارونی 500 گرمی، 700 گرمی و 1000 گرمی به ترتیب 6300، 8600 و 12 هزار و 500 تومان بود.
انتهای پیام /