کنایه تند وزیر احمدی نژاد به آخوندی از تریبون مجلس
نیکزاد، وزیر راه و شهرسازی دولت احمدی نژاد و نایب رئیس این روزهای مجلس در جریان صحن علنی امروز کنایه ای را به عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی دولت روحانی زد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نمایندگان مجلس در ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در نشست علنی امروز شنبه 22 مهر ماه وارد بررسی ماده 49 این لایحه ذیل فصل توسعه مسکن شدند.
حسینعلی حاجی دلیگانی در مخالفت با این ماده اظهار کرد: اصل موضوع کاملا درست است و حتی قانون جهش تولید مسکن در سال 1400 تصویب شد اما بررسی ها نشان می دهد 80 درصد این قانون اجرا نشده است، رهن و اجاره و خرید و فروش بسیار بالاست بانک ها هم هیچ تسهیلاتی نمی دهند این جدول در ماده 49 لایحه برنامه چند ایراد دارد مثلا کاهش زمان دسترسی به مسکن به 12 سال، مبدأ این 12 سال از چه زمانی است؟ مسکن حمایتی در شهرها دیده نشده که باعث مهاجرت روستاییان به شهر می شود. این جدول چندان دقیق نیست و با اعداد آن مخالفم. نمایندگان مجلس خودرو و مسکن دریافت کرده اند؟ / حمله جدید پایداری ها به قالیباف با کلیدواژه شفافیت
ببینید | انتقاد قالیباف در مجلس از مشکل مسکن: امروز خانهدار شدن آرزو است
بنا به روایت ایرنا، علی نیکزاد در حمایت از این ماده اظهار کرد: در دولت روحانی یک آقایی ساخت مسکن را مزخرف خواند و الان داریم نتیجه آن را می بینیم که دسترسی به مسکن رؤیا شده است.
این بخش از اظهارات نیکزاد کنایه ای به وزیر راه و شهرسازی، بود که در دوران وزارتش در بازدید از فرودگاه مهرآباد نقدهایی رو به مسکن مهر وارد کرده بود.
داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز در این باره اظهار داشت: ما در لایحه دولت گفته بودیم که واحدهای ناپایدار در طول برنامه به 40 درصد برسد در حال حاضر 46 درصد است 2.9 میلیون واحد ناپایدار در بافت فرسوده داریم لذا درخواست داده ایم تا سالی 100 هزار واحد در سال در بافت فرسوده نوسازی شود که از 46 به 40 درصد کاهش می یابد اما در جدول کمیسیون تلفیق آمده که از 46 به 20 درصد کاهش یابد اولا این تکلیف سنگین است چون مردم باید واحدهای خود را نوسازی کنند بنابراین تکلیف کمیسیون تلفیق برنامه سنگین است و باید سالی 350 هزار واحد نوسازی شود که این هدف گذاری عملا محقق نمی شود و برنامه را غیر واقعی کرده است. اگر بناست که 46 به 20 درصد کاهش یابد، هدف گذاری دیگر 100 هزار واحد نباید باقی بماند و به 350 هزار واحد تغییر کند.
منظور افزود: امکان افزوده شدن هدف گذاری های دیگر هم در کمیسیون تلفیق وجود دارد.
اقبال شاکری عضو کمیسیون تلفیق برنامه درباره این ماده و جدول آن گفت: اهداف این جدول متناسب با واقعیت های روز است در حال حاضر میزان دسترسی به مسکن برای یک خانه متوسط در محله متوسط شهر 17 سال است که تا پایان برنامه به 12 سال برسد در حال حاضر بافت های ناکارآمد 45 درصد است و دولت می خواهد به 40 درصد برسد که یک نوع ترک فعل است لذا ما آن را به 20 درصد تغییر دادیم.
قالیباف رئیس مجلس نیز گفت: درخواست دولت 7.5 سال بوده که در کمیسیون به 12 سال تغییر کرده است. شاخص دسترسی به مسکن یک نُرم جهانی دارد یا باید کاری کنیم که قدرت خانواده بالا برود یا اینکه به مردم اینقدر سوبسید بدهیم که ظرف 10 سال خانه دار شود اما الان با این حقوق ها خانه دار شدن یک آرزوست؛ در بخش بافت فرسوده هم باید نفوذناپذیری و ریزدانه ها هم دیده شود در حال حاضر به دلیل نفوذناپذیری امکان بازسازی نیست و به کوچه های آشتی کنان معروف است. این جدول هم شکلی ایراد دارد و هم محتوایی.
در نهایت این ماده و جدول آن به کمیسیون تلفیق برنامه برگشت که به شرح زیر است: فصل -11 توسعه مسکن؛ ماده -49 دولت مکلف است در اجرای بند 9 سیاست های کلی برنامه هفتم و به منظور تحقق اهداف کمی زیر مطابق با احکام این فصل اقدامات زیر را به عمل آورد:
27220
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1824762